Politiek met de sterren: CDA trommelt veel BN’ers op

Traditiegetrouw houden BN’ers zich altijd erg afzijdig van de politiek in Den Haag, maar de beer is los: celebrity politics lijkt ook in ons land zijn intrede te maken. Waar Eva Jinek onlangs haar vakantie onderbrak voor de pr-stunt van D66, weet het CDA de sterren al helemaal goed te mobiliseren. We zagen kandidaatlijsttrekker Mona Keijzer in haar spotje al van de Volendamse dijk genieten met Kees Tol en Jan Smit en opponent Hugo de Jonge krijgt nu de steun van rapper Ali B.

Rapper Ali B heeft een filmpje opgenomen, die Hugo de Jonge nu gebruikt op zijn socials. De rapper: “Ik ben Ali B en voor mij is Hugo de Jonge de ideale lijsttrekker van het CDA, omdat ik geloof dat politici deze tijd niet cynisch moeten zijn, maar wel heel wijs, moedig en met humor en zelfspot. Sterker nog: ik denk dat als Hugo de Jonge het wordt, ik voor het eerst in mijn leven op het CDA ga stemmen!

Ook op zijn eigen socials spreekt Ali zijn steun uit voor Hugo: “Beste Hugo de Jonge, jij bent de degene die mij heeft gewezen op het onderwerp eenzaamheid bij jong en oud en jij hebt mij geïnspireerd daar iets voor te doen samen met anderen, ik hoop dat we ons nog heel lang hier voor mogen inzetten, mijn stem heb je succes.

De deskundigen van Shownieuws kijken hier wel een beetje vreemd van op. Weekend-baas Bart Ettekoven: “Het is op zich uitzonderlijk. Meestal willen bekende Nederlanders hun politieke voorkeur niet echt kenbaar maken.”

Patty Brard: “Dit vind ik ook wel wat, hoor.”

Bram Moszkowicz: “Misschien is het lucratief, ik weet het niet.”

Het filmpje van Ali B:

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen