Angela de Jong: ‘Grachtengordel vindt mij een nazi’

Angela de Jong vindt het heel erg voorspelbaar dat de grachtengordel haar neerzet als een soort nazi sinds haar veelbesproken column over Akwasi. Dat schrijft ze in het AD. Angela neemt het vandaag op voor Johan Derksen, die kritiek krijgt op zijn zwartepietgrap over Akwasi. “Waarschijnlijk ben ik niet de aangewezen persoon om dit te zeggen. Ik ben toch al afgeschreven door het twitterende witte deugleger uit de grachtengordel en iedereen die daar graag tegen aanschurkt.

Die linkse deugers wekken bij Angela veel vermoeidheid op. “Als je niet meedoet aan het NK ‘woke’ zijn en meehuilt over hoe racistisch en fascistisch Nederland is, hoor je automatisch tot de bruinhemden.”

Toch laat Angela een tegengeluid horen in de discussie rondom Johan Derksen. “Als je de hele uitzending bekijkt – en niet een of ander gemonteerd clipje op social media – dan zie je dat Gijp de rellende Zwarte Piet uit Leeuwarden vervolgens fijntjes voor lul zet.”

Angela wil daarmee niet zeggen dat het allemaal ‘heel smaakvol was aan de VI-borreltafel’. “Maar rabiaat racistisch was het evenmin.”

Het lijkt wel of men nu echt op álle slakken zout legt, aldus Angela. “Als het grootste racismeprobleem in dit land wordt gevormd door de foute grapjes van een 70-plusser, dan valt het enorm mee lijkt me.”

Nu al voelt Angela de kritiek van links weer aankomen. “Ik hoor en lees straks vanzelf wel wat er allemaal weer niet aan deugt“, besluit ze haar column.

Over de Angela-Akwasi-rel:
Oei: Akwasi krijgt nu ook Angela de Jong over zich heen (donderdag)
Geert Wilders begrijpt Angela de Jong heel goed (vrijdag)
Is Angela de Jong een racistische PVV’er? (vrijdag)
Oorlog op AD-redactie: woede over Angela de Jong (vrijdag)

Over de Johan-Akwasi-rel:
Anouk vindt Johan Derksen ‘om te kotsen’ (gisteren)
Talpa-ruzie over Akwasi: Albert woest op Johan Derksen (vandaag)
Wilfred Genee over Akwasi-rel: ‘Ik had moeten ingrijpen’ (vandaag)
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen