Wilfred dempt Radio Veronica 8 minuten en 46 seconden

Wilfred Genee heeft Radio Veronica vanmiddag 8 minuten 46 seconden op zwart gezet uit solidariteit met de zwarte gemeenschap, ongetwijfeld tot afgrijzen van Talpa Radio-baas John de Mol. Dat was te horen in de radiovariant van VI. Genee sprak met zijn sidekicks over George Floyd, die overleed nadat een agent 8 minuten en 46 seconden op zijn nek knielde. Veel BN’ers hebben hun Insta vandaag op zwart gegooid. “Moeten wij ook niet een statement maken, dan?”, vroeg Genee.

Daarop werd het idee geopperd om even op zwart te gaan. “Die 8 minuut 46 is lang, hè? Dat is écht heel lang”, gaf Genee aan.

Sidekick Niels van Baarlen: “Niet normaal, ik vind die twee minuten op de Dam al ’ongemakkelijk’, of zo. Kun je nagaan als je daar op straat ligt, met weet ik veel hoeveel mensen om je heen, en je ligt met een knie in je nek en je krijgt bijna geen adem meer.

Genee: “Gewoon eens 8 minuten en 46 seconden stil? Om eens te laten voelen hoe lang dat is?

Van Baarlen: “Ik zou het goed vinden. En dan ga je maar eens nadenken in de auto.

Genee: “We gaan het gewoon doen. En we krijgen hier vast en zeker gedonder mee, maar dat interesseert mij eigenlijk niks. Tot over 8 minuten en 46 seconden. Denk maar eens goed na, inderdaad. Aan George Floyd, die stierf omdat hij zo lang onder een knie van een agent lag…

Na de lange stilte werd het liedje A Change Is Gonna Come van Sam Cooke ingestart.

Genee vertelt aan De Telegraaf: “We hadden allemaal verschillende ideeën, maar kwamen er niet uit. Eigenlijk wilden we met mensen in gesprek die in principe ’moeite’ met mij of het programma hebben, zoals Sylvana Simons en Humberto Tan, om aan te geven dat dit thema over alle grenzen heengaat en ons hoort te verbinden. Dat lukte niet. Uiteindelijk ontstond deze actie vanuit het gevoel dat we iets wilden doen.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen