Dochter Derksen vindt Jasmine Sendar racismeklager

Marieke Derksen, de dochter van Johan Derksen, vindt dat actrice Jasmine Sendar een beetje aan het overdrijven was toen ze het woensdagavond in Op1 had over racisme. Dat geeft ze aan op Twitter. Jasmine vertelde dat ze vaak wordt aangesproken op haar kapsel. “Ik krijg nog steeds dat mensen ineens een hand in mijn haar stoppen. Dat ik echt denk: seriously, ik ga toch ook niet aan jouw haar zitten? Dat is weird, dat doe je niet“, zei de Onderweg Naar Morgen-bekendheid.

Zij is niet de enige die er last van heeft, aldus Jasmine. “Ik merk het ook bij mijn nichtje. Zij is ook opgegroeid in een witte omgeving en als zij met haar haar los naar school kwam, dan werd er aan getrokken of aan geroken.

Zeuren om het zeuren, vindt Marieke Derksen het. “Kijk Op1. Aan haar voelen? Op de foto? In Kenia wilden alle meisjes mijn haar vlechten, want ander haar. In China wilden mensen me even aanraken, jij ziet er raar uit. Heb het altijd als lief ervaren. Kunnen we het over écht racisme hebben? Want dat is wel degelijk een probleem.

Marieke krijgt bijval van haar volgers. “Dat dus. Amen“, zegt Raas. En Patty: “Je hoort niet anders dan verhalen over kapsels. Het wordt bijna lachwekkend, want verder dan dat komen meiden voor de camera’s niet als mensen om voorbeelden vragen.

Volger Rob noemt racisme zelfs een ‘modewoord’. En Ina: “In Italië wilden ze aan het haar van onze kinderen zitten, want blond. Nou en? Doe ff normaal. Ik ergerde me er ook ongelooflijk aan.

Terug naar Marieke: ze verbaast zich ook over de ophef die er momenteel is over haar vader. Hij heeft een zwartepietgrap gemaakt over Akwasi. “Was even offline, wat is er gebeurd? Heb een stukje Veronica Inside gezien maandag, met een betoog tegen racisme, toen weer gaan werken. Maar Anouk boos, Talpa grijpt niet in? Wat is er gebeurd?

Marieke heeft haar twitterberichten inmiddels weer verwijderd, al is niet duidelijk waarom.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen