Angela de Jong: ‘Grachtengordel vindt mij een nazi’

Geplaatst op do 18 jun 2020 om 14:30

Angela de Jong vindt het heel erg voorspelbaar dat de grachtengordel haar neerzet als een soort nazi sinds haar veelbesproken column over Akwasi. Dat schrijft ze in het AD. Angela neemt het vandaag op voor Johan Derksen, die kritiek krijgt op zijn zwartepietgrap over Akwasi. “Waarschijnlijk ben ik niet de aangewezen persoon om dit te zeggen. Ik ben toch al afgeschreven door het twitterende witte deugleger uit de grachtengordel en iedereen die daar graag tegen aanschurkt.

Die linkse deugers wekken bij Angela veel vermoeidheid op. “Als je niet meedoet aan het NK ‘woke’ zijn en meehuilt over hoe racistisch en fascistisch Nederland is, hoor je automatisch tot de bruinhemden.”

Toch laat Angela een tegengeluid horen in de discussie rondom Johan Derksen. “Als je de hele uitzending bekijkt – en niet een of ander gemonteerd clipje op social media – dan zie je dat Gijp de rellende Zwarte Piet uit Leeuwarden vervolgens fijntjes voor lul zet.”

Angela wil daarmee niet zeggen dat het allemaal ‘heel smaakvol was aan de VI-borreltafel’. “Maar rabiaat racistisch was het evenmin.”

Het lijkt wel of men nu echt op álle slakken zout legt, aldus Angela. “Als het grootste racismeprobleem in dit land wordt gevormd door de foute grapjes van een 70-plusser, dan valt het enorm mee lijkt me.”

Nu al voelt Angela de kritiek van links weer aankomen. “Ik hoor en lees straks vanzelf wel wat er allemaal weer niet aan deugt“, besluit ze haar column.

Over de Angela-Akwasi-rel:
Oei: Akwasi krijgt nu ook Angela de Jong over zich heen (donderdag)
Geert Wilders begrijpt Angela de Jong heel goed (vrijdag)
Is Angela de Jong een racistische PVV’er? (vrijdag)
Oorlog op AD-redactie: woede over Angela de Jong (vrijdag)

Over de Johan-Akwasi-rel:
Anouk vindt Johan Derksen ‘om te kotsen’ (gisteren)
Talpa-ruzie over Akwasi: Albert woest op Johan Derksen (vandaag)
Wilfred Genee over Akwasi-rel: ‘Ik had moeten ingrijpen’ (vandaag)
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (vandaag)

Foto: RTL
51 Reacties op “Angela de Jong: ‘Grachtengordel vindt mij een nazi’”


 1. Pepijn

  Weer een ander de schuld geven van je eigen woorden.

  Wat ben je toch een stuk weggooi dweil.

 2. Paul

  Zoals altijd, Angela heeft uitstekende conclusie en mening wat er echt gebeurd is, en ach, de linkse grachtengordel… who cares.

 3. Dries Roel Vink

  En ze lijkt op een hamster ;-)

 4. Mur

  Akwasi, black privilege door zijn stinkend rijke voorouders die in de slavenhandel zaten.

 5. M.

  Zelfbenoemd columniste, de grachtengordel zijn niet bezig met Angela de J. Onbelangrijk, nog nooit iets gepresteerd, leeft van hype en de applaus van schreeuwerige rechtse Nederland. Lachwekkende, inhoudsloos mens. Lift op de uitspraken van Akwasi, stoort het geld wat jij verdient over de rug van de aller liefste Akwasi maar op de Kick out zwart piet rekening.

 6. ikweethetbeter

  Angela heeft doodgewoon gelijk !!!!!!
  Als ik na opsporing verzocht kijk dan zoeken ze allemaal gekleurde mensen, dat mag dan ook niet meer uitgezonden worden , is ook discriminatie .
  Nederland zet de wereld op zijn kop.

 7. El

  @M: Het grootste deel van de grachtengordel heeft ook nog niks gepresteerd. En oh ja, Akwasi laat met zijn uitspraken niet echt zien dat hij heel lief is.

 8. knikker

  @M., ze heeft een column in een landelijke krant, slimmerd! Dan ben je geen zelfbenoemd columnist.

 9. Pepijn

  10 woorden uit een kwartier betoog van Akwasi deugt niet maar een hele preek over zwarte pieten van Gijpje deugt wel.

  Met 2 maten meten. Daar is speklap te dom voor.

 10. Jupperdejup

  De activisten lezen de kranten niet denk ik. Zwarte Piet is niet racistisch en 95 procent van Nederland is voor Zwarte Piet.

 11. Huismaker

  Angela: Herkenbaar ? Pim, Greet, Tjerrie.
  Weet je. Het is een gebrek aan argumenten en om ons als calvinisten te behandelen. We dienen snel naar het strafbankje te rennen en een volwaardig “Mea Maxima Culpa” te uitroepen. Als dank mogen we dan later de hemel (zonder maagden) in te rennen. Het ergste aan alles is dat het complete mediakartel daar graag aan meedoet. Er is één waarheid. Daarom mogen we geen OPEN en EERLIJKE discussie over corona. Want we moeten nu bang zijn voor “een tweede golf”. 15000 mensen op de Dam leverde 1 besmetting op. 1 besmetting. Vanavond ook bij Beau ? Wat denk je ?

 12. Vonzipper

  Angela heeft alweer gelijk. 1,2,3 wederom ophef bij zeikertjes als Thijs Zonnecuck en Nynke kindergeneuzel.

 13. Henkert

  Ik kan geen zwarte Piet meer zien

 14. Trui

  Maar waar is Georgina gebleven? Al twee weken niks vernomen.

 15. chris?

  A.de Jong “over het paard getild. Als je het Derksen opneemt doet haar niet in achting stijgen. Nergens is zij objectief.

 16. Vetklep

  Couchpotato angela

 17. man pan

  Kijkcijfers van VI in neerwaartse trend, effe snel ergens een relletje trappen om weer in de aandacht te staan. Even later bemoeit dochter zich ook ermee.
  En het domme volk en sukkels zoals Arie Boomsma en Angela de Jong trappen wederom erin.

 18. Captain Caveman

  Het geeft in principe aan dat mevrouw Angela gewoon GELIJK heeft! Iemand vanuit de deugmodus nazi, fascist, enz noemen is bijzonder uitgekauwd, achterhaald en getuigd van geen fatsoen. Media doet er alles aan om de gewone man te bombarderen en te veroordelen voor zaken waar ze niets mee te maken hebben. Links is bezig heel snel terrein te verliezen en grijpt naar maatregelen die oneerlijk en stiekem zijn! De overheid kijkt slechts toe hoe het land naar de verdommenis wordt geholpen door deze zwarte criminelen met zijden handschoentjes aan te pakken als het niet anders kan maar standaard niets onderneemt of bijstuurt. ‘Jullie willen beelden weg?’ ‘ Morgenochtend zijn ze weg! Oh, vandaag al? ‘Tuurlijk, geen probleem!!’ Demonstreren en slopen? Carte blanche!!

 19. Leo knots

  Ik vindt Akwasi een idioot. Geen probleem dat de grachtengordel dat niet leuk vindt.

 20. gtstfites

  Ik vindt het altijd el grapig als er mensen zoasl Akwasi betsaan !!

 21. Grace

  Zo is het

 22. JOLLA

  ANGELA EN JOHAN ZIJN SUPER!

 23. Trudy

  Angela… je hebt zoveel mensen kapot gemaakt… en nu huilie huilie als je zelf een beetje kritiek krijgt? Je bent nog erger als ik dacht.

 24. Flauwe Kul

  Wees gerust Angela, NIET alleen de grachtengordel vindt dat.

 25. Momo

  @Pepijn

  De rest van Akwasi’s betoog erbij halen helpt hem niet, hoor. Sterker nog, het maakt zijn dreigementen alleen maar ernstiger.

 26. Sip

  Wat hebben we nu bereikt met al deze tegenstellingen. Akwasi is lekker bezig geweest, want steeds meer mensen hebben een hekel aan hem.

 27. Pjotr

  Ik heb niks met rechts, maar ‘links’ vervreemdt zich van hun eigen kiezers door intolerante, racistische gekleurdere activisten slaafs gelijk te geven. Zolang de anti-racistische Zwarte Piet als discriminerend wordt ervaren en aan dit waanbeeld wordt toegegeven, kun je alles racistisch noemen en zal daardoor juist echte discriminatie toenemen.

 28. Karel

  Angela, ik vind je dan wel de liefste en meest gezellige nazi die er is 😘

 29. Merel

  @Pjotr: precies, links is juist diegene die de boel polariseren en voor verdeeldheid zorgen onder de bevolking alleen snappen ze dat zelf nog niet zo goed. Links doet veel meer kwaad dan rechts doet en dat is al jaren zo. Links is ook veel gewelddadiger dan rechts, check dat maar eens met de cijfers die er beschikbaar zijn.

 30. Eveline

  Wat is het toch een geweldig mens die Angela, verwoordt precies wat inmiddels 90% van Nederland denkt behalve natuurlijk die linkse deugmutsen en zgn BNers

 31. De gewone man

  Ze was toch zo voor verbinden?
  Ziehier Angela de Jong.. Kampioen hij-zij denken..
  Uit naam van de gewone man.
  No thank you

 32. Sender

  Hij is net als Femke Halsema, het ( de fout) ligt altijd bij een ander!

 33. Paul

  Kan geen betere reactie bedenken dan herhalen van
  @Mur
  do 18 jun 2020 om 14:37
  Akwasi, black privilege door zijn stinkend rijke voorouders die in de slavenhandel zaten.

 34. Zuurinaamse

  Angela heeft gelijk!

 35. Shanti

  Angela is een witte cis vrouw die in haar white privileged bubbel racist shit uitkraamt f*ck you angela

 36. Bart

  Angela slaat weer de spijker op de kop!

 37. Mark

  Grappig dat er steeds gedaan wordt alsof de Grachtengordel links is. Ja, in de jaren 70 misschien maar waar denk je dat de huidige bewoners de miljoenenpanden van kunnen betalen? Bankiers, advocaten en ondernemers stemmen meestal niet zo links… Ik ben er zelf opgegroeid in de jaren 90 en toen werd er al vooral rechts gestemd. En de Matthijs van Nieuwkerken zijn er echt in de minderheid. Maar goed, aan het kapsel van Angela te zien is zij zelf blijven hangen in de ’70.

 38. Pjotr

  @ Men bedoelt de mediagrachtengordel. Persoonlijk vind ik het steeds meer racistische media. Zij zien gekleurdere mensen generaliserend te veel als slachtoffer en minder gekleurden als dader. Heel zwart wit dus.

 39. Richy

  De grachtengordel/huiskamer van Nederland bepaalt alles toch in heel Nederland of ben ik verkeerd geïnformeerd? De tweede kamer zit toch niet meer in Den Haag?

 40. Bert

  Grappen maken is verboden tegenwoordig

 41. Koen

  Perfecte column Angela

 42. COSA NOSTRA

  Angela je bent top!!! Hou vol!!

 43. Peter B.

  Hoop en projectie, meer niet. (Met het magische woord ‘grachtengordel’ kan je hopen vanzelf steun te krijgen van een hele horde, maar veel criticasters wonen daar niet en binnen de grachtengordel leest men eerder de NRC dan het AD; een krant waarin je kennelijk wegkomt met gemakzuchtige ‘vondsten’.)

 44. anoniem

  Televisie kijken leek me al een hele opgave voor mw. De Jong, maar nu wil ze ook gaan doorbreken in de politiek?

 45. dagobert

  Nederland word een echte bananenrepubliek .en de meerderheid zwijgt lafaards dat het zijn kom in opstand tegen dit alles blijf onze cultuur trouw en onze zeehelden . anders moet ook het beeld van willem van oranje verdwijnen maar dat durven die lafaards niet

 46. Zo zit het

  Het wordt tijd dat we Arie Boomsma en Glennis Grace gaan boycotten net zoals al die andere lui die menen dat het hier erger is dan in de USA.
  LANG LEVE ZWARTE PIET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 47. pepe

  TEAM ANGELA

  (en ja het is ook nog eens een lekker wijf heeft vast zweepjes en een latexpakje in huis)

 48. Israëliet

  Mensen betichtten van nationaal-socialisme zegt meer iets over Angela de Jong dan de grachtengordel. Ik haat bijna ook heel Europa en de Arabische wereld. Maar ze van nazisme beschuldigen gaat te ver zelfs hier in Israël. Ondanks het vellen nationalisme dat die twee volkeren (Europeanen en arabieren) te weeg brengen.

 49. M.

  De grachtengordel vindt helemaal niets van jou Angeltje, want wij lezen hier in 020 de Telegraaf en Het Parool. Typisch gevalletje van columnistje dat denkt dat de wereld om haar draait…

 50. Henry

  Top artikel Angela. De spijker op zijn kop.

 51. Polak N

  @Israëliet, ik vind Arabieren, Europeanen en latino’s allemaal nazi’s. Angela ook trouwens………

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.