Wilfred dempt Radio Veronica 8 minuten en 46 seconden

Geplaatst op di 02 jun 2020 om 19:30

Wilfred Genee heeft Radio Veronica vanmiddag 8 minuten 46 seconden op zwart gezet uit solidariteit met de zwarte gemeenschap, ongetwijfeld tot afgrijzen van Talpa Radio-baas John de Mol. Dat was te horen in de radiovariant van VI. Genee sprak met zijn sidekicks over George Floyd, die overleed nadat een agent 8 minuten en 46 seconden op zijn nek knielde. Veel BN’ers hebben hun Insta vandaag op zwart gegooid. “Moeten wij ook niet een statement maken, dan?”, vroeg Genee.

Daarop werd het idee geopperd om even op zwart te gaan. “Die 8 minuut 46 is lang, hè? Dat is écht heel lang”, gaf Genee aan.

Sidekick Niels van Baarlen: “Niet normaal, ik vind die twee minuten op de Dam al ’ongemakkelijk’, of zo. Kun je nagaan als je daar op straat ligt, met weet ik veel hoeveel mensen om je heen, en je ligt met een knie in je nek en je krijgt bijna geen adem meer.

Genee: “Gewoon eens 8 minuten en 46 seconden stil? Om eens te laten voelen hoe lang dat is?

Van Baarlen: “Ik zou het goed vinden. En dan ga je maar eens nadenken in de auto.

Genee: “We gaan het gewoon doen. En we krijgen hier vast en zeker gedonder mee, maar dat interesseert mij eigenlijk niks. Tot over 8 minuten en 46 seconden. Denk maar eens goed na, inderdaad. Aan George Floyd, die stierf omdat hij zo lang onder een knie van een agent lag…

Na de lange stilte werd het liedje A Change Is Gonna Come van Sam Cooke ingestart.

Genee vertelt aan De Telegraaf: “We hadden allemaal verschillende ideeën, maar kwamen er niet uit. Eigenlijk wilden we met mensen in gesprek die in principe ’moeite’ met mij of het programma hebben, zoals Sylvana Simons en Humberto Tan, om aan te geven dat dit thema over alle grenzen heengaat en ons hoort te verbinden. Dat lukte niet. Uiteindelijk ontstond deze actie vanuit het gevoel dat we iets wilden doen.

Foto: RTL
69 Reacties op “Wilfred dempt Radio Veronica 8 minuten en 46 seconden”


 1. HUGO

  Top Wilfred Genee

 2. Frits

  Mijn god wat een geneuzel. Solidariteit met de mensen die winkels plunderen, auto’s in brand steken en politie agenten dood schieten.

  Er is een meneer overleden en die meneer was zwart. Er is geen enkel bewijs voor het statement dat er een verband bestaat tussen zijn huidskleur en de afloop. De agent heeft een fout gemaakt, zoals er allemaal wel eens fouten maken.

  Waar kan ik solidair zijn met deze arme politie agent.

 3. Jaap Aap

  Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap. Rot op irritante kut Genee, met het opleggen van dingen. Hoop dat jouw baantje nu ook op de tocht staat, kneus.

 4. Pieter

  Ach dan zetten we toch slamfm op?

 5. Curryworst

  De gevallenen in Nederland gedurende WOII krijgen slechts 2 minuten stilte en een dooie Amerikaanse ne ger bijna 9 minuten.
  Gekke Genee.

 6. De Ongelovige

  Oh, dus Frits is een drinker?

  Wat, hij zuipt!

 7. Captain Caveman

  Als de verdachte had meegewerkt aan zijn aanhouding was er toch niets aan de hand? Door zijn dagelijkse werkzaamheden weet hij dat hij risico liep. Een daarvan is gearresteerd worden door de politie.

 8. Pam

  @Frits

  Niemand is solidair met plunderaars. Massale protesten trekken altijd idioten aan. Zowel aan de linker- als aan de rechterzijde. Waar Genees solidariteit wél ligt is een man die in ruim 8 minuten langzaam vermoord is. Die solidariteit zegt helemaal niks nakkes nada over je solidariteit met mensen die deze dood aangrijpen om rotzooi te trappen. Begrijp je het echt niet of wil je het niet begrijpen?

 9. Robo-Crash

  @Captain Caveman: Ga de beelden eens terugkijken voor je onzin uitkraamt, lafbek! En over welke dagelijkse werkzaamheden heb je het? Ik weet dat Floyd ooit een collega was van de agent die hem vermoordde, maar ik heb het idee dat je op iets anders doelt. Als ik daar gelijk in heb, heb je ook bewijs voor wat je beweert?

 10. Steef

  Kan MC uitleggen wat ze bedoelen met de radio op zwart zetten? Heeft Wilfred er een pot zwarte verf overheen gegoten of zo?

 11. Dg

  Leeft Remko nog? Hij maakte Borsato uit voor leugenaar. Wie loog er nou, communist?

 12. Lottie

  Dempen, op zwart zetten? Het wordt tijd dat de notulist van MC eens Nederlands gaat leren.

 13. Stoffel

  Zo klaar met deze extreem-linkse identiteitspolitiek

 14. Frits

  @ Pam

  Op het moment dat er in naam van een slachtoffer zo veel ellende wordt aangericht moet je wellicht een beetje rustig aan doen met solidariteit.
  Er zijn grote groepen mensen op straat die vreselijk gewelddadig tekeer gaan om ‘respect’ te eisen, en die moet je dat vooral niet geven.

  Daarnaast geloof ik je niet, als er geen gewelddadige protesten in Amerika waren zou niemand in Nederland hier iets mee gedaan hebben. Het is dus indirect zeker een steunbetuiging aan de relschoppers.

 15. michel

  We krijgen hier vast gedonder mee, aldus wilfred genee. yeah right, alsof john de mol of zijn directeur radio hier niet van wist. Ahum.

 16. Captain Caveman

  Mensen moeten hun solidariteit emoties kwijt! Eerst gillend om een ander klimaat, toen stikten ze door stikstof, en nu huilen om een schurk die gearresteerd wordt voor de zoveelste keer.

 17. Rob

  Ze mogen de zender wel permanent op zwart zetten. Dat hele Talpa tv hangt van mismanagement aan elkaar.

 18. Bo

  Ik had de indruk dat het vooral om henzelf te doen was. Kijk ons eens 8,5 minuut stil zijn. Genee is eigenlijk alleen maar bezig om reuring te veroorzaken. Of het nu om een nietszeggende prijs gaat of deze ophef; het draait vooral om hem. Bah.

 19. Realist

  Van de overbetaalde deug BN’ers moet je het maar hebben.
  Hopelijk heeft het veel luisteraars gekost.

 20. Pam

  @Frits

  Dus als er geen gewelddadige types tussen de demonstranten zaten dan zou niemand er hier wat mee gedaan hebben. Mooie kijk op de wereld en je medemens heb je. Ik heb medelijden met je.

 21. Robo-Crash

  @Captain Caveman: Tot zover je bewijs. Makkelijk hè, gewoon zonder bewijs roeptoeteren dat het een schurk betrof, een mooie manier om je zieke gedachten goed te praten. Vraag om onderbouwing negeer je, want dat staat ongenuanceerd gillen in de weg.

 22. Minou

  Prachtig gebaar. Bedankt!

 23. vd Berg

  De gevangenissein in Amerika zitten boordevol met zwarten en latino’s en dat is niet voor niks.
  Een zooitje tuig is het.

 24. Moeilijk

  Minou het bosaapje. Mijn gorillastaaf in jouw rooie bavianenkontje.

 25. Dikkie

  Nee, vd Berg, dat komt omdat de VS een gigantisch racistisch land is waar jij als tokkie ook wel thuishoort.

 26. Menno K

  Moeten ze vaker en langer doen. Lekker bezig zenderbaasje.

 27. Ryanne van dorst

  Beter zo een statement maken dan met vijfduizend man op een plein in Amsterdam corona gaan verspreiden. Lekker bezig pik!

 28. vd Berg

  @Dikkie
  Ga janken, kneus.

 29. vd Berg

  Ik bijt je in je ballen.

 30. vd Berg

  In je ongetwijfeld zwarte noten, huil nеger!

 31. HEINO

  Echt weer een staaltje eigenpijperij,zo van kijk eens hoe goed wij zijn bah ,over de rug van een dood persoon ,je op je borst kloppen ,gedverdemme, engere BN ers bestaan er volgens mij niet.

 32. Jeroen

  Dat is het mooie met racisten, Dikkie. Zodra je ze de waarheid vertelt worden ze nóg racistischer. Vd Berg is er zo eentje. Waarschijnlijk werkloos en de hele dag op een kratje Grolsch zittend en klagend over werkschuwe buitenlanders.

 33. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Lekker selectief verontwaardigd zijn.

 34. KlimaatOptimist

  Ooooh ohh, wat is die Giovanca toch een eng persoon om te zien!
  Ze kijkt boos en arrogant..
  Wat een slechte presentatrice..
  Bizar dat de NPO een zangeres aan zo n tafel zet..

  Wat een AANFLUITING!!!

 35. Iemand

  Vermoeiend al die BN’ers die openlijk aangeven tegen racisme te zijn. Fe meeste mensen zijn tegen racisme maar hebben gelukkih niet de behoefte om zich te profileren. Al die figuren is het alleen maar te doen om zelf te shinen, om zich weer eens beter te voelen dan anderen. Wij hebben helemaal geen probleem met racisme in Nederland, zeker niet door de politie. Al dat BLM gezeur zal ook helemaal niks veranderen. Wat wordt de volgende Deugmens Actie? 5 minuten stilte om de plofkippen te herdenken? Dom volk.

 36. Niemand

  Ik hoop dat jij sterft.

 37. Solidarikots

  Wat krijgen we binnenkort voor solidariteit?

  Actie voeren tegen de toenemende chromotopische lymfomanische stratosfeerbeddingsdeeltjes. Mensen waarom maken jullie daar geen zorgen over. Over 20 jaar implodeert dat de aarde doordat de druk te groot wordt en de cylemielemdeeltjes te groot worden door de uitstoot en er geen chromotopische lymfomanische stratosfeerbeddingsdeeltjes meer zijn waardoor de aarde implodeert. Wie staat er nog meer op?

 38. Solidarikots

  Mijn buurvrouw is net zo veel mens als mij . Waarom zou ik op een plein moeten gaan staan om juist te benadrukken juist dat zij een andere kleur heeft dan ik?

 39. Solidarikots

  laten we opstaan tegen hoofdletters omdat kleine letters nooit slaven mogen zijn van grote letters. behandel elke letter gelijk. elke letter is zoals hij/zij is. sommige hebben bolletjes sommige letters zijn recht. geen letter is meer waard dan de ander. teken daarom de petitie alvorens u komt demonstreren om scrabble in de ban te doen. dit is een walgelijke vertoning van ongelijkheid van waarde van letters en kan echt niet meer in deze tijd.

 40. Captain Caveman

  Hier in NL is geen agressie van politie tegen negers en andere allochtonen! Police hier is juist onderdanig en poeslief tegen ze. Geen kwaad en verkeerd woord over ze hoor!! Effe een iftarretje doen in -juist- amsterdam, mee feesten met ramadan. Begrip tonen als ze verrot gescholden worden door dikke moslima’s.
  En nu moeten we solidair zijn met plunderaars en criminelen die absoluut wetteloos zijn zijn. Trump heeft gelijk, de knoet erover!!

 41. Tank

  Ach ja, ons stoere Trumpje. Een grote muil en dan gauw zijn schuilkeldertje in. Als een kleuter die belletje trekt en dan gauw de veiligheid van moeders rokken opzoekt.

 42. Lirac

  Trump is ook pedovriendje van Epstein

 43. Captain Caveman

  Trump doet wat hij belooft. Hier beloven ze non stop dat ze van alles gaan doen. Dat is het verschil. En als er wat positiefs gebeurt dan is dat weer speciaal voor buitenlanders en allochtonen bedoeld!!Toestand Amsterdam hoef je niet te flikken in een ander land. Wordt iedereen gelijk verrot geslagen die niet luistert naar de politie. Ook in de USA moet je gewoon luisteren naar de politie. Als je weigert is alle empathie weg, en zo hoort het ook!

 44. TuMadre

  Welke zwarte gemeenschap? Rot toch op man.

 45. One And only

  Kwestie van vraag en aanbod, het volk wil dit gedrag nu eenmaal zien dus onze Nederlandse supersterren geven dit gedrag. Over een weekje is het weer iets anders, en etc enz.

 46. Jordao

  Ik zie een aantal ongelofelijke domme en beledigende reacties hier rop dit forum. Kun je nagaan hoe racisme ook hier op dit forum aanwezig is . Plunderingen zijn zeker niet goed te praten en onacceptabel. Echter , ik sta er niet van te kijken dat extreem rechtse blanken al dan niet volledig met een capuchon bedekt er tussen zitten om het vuurtje nog meer op te stoken om de donkere bevolking nog meer in het kwaad daglicht te zetten.

 47. Wyatt

  Ah de tokkies kunnen weer los gaan hoor. Zeiken over de Dam maar allemaal massaal naar het centrum, strand en de bouwmarkt. En vooral heel hypocriet staan klappen voor de zorg.

 48. Captain Caveman

  Mooie reactie. Altijd wordt het beeld geschept van als we extreem linkse betogers de steden vernielen dan is dat ‘altijd’ de schuld van anderen, rechts dus.politie apparsten zijn ook links en knijpen graag een oogje toe als hun nietsnuttige, werkeloze, uitkeringstrekkende losers waaruit links veelal bestaat. Kijk naar het journaal om die zonderlinge figuren te zien. Een blank, dik grietje met duidelijk down houdt een reep karton vast met ‘ f*ck white supremacy ‘ grietje weet nog geen eens wat dat betekend. Net zoals om kinderen in te zetten voor het klimaat. Niet voor het klimaat maar voor het geld wat daarmee afgetroggeld kan worden. Verdienen is het geen eens. Meer stelen via wetgeving!

 49. Linda

  Leuk al die uitgeslapen rasta’s die meedeinen op de linkse zieligheids cult. Jammer dat je er voor de rest niets aan hebt behalve een gat in de begroting door de consumptie van veel uitkeringen en bijstands regelingen. Want aan het werk gaan? Liever niet! Klagen is veel lucratiever!

 50. Solidarikots

  Dpe samenleving is net duo penotti. De meeste mensen, zwart of wit leven goed met elkaar. Het zijn die stukjes hazelnoot die niet te pruimen zijn. Dit enge groepje zijn de hazelnoten.

 51. Boert Jan

  En nu moeten we weer de straat op zonodig voor een crimineel die overlijdt tijdens een arrestatie en ja we weten het! De gevangenissen daar zitten vol met onschuldige negers en ander gespuis. Schuld van Trump. Die zorgt ervoor dat praatjes daadjes worden in plaats van meebuigen en medelijden voor allochtoontjes die NOOIT ergens een kans krijgen. Pak het vliegtuig naar je favouriete thuisland en hang daar maar de zielige bal uit! Denk je nog vaak terug aan het stomme en racistische NL! Lekker gratis geld en aandacht!

 52. Wyatt

  Captain Caveman heb je ee gemiddelde pegida bijeenkomst niet gezien dat extreem rechts bestaat altijd uit extreem dom tokkievolk.

 53. Solidarikots

  Pegida, of dat rechts daar voor staat……..

  Vooral die ene gozer is eigenlijk gewoon links, want hij is knettergek.

 54. Wyatt

  Pegida is extreem rechts. Als je dat links noemt dan snap je er niks van.

 55. Edwin

  @Wyatt
  wo 03 jun 2020 om 7:39

  Aan uw schrijfsel te zien, ziet u op niveau übertokkie.

 56. Solidarikots

  Ik noem dat niet links. Maar omdat die ene gozer knettergek is had hij niet misstaan bij die linkse gekkies.

 57. GeorgeFloyd

  George Floyd is veroordeeld geweest voor een gewapende overval. Hij heeft daar zelfs voor in de cel gezeten. Daar refereert Captain Caveman misschien aan. Maar dan nog. Hij heeft zijn straf uitgezeten. En al was het een echte crimineel die nog steeds rottigheid uithaalde. Hij werd onterecht aangehouden omdat hij met een vals geld zou hebben betaald. Wat niet zo was. Desondanks werkte hij mee. Juist omdat hij wellicht ook als uitsmijter in een club werkte snapte hij waarschijnlijk dat rustig meewerken de slimste optie is om een arrestatie niet te laten escaleren. Om vervolgens toch zo gruwelijk vermoord te worden is buiten alle proportie.
  Dat is de juiste en tereche aanleiding voor het vreedzame protest dat ontstond en zoveel navolging kreeg.
  Helaas zijn zulke bijeenkomsten vaak ook de momenten dat kwaadwillenden (extreem rechts en extreem links) misbruik gaan maken van de situatie.
  De rol van Trump, Captain Caveman, is natuurlijk het meest kwalijke. Hij kon nog net uit zijn bek krijgen dat hij het erg vond voor Floyd. Maar daarna was het voorbij met de sympathie. Nergens meer begrip. Die man liet bijvoorbeeld met geweld vreedzame demonstranten nabij het Witte Huis met overdadig geweld verwijderen omdat hij naar een kerk wilde lopen om daar met een bijbel te staan voor een fotomomentje. Ik heb niets met welk geloof dan ook. Maar Trump doet echt alles wat god verboden heeft.
  Overspel. Jawel.
  Heb u naaste lief. Zeer zeker niet.
  Zelfs de betrokkenen bij de kerk waren er boos om.
  Trump doet wat hij belooft. Wauw. Dus als jouw buurman aan jou belooft dat hij jouw kat gaat vermoorden en hij doet het vervolgens dan heeft Kapitein Holbewoner daar vrede mee want de buurman heeft gedaan wat hij belooft.
  Betogers die uiting willen geven aan hun emoties. Worden door dit soort acties van hun president (ik zeg hun president. Maar ze zullen vast niet op hem gestemd hebben. Sterker nog. Trump heeft in aantallen miljoenen stemmen minder gehad dan Clinton. Maar door de racistische kiesmannen stelsel is hij toch president geworden) logischerwijs gefrustreerd. En dan nog is het overgrote deel van de demonstranten zich in en willen vreedzaam uiting geven aan hun woede over ongelijkheid, discriminatie, structureel racisme enzo.
  De echte plunderingen zijn eerder dit jaar al uitgevoerd door multinationals die door geprivileerde witte mannen geleide bedrijven die enorme staatssteun aanvroegen in verband met corona en kregen om hun witte aandeelhouders te kunnen blijven betalen! Alle betrokkenen hebben al genoeg geld en konden echt wel wat interen.
  Tegelijk heeft Corona significant meer slachtoffers geëist onder de zwarte bevolking omdat die door (wederom) jarenlange systematische discriminatie minder gezond zijn omdat ze minder geld te besteden hebben om aan goed eten, huisvesting en gezondheidszorg uit te geven.

 58. Captain Caveman

  Als dat zogenaamd linkse beroeps demonstratie gajes eens ophield met uitkeringen, toeslagen, subsidies trekken, ligt volgende maand onze Marine haven vol met gouden vliegdekschepen. Links vernielt en vernachelt en rechts krijgt de morele en financiele rekening te voldoen per direct!!

 59. Elmar Mol

  Het waren de beste 8.46 uit de loopbaan van van Wilfred.

 60. Hatsevlats

  Zwarte onzin een probleem creëeren dat er niet is hier in Nederland
  Dit is weer een staaltje indoctrinatie van deze hoax corona 5g racisme proberen van uit de regering en met influenzers een probleem te forceren om meer macht naar zich toe te trekken HALLO NEDERLAND WORDT WAKKER

 61. Don

  Gelukkig luister ik nooit meer naar dit soort SHIT-zenders! :-)

 62. MolTalk

  Ik heb een nog beter idee: voortaan de hele uitzending op zwart! Lijkt me heerlijk!

 63. Johny de Mol

  Ik ga dit verklappen aan mijn pappie!

  8 minuut 46 niets doen, pappie zal dit inhouden op jullie salaris, waarschijnlijk zal dit rond de 3.000,= euri de man zijn!

 64. Karel

  Voor grijze muis Genee is dit gewoon aandacht voor zijn debiele radioshow, Genee geeft geen bal om andere mensen. Alles voor het geld en niets anders.

 65. Herrie

  Was genee even vergeten dat dit in Amerika was gebeurd ?

  Nu gaan ze hier ook allemaal huilie huilie doen en creëren ze een probleem dat hier helemaal niet is.

 66. Norbert

  @Captain Caveman

  HAHAHA, die is mooi. Trump doet wat hij belooft, en jij gelooft dat? Waar is zijn muur en hoeveel heeft Mexico betaald? Ga toch weg, man!

 67. Mark

  Verreweg de beste minuten van het programma tot nu toe.

 68. Pakalu Papito

  Wat een spontane actie van Wilfred, gewoon 8 minuten en 46 seconden stil en niemand die het wist. Ze hebben bij Radio Veronica ook geen zendlijnbewaking of stilte detector gelukkig.

 69. Bimmy

  Kijk die rotkop van hem, geen wonder dat hij een met een iranier getrouwd is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.