Oorlog op AD-redactie: woede over Angela de Jong

De sfeer is om te snijden op de redactie van het AD. De grote ster van de krant, Angela de Jong, wordt na haar Akwasi-column verketterd door haar collega’s: nóg twee journalisten staan op tegen de opiniediva. Dat is te lezen op Twitter. Angela heeft een kritisch stuk geschreven over het onredelijke schreeuwoptreden van Akwasi in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Hoewel ze enorm veel steun heeft gekregen van ‘de gewone man’, vinden collega’s haar nu een soort PVV-engerd.

Niet alleen had Angela het over Akwasi en zijn ‘uitpuilende ogen’, maar ook legde ze volgens critici te snel de link tussen zwarte mannen en Zwarte Piet. “Beau had vier zwarte mannen aan tafel, onder wie Akwasi. Ah gezellig, benieuwd of het nog over Zwarte Piet zou gaan“, schreef ze in haar stuk.

Het was echter een andere passage die de meeste weerstand opwekte, namelijk: “Laten we een ding niet vergeten: racisme zit in elk mens. (…) Ik voel me bijvoorbeeld als autochtone Nederlander al twee weken net een Marokkaan, zo wordt er in stereotypen en algemeenheden over mij en mijn buren gepraat.

De woorden Akwasi, Marokkaan en Zwarte Piet in één column is sowieso al een gevaarlijke cocktail en die ontploft nu in het gezicht van Angela, die zelf overigens meent geen PVV’er, maar een VVD’er te zijn.

Op de redactie van het AD wordt Angela uitgespuugd. Na haar collega Christian Born, coördinator van AD Tech, keren nu ook sterjournalisten Thijs Zonneveld en Nynke de Jong zich tegen La Jong.

De tweet van Christian Born luidde als volgt: “Misselijkmakend en ontzettend frustrerend dat dit gepubliceerd wordt op de site waar ik dagelijks voor werk.

Sportjournalist Thijs Zonneveld denkt daar hetzelfde over. “Waar kun je hier afstand van nemen? (Ik vraag dit niet voor een vriend)“, zegt hij.

En Nynke de Jong daarop: “May I join you? Blij dat mijn nieuwe column lekker over Obama-heimwee gaat. Voor het evenwicht.”

Angela merkte afgelopen weekend al op dat veel van haar AD-collega’s wat linksig zijn. “Ik ben wat meer rechts van het midden dan andere columnisten van ons, dus dat geluid mis je dan af en toe en dat probeer ik dan een beetje in te vullen.

Nou, dat is goed gelukt.

Lees ook:
Oei: Akwasi krijgt nu ook Angela de Jong over zich heen (donderdag)
Geert Wilders begrijpt Angela de Jong heel goed (vanochtend)
Is Angela de Jong een racistische PVV’er? (vanmiddag)

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen