Politiek met de sterren: CDA trommelt veel BN’ers op

Geplaatst op zo 28 jun 2020 om 9:45

Traditiegetrouw houden BN’ers zich altijd erg afzijdig van de politiek in Den Haag, maar de beer is los: celebrity politics lijkt ook in ons land zijn intrede te maken. Waar Eva Jinek onlangs haar vakantie onderbrak voor de pr-stunt van D66, weet het CDA de sterren al helemaal goed te mobiliseren. We zagen kandidaatlijsttrekker Mona Keijzer in haar spotje al van de Volendamse dijk genieten met Kees Tol en Jan Smit en opponent Hugo de Jonge krijgt nu de steun van rapper Ali B.

Rapper Ali B heeft een filmpje opgenomen, die Hugo de Jonge nu gebruikt op zijn socials. De rapper: “Ik ben Ali B en voor mij is Hugo de Jonge de ideale lijsttrekker van het CDA, omdat ik geloof dat politici deze tijd niet cynisch moeten zijn, maar wel heel wijs, moedig en met humor en zelfspot. Sterker nog: ik denk dat als Hugo de Jonge het wordt, ik voor het eerst in mijn leven op het CDA ga stemmen!

Ook op zijn eigen socials spreekt Ali zijn steun uit voor Hugo: “Beste Hugo de Jonge, jij bent de degene die mij heeft gewezen op het onderwerp eenzaamheid bij jong en oud en jij hebt mij geïnspireerd daar iets voor te doen samen met anderen, ik hoop dat we ons nog heel lang hier voor mogen inzetten, mijn stem heb je succes.

De deskundigen van Shownieuws kijken hier wel een beetje vreemd van op. Weekend-baas Bart Ettekoven: “Het is op zich uitzonderlijk. Meestal willen bekende Nederlanders hun politieke voorkeur niet echt kenbaar maken.”

Patty Brard: “Dit vind ik ook wel wat, hoor.”

Bram Moszkowicz: “Misschien is het lucratief, ik weet het niet.”

Het filmpje van Ali B:

Foto: YouTube
37 Reacties op “Politiek met de sterren: CDA trommelt veel BN’ers op”


 1. Ruud

  Als Hugo de Jonge het wordt stem ik voor het eerst CDA!

 2. Karel

  BN’ers doen alles voor geld.

 3. Van Dijk

  Ja, ik zag het. Kees Tol en Jan Smit. Dat is dus gelijk wegzappen van kandidaat Mona.

  En dan Ali B die de steun van de Schoenenman blijkt. Je vraagt je af of het Ali om aandacht voor Hugo gaat, of als gebruikelijk voor zichzelf.

  Maar goed, op deze manier wordt het een makkie voor Omtzigt.

 4. William Raaf

  Een van de redenen waarom Trump de vorige verkiezingen won was vanwege het feit dat zijn tegenstander (de oorlogsmisdadiger Hillary C.) zich om de haverklap wist te omringen met deugende celebrities. Celebrities. BN’rs. Misschien werkt dat in de Grachtengordel maar… kweetnie of dat een gelukkige strategie is in de (niet gesubsidieerde) ‘Provincie’ maar wie ben ik ?

 5. JAN

  Was in de tijd van Joop de Uyl al zo , Niks nieuws dus ! En vader Abraham
  deed lekker mee met zijn boer Koekoek , en Brinkman lied
  en wat dacht je van Pisa Verona die ED RAKET lanceerde

 6. Siem

  CDA misbruikt BN’ers

 7. John

  Wiliam Raaf,

  Wat een mazzel dat Trump zo’n menselijk persoon is.
  We zien ’t dagelijks is steeds bezig voor zijn eigen volk
  vooral de mindere in zijn land!!!!!!!!!!!!!

 8. kritisch avro-lid

  Op deze wijze wordt het voor Omtzigt wel heel makkelijk om gekozen te worden. Tenzij hij natuurlijk Barbie, een van de Roelvinkjes, Akwasi of Wilfred Genee vraagt een clipje voor hem in te spreken. Dan wordt het wel moeilijk voor hem

 9. Captain Caveman

  Jantje smit was ontsnapt aan toezicht en volendam in gevlucht zonder incontinentie luier!

 10. Huismaker

  CDA ? De partij dat de hele dag politiek correct speelt. In ruil voor de macht. Als die-Mona nou eens gewoon zou zeggen: “Belachelijk. wij willen gewoon Zwarte Piet”. Durft ze niet.

 11. William Raaf

  Beste John,

  Ik ben niet zo’n diehard groupie van de heer Trump als U. In mijn opinie doet ie sommigen dingen goed (geen oorlogsjes beginnen (zeer tegen het zere been van de NPO die wel geilt op oorlogjes en kinderlijkjes) & niet buigen voor de Thought Police/Staatsmedia) en sommigen dingen minder goed (verongelijkt twitteren, weigeren de Swamp te draineren).

  Het blijft me echter (niet) frapperen dat pak ‘m beet 99,99% van de ‘celebs’ zich achter de oorlogsmisdadiger Hillary C. schaarden. Het is een kudde. Een kudde met 1 gedachte en iedereen die durft af te wijken wordt uit de kudde gestoten en voor de leeuwen geworpen. In de Grachtengordel noemen ze dat medemenselijkheid en oorspronkelijkheid. De kudde beschouwt zich als uniek.

  Dat gesteld hebbende en terug naar de kern
  Ik denk dat celebs eerder een negatieve dan een positieve bijdrage leveren. De meeste celebs zijn namelijk onuitstaanbaar, exacte copietjes van elkaar en lijden daarenboven ook nog eens bovengemiddeld aan ondraaglijke rechtschapenheid.

  Kortom de kans dat ik stem op iemand die een vinger in de kont krijgt van Ali B is ruimhartig in te schatten op mathematisch nul.

 12. Sender

  Dat gaat niet helpen. Keijzer heeft haar eigen graaf al gegraven gisteravond.
  Die tijd is over.. Huidige kiezers zijn niet gek. En zeker ook de jongere kiezers niet. Het is bovendien gooedkoop en onsmakelijk.
  Maar past wel bij de strategie van die partij.
  En hoezo sterren??? Zijn dat sterren???

 13. Cees

  Mona for president. Eindelijk 2 vrouwen die het aankunnen/durven. Mona Keizer op rechts, Sigrid Kaag op links, wat wil je nog meer.

 14. Ruud

  De nr 1 van het CDA Pieter Omtzigt heeft geen BN’ers nodig.

  Wat een goedkope poppenkast van Mona Toetje een kermisschoen Hugo.

 15. Captain Caveman

  ….waar hij de verbaasde toeschouwers trakteerde op het feit dat plassen met een erectizione nog geen enkel probleem is. Ook niet in zijn strakke sexy broek!

 16. Ron

  Omzigt is buitencategorie die moet die machtswellusteling toch zijn oren kunnen wassen. Met Ali. B. sta ja 10 punten achter.

 17. Eveline

  Die Ali doet het voor het geld en snap niet dat Hugo daarin trapt, gaat tegen hem werken. Hij moet eens op social media kijken hoeveel filmpjes er staan van de zgn deugneus Ali, racisme van de bovenste plank. Zum kotzen

 18. Dirk

  Ali B. Steunt Hugo de Jonge. Is dat in de ogen van het gemiddelede CDA-lid nu reclame, of antireclame?

 19. Cobweb

  Een marok zal nooit op het CDA stemmem lol

 20. Vonzipper

  Hugo de Jonge van kekke schoentjes en verpleeghuis genocide.. doe mij Omtzigt maar

 21. Hugo, Sigrid, weer een premier kandidaat

  @ Colweb.

  Exact. Never.
  Maar er moet link zijn tusen die twee. W8. de Jonge oogt aardig maar is net als Bouali (vroeger was) een kleine crimineel. Dat moet t zijn.

 22. Captain Caveman

  De verbaasde blik van alli b. Toen hij verrast werd na een snel bezoek aan de ACTION om daar de complete voorraad haarverf in te slaan.

 23. Pieter

  Gadverdamme dat Ali is voor kamp duivel.

 24. Pieter

  The devil wears Prada

 25. Jantien Visser

  Altijd de schoenen van de Jonge kunnen waarderen, maar zijn keuze voor Alie B. geeft zijn denkwijzes bloot en die bevallen mij niet. Mona heeft ze ook achter haar toetje uhh.. ellebogen. Lees de site van ‘hetbriefjevanjan’ over deze lieden en je bent meteen op de hoogte van al de strapatsen van deze lieden. Maar ach, we krijgen de bestuurders die we heden ten dage verdienen!

 26. Daaristieweer

  Mensen en kuddevolk.
  Wordt nou verdomme eens wakker.
  Deze Überst De Jonge hoort maar op één plek thuis en dat is in het EBI.
  R. Taghi is een betere steun voor hem. Mag hij daar lobbyen als spreekbuis voor de gevangenen.
  Maar landsverraders zitten meestal niet zo hoog op de ladder. Net boven de pedo-sodomieten.

  Daar kan ie in iedere geval niet mensen hun vrijheid afpakken met een volg-app of verplichte gif-injectie dmv een corona-smoes.

  Maar blijkbaar is iedereen alweer vergeten dat hun vrijheden ingeperkt zijn.

 27. Een ander geluid

  Volendam is een PVV dorp. Daarom sluit ze FVD niet uit.

 28. Hatsevlats

  Beetje zielige vertoning van die partij die politiek het nederlandse volk uitgewoont en voorgelogen heeft en nog steeds doet

 29. Joop de viroloog

  Die Mona is totaal ongeschikt.
  In elk programma dezelfde grap. heb zes mannen thuis, dat wordt een makkie

  het zou je spindoctor maar zijn haha

 30. yolo

  Ik krijg bij die De Jonge American Psycho vibes.

 31. Ander iemand

  In het Briefje van Jan werd vandaag keurig beschreven hoe hypocriet Ali B al jarenlang is.

 32. Sender

  @Hatsevlats,

  Het is een fusiepartij met tezamen 19 zetels, tenminste in 2017 Naar verwacht blijven er daar 14 van over. Toch blijft het een dominante partij die een forse stempel drukt in Den Haag en op gemeentelijk niveau.
  Het wordt nog moeilijk in 2021 met een CDA dat net als D’66 fors zal inleveren want welke huwelijkspartner gaat de VVD of beter gezegd Rutte dan zoeken??? Bovendien mag het bij de VVD net als bij de coalitiepartners ook wel wat minder wat zetels betreft. Die partij wordt te groot en krijgt al snel dictatoriale trekjes. Het voorbeeld daarvan ligt in een zeer recente geschiedenis.

 33. chris?

  Laat me niet beinvloeden door die z.g. bekende Nederlanders om mijn keuze te bepalen.

 34. Curva

  bekende kneus en bekende knuffeltoon.

 35. Bastiaan

  Goede redenen op niet op tante Mona te stemmen! Volendamse inteelt

 36. Mike

  Hugo de Jonge… over zeer foute mensen gesproken.

 37. Leo knots

  Grappig maar denk dat de gemixdelde CDA stemmen niet zit te wachten op Ali B

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.