Dochter Derksen vindt Jasmine Sendar racismeklager

Geplaatst op do 18 jun 2020 om 13:45

Marieke Derksen, de dochter van Johan Derksen, vindt dat actrice Jasmine Sendar een beetje aan het overdrijven was toen ze het woensdagavond in Op1 had over racisme. Dat geeft ze aan op Twitter. Jasmine vertelde dat ze vaak wordt aangesproken op haar kapsel. “Ik krijg nog steeds dat mensen ineens een hand in mijn haar stoppen. Dat ik echt denk: seriously, ik ga toch ook niet aan jouw haar zitten? Dat is weird, dat doe je niet“, zei de Onderweg Naar Morgen-bekendheid.

Zij is niet de enige die er last van heeft, aldus Jasmine. “Ik merk het ook bij mijn nichtje. Zij is ook opgegroeid in een witte omgeving en als zij met haar haar los naar school kwam, dan werd er aan getrokken of aan geroken.

Zeuren om het zeuren, vindt Marieke Derksen het. “Kijk Op1. Aan haar voelen? Op de foto? In Kenia wilden alle meisjes mijn haar vlechten, want ander haar. In China wilden mensen me even aanraken, jij ziet er raar uit. Heb het altijd als lief ervaren. Kunnen we het over écht racisme hebben? Want dat is wel degelijk een probleem.

Marieke krijgt bijval van haar volgers. “Dat dus. Amen“, zegt Raas. En Patty: “Je hoort niet anders dan verhalen over kapsels. Het wordt bijna lachwekkend, want verder dan dat komen meiden voor de camera’s niet als mensen om voorbeelden vragen.

Volger Rob noemt racisme zelfs een ‘modewoord’. En Ina: “In Italië wilden ze aan het haar van onze kinderen zitten, want blond. Nou en? Doe ff normaal. Ik ergerde me er ook ongelooflijk aan.

Terug naar Marieke: ze verbaast zich ook over de ophef die er momenteel is over haar vader. Hij heeft een zwartepietgrap gemaakt over Akwasi. “Was even offline, wat is er gebeurd? Heb een stukje Veronica Inside gezien maandag, met een betoog tegen racisme, toen weer gaan werken. Maar Anouk boos, Talpa grijpt niet in? Wat is er gebeurd?

Marieke heeft haar twitterberichten inmiddels weer verwijderd, al is niet duidelijk waarom.

Foto: NPO
74 Reacties op “Dochter Derksen vindt Jasmine Sendar racismeklager”


 1. Mark

  Natuurlijk gaan mensen aan je haar zitten als je met zo’n overdreven pruik rondloopt. Dat heeft niks met racisme te maken. Als een blanke vrouw zoiets heeft en mensen zitten eraan is het gelijk een metoo’tje en bij donkere vrouwen is het racisme?!

 2. Hein

  Mensen die in een Nederlandse zin het woord weird gebruiken zijn gestoord en willen ons buitenlandse culturen opdringen.

 3. Fred

  ‘Rascisme’ betekent inmiddels niets meer

 4. Dries Roel Vink

  Zwarte Piet wie kent haar niet ;-)

 5. Commerciële Yoghurt

  Je wordt kotsmisselijk van al die derderangs werkeloze acteurs/actrices/rappers enz.. enz…

 6. Pepijn

  Blank kan makkelijk l u l l e n

 7. RaymondVL

  Jasmine heeft volkomen gelijk dat iemand gewoon met zijn of haar jatten van haar haar moet afblijven. Punt, geen discussie hierover mogelijk!! Maar man man man… om nou meteen weer de racisme kaart hiervoor te trekken….

 8. M.

  Marieke Derksen?? de dochter van?? De appel valt niet ver van de boom, met zo’n vader kun je verwachten dat de dochter veel anders zal zijn. Aankomend weken komen alle provincies naar voren met een verbod op de racistische zwart piet. Medelijden met Marieke Derksen, zo triest als je geen gevoelens hebt, geen empathie.

 9. Mur

  en als ik haar met haar kapsel van vroeger in de soap mooier vind is dat ook geen racisme, spijkers op laag water zoeken.

 10. Mur

  @RaymondVL gelijk heb je maar dat maakt het nog geen racisme zoals zij beweert.

 11. Vetklep

  Die Marieke Derksen ziet er goed uit, jammer dat Johan haar pa is… En dat ze racisme ontkent…

 12. M.

  Uit mijn onderzoek blijkt dat deze bedrijven: Toto, Gamma, Kordaat pilsener, Veet Deutschland, Kvk, Venus Gillet NL, Albert Heijn, Zespri Kwikfruit Nederland, Sns Bank. Deze bedrijven stimuleren RACISME, #genoegisgenoeg, Er komt een landelijke actie om deze bedrijven wakker te schudden. #zwartpietisracisme

 13. N.

  #m-is-een-mongool

 14. roevka

  Is natuurlijk wel raar dat iemand zomaar aan je haar zit maar wtf heeft dat met racisme te maken?

 15. aldus

  Racisme probleem is behoorlijk erg in Nederland. De tekst van Derksen jr. onderstreept dit weer. Ze begrijpt er niets van. Je ziet het pas als je het door hebt.

 16. Jeanna

  Aldus, hou toch op, kleuter! Ik werd in Azië ook nageween en uitgelachen om mijn Europese uiterlijk. LEKKER BELANGRIJK! En doorrrrr!

 17. Jeanna

  *nagewezen

 18. Marianne

  Toen ik 15 jaar geleden voor het eerst op Bali rondliep wilde mensen ook aan mijn blonde haren voelen. Heb ik nooit ervaren als racisme. Ze vonden het mooi en bijzonder omdat het afweek van wat zij zelf hadden. Jasmine is een huilebalk die weer wat aandacht wilde.

 19. Vonzipper

  Marieke Derksen heeft inhoudelijk groot gelijk. Beetje jammer dat ze nu in de discussie wordt gezogen.

 20. opa Buiswater

  VERA LYNN overleden ze was nog Jong 103 , 2 ouder dan ik ben ! iedereen in de wereld zullen je missen !

 21. Vonzipper

  Die Jasmine of zoiets heeft dus helemaal geen voorbeelden als ze hier mee aan komt kakken maar dat weet de overgrote zwijgende weldenkende meerderheid al lang.

 22. opa Buiswater

  a ik ben 101 rijd nog op de fiets zonder bril , hang elke morgen aan de rekstokken en s middags joiggen in het bos , en savond als ik NPO heb gekeken geeft ik d buurvouw van 98 een lekkere beurt ja, ik doe dingen die andere nooit meer doen

 23. Wauw!

  Wie had dat gedacht? Een soapie die al tientallen jaren niet meer relevant is wordt uit het slijk gehaald om te zeuren over haar kapsel in een late night talkshow betaald door ons belastingeld.

 24. Keta Minek

  Wat zou het zo Vader zo dochter.

 25. Keta Minek

  Die Derksen een Tokkie familie.

 26. Robert

  Die jasmine is een lief meisje maar haar verhaal heeft niets met rassisme vandoen.

 27. Paul

  Als de appel niet al te ver van de boom valt ben ik ook fan van dochter Marieke.
  Het is me even ontgaan sinds ik van blank naar wit werd veranderd, wie heeft ‘onderweg’ bepaald dat zwartepiet-grappen niet meer zouden mogen? Ik niet want ik ben die blanke tolerante oude man….

 28. Snorlax

  @Raymond

  Helemaal mee eens. Als iemand ongevraagd aan je haar zit, heeft dat niets met racisme te maken. Wel met een gebrek aan normen en waarden en daar moet je dan ook zeker wat van zeggen. Maar dit heeft niets met racisme te maken. En die Marieke Derkesen moet niet zo naar de bekende weg vragen. ‘Wat is er gebeurd?’ ‘Dat weet je donders goed, trut. Je zit weer gewoon te bedelen om aandacht. Bel pappie lekker om op het te vragen.”

 29. chris?

  Zo vader, zo dochter

 30. Eva

  Slechte verliezer die Jasmine.

 31. Leo knots

  Ha ha wat een giller. Onderweg naar morgen en bekend. Dat kan niet samen. Zo’n domme B bner snapt dat natuurlijk niet

 32. hond-de-hond

  D’r is zo’n dierenpark in de buurt van Apeldoorn, ik ben de naam even kwijt. Daar hoef ik tegenwoordig niet meer naar toe, ik zet gewoon de tv aan als er weer een babbelshow op is. Zelfde uitzicht.

 33. iemand

  Het verhaal van Jasmine Sender doet mij denken aan Donald Jones die vertelde ongeveer 20 jaar geleden in een of andere krant dat toen hij in Nederland kwam in 1954 dat hij een bezienswaardigheid was. Als hij op straat liep zaten ook mensen aan zijn haar vooral meisjes. Dus ik denk dat ze dat gelezen heeft en het na verteld want toen was het nog zeldzaam zwarte mensen in Nederland nu zijn mensen echt wel donkere mensen gewend. Nu vallen ze opeens over van alles en nog wat wat helemaal niks met racisme te maken heeft.

 34. Leo knots

  We speelden vroeger op school met gym vaak Apenkooi. Moet ik ineens weer aan denken.

 35. By the way

  Yasmine heeft gewoon prachtig haar, wie wil daar nou niet aanzitten…? Zie het als een compliment

 36. ano@niem.nl

  Het gaat helemaal nergens meer over. Wij als gewone Nederlander worden de hele week al de maat genomen alsof we racisten zijn. Ik ben met dit stelletje oproeikraaiers en landverdelers helemaal klaar.

  Je ziet al die zogenaamde bekende Nederlanders weer over elkaar duiken om maar een plekje te bemachtigen in de talkshows.
  De hypocriete Tanja Jess voorop. Als ze maar voor een paar centen in die talkshows kan oreren over racisme. Kom op zeg! Dat klene groepje zielepieten rondom de grachten. Er zijn nog 11 andere procvincies in Nederland waar men over dit onderwerp heel anders denkt. Maar die mensen krijgen het woord niet.

 37. Robijntje

  Ik ben een blanke vrouw met lang krulhaar en mensen zit ook vaak aan mijn haar zonder het eerst te vragen. Vervelend, maar dus niet racistisch.

 38. q8

  afgelopen week een interview gehoord met Marieke Derksen,
  Johan kan trots zijn op z’n dochter,
  leuke en vrolijke meid,
  niks mis mee,
  goed gedaan Johan, je dochter is trots op je

 39. Lies

  Mensen hebben ook de neiging om bij zwangere dames de buik aan te raken. Dit valt onder dezelfde categorie. Mensen bedoelen het goed, maar niet iedereen is er van gediend.
  Racisme?

 40. JohanV

  Witte mensen die zo maar aan je haar zitten! Dat lijkt mij ook het ergste wat je kan overkomen.

 41. Keta Minek

  Witte mensen die zo maar aan je haar zitten! Dat lijkt mij ook het ergste wat je kan overkomen.

 42. Umfufu

  Maakt niet uit wat voor haar.
  Blijf met je fikken van iemands hoofd af.

 43. Keta Minek

  Yasmine heeft gewoon prachtig haar, wie wil daar nou niet aanzitten…? Zie het als een compliment zo beter?

 44. Réne

  Stay strong Jasmine, stay strong!

  Lynchen, apartheid, slavernij……

  Allemaal klein brood bij de echte problemen in deze wereld

  Stay strong!

 45. Pjotr

  Volgens de echte bruine Afrikanen is Jasmine een blanke vrouw met een Afrokapsel die je volgens deze racistische activisten veel te veel ziet bij reclameboodschappen. Zie NRC-artikel.
  Zij is het bewijs dat racisme niet bestaat als ze met dit ‘haaraai-incident’ aan komt zetten. Aaien is natuurlijk minder irritant als aan je haren trekken als je blonde, rode vlechten hebt.
  Hoe dan ook bestaat racisme niet, omdat er geen rassen bestaan.

 46. Lies

  @Hassan: Grapjas!

 47. Pjotr

  Aan haar haar ziten is geen racisme maar rasta-isme.

 48. Anouk

  Zegt de vrouw die flop naar flop op haar naam heeft staan.. echt laat ze oprotten naar Curaçao. Daar kan ze lekker zichzelf zijn. Ze kan niet acteren dus we missen niks aan deze vrouw en het scheelt zenders veel geld

 49. Britt Scholte Lover

  Vanavond bij M over hoe wij onze kinderen gaan opvoeden tegenover racisme! allemaal kijken dus naar die linkse talkshow M

 50. Paulina.

  Mensen als er zoveel op en aanmerkingen zyn op ons land wat doen die mensen hier dan. Ga dan in eigen land opbouwen. Of is Nederland toch verlengstuk voor het goede leven en de centjes. Laten we Nederland niet met Amerika vergeleken.

 51. gtstfites

  De Nederlanders worden juist gediscrimineerd hele cultuur naar de klote door zogenaamde Bn’ers en @Hassan met zijn Amnesty Corona international,

 52. Paulina.

  Waarom lopen die zogenaamde bners overal achteraan als er iets gebeurd.Zyn die zo belangrijk zonder dat wy kaartjes kopen zitten ze in bystand.

 53. Hassan

  gtstfites
  do 18 jun 2020 om 17:32

  Wij houden van holland, jij wilt niet gesprek met mij en mensen zoals ik, De Nederlander bestaat niet: dat zei koningin Maxima 20 jaar geleden. Het is ook mijn Nederland, we kunnen onze ogen niet sluiten voor racisme, voor een zwart piet, voor buitensluitingen van kinderen, er is veel leed door deze verouderd feestje. Ik vecht net zo hard voor homodiscriminatie. Ik hou van Holland, ik val op wit Nederlanders…

 54. Richy

  Het is echt vreselijk dat aan iemand zijn haar zitten racisme is!!! Nee dat kan echt niet. OMG wat een flauwekul en wat een bullshit en de linkse npo werk er aan mee. Ga vanavond nog maar eens M kijken wat daar weer voor huisvolk zit🤣🤣🤣.

 55. Jinek

  Wat zijn die donkere wijven toch aandachtstrekkers met hun zielig gedoe . Ze menen ook nog dat ze allemaal kunnen zingen .En dat kapsel is toch ook niet om aan te gluren.

 56. ING

  @Jinek, vindt ik ook. Hysterische verwende klote wijven. Sorry dat ik het zo zeg. Heb zelf veel met dit soort figuren meegemaakt.

 57. Jaap

  In militaire dienst hadden we een Surinamer in onze eenheid. Hij had een prachtig afrokapsel en had daar een speciale kam voor. Niemand die hem zijn haar voelde.
  Ik hoor wel meer hysterische verhalen zoals een meisje die tijdens demo zegt jullie hebben mij alles afgenomen alles. Waanzin en hysterica

 58. Bart

  Johan heeft gelijk. Tanja en Jasmine willen gewoon aandacht omdat ze nergens meer voor gevraagd worden maar wel kosten wat het kost met die kop op de buis willen blijven. Straks moeten ze nog op zoek gaan naar een baantje in de horeca of in de supermarkt. Zitten ze ook niet op deze twee te wachten waarschijnlijk.

 59. M.

  Ik ben het eens met Marieke! Overdreven gedoe, Hollandse humor toch!

 60. Een moeder

  Ik durf hier met zekerheid te zeggen dat mijn twee half Surinaamse kinderen nooit last hebben gehad van enige vorm van discriminatie! En ze hebben alle kansen gehad om te studeren, waardoor ze nu allebei een goede functie hebben!

 61. Tim

  @ano@niem.nl Ik weet niet waar jij denkt dat Tanja Jess woont of vandaan komt, maar het is niet Noord-Holland. Hoezo Er zijn nog 11 andere procvincies in Nederland???????

 62. Bromsnor

  Zou Marieke Derksen ook zo’n vieze ordinaire snor hebben.

 63. Gabber

  Dat heeft niets met racisme te maken, elke keer als ik kaal ben zijn er ook mensen die willen voelen.

 64. HalloJumbo

  Hallo ik ben Marieke. Ik tweet iets maar binnen een uur gooi ik het gelijk ook weer weg.

 65. Caramba

  Ik vind het vooral vervelend dat zonder mijn toestemming allerlei wannabe actreutels tot BN-er worden verklaard. Wilt u daarmee ophouden? Ik hoor nog liever de man die vis en patat uit de krant eet.

 66. ikke

  vind er geen f..ck aan dat afro haar. en dat hebt niks met racisme te maken hoor.

 67. Wijze van Zion

  Kan iemand mij vertellen dat naast rondreizende vaders, gouden neptanden, er ook regelmatig Engelse woorden worden gebezigd.
  Interessantdoenerij of is het toch duidelijk een andere groep ?

 68. Jolanda

  Wat is Nederland een klote land aan het worden. Als je grapjes maakt of je mening geeft wordt je kop er het liefst afgehakt. Als het de donkere medemens niet hier bevalt ga je emigreren en laat ons met rust.

 69. Jolanda

  En de zogenaamde bekende Nederlanders die helemaal niks voorstellen.

 70. Xxxxx

  Waarom moeten dergelijke dames ook met zulke pruiken rondlopen? Is dat om op te vallen? Dan vinden ze het ook nog gek dat ze gediscrimineerd worden. Zo van ik ben “anders” en dat zullen jullie weten ook! Weet je alles wat afwijkt van het “normale” dan val je op. Niet dat zij zichzelf niet mogen zijn integendeel. Maar als ik op straat hand in hand met mijn vriend ga lopen lok ik iets uit. Dat is met dergelijke carnavalspruiken ook. Ik ben zwart en dan hoor je zo’n grote pruik te dragen. Ik vind het zelfs afstotelijk staan. Geen wonder dat mensen willen voelen hoe dat haar aanvoelt. Als je je als een magneet gedraagt trek je mensen aan!

 71. Xxxxx

  Ja Jolanda. Maar dat komt omdat mensen niks anders meer te doen hebben om zich druk over te maken. Mensen zijn door deze Corona-crisis thuis komen te zitten en dan gaan ze zich vervelen. Dan gaan ze zitten denken met welk onderwerp ze eens anderen om de oren kunnen slaan. Social Media (ik doe er zelf ook aan mee) kan veel kapotmaken. Mensen kunnen gewoon niks meer verdragen van elkaar. De wereld zou er beter op zijn als mensen niet de hele dag op elkaar zitten te letten. Nu is Nederland een verschrikkelijk racistisch land (maar niet heus). We beelden ons in dat er racisme is. Als je dat maar vaak genoeg de hele dag roept dan ga je het vanzelf ook nog geloven. Ze denken de wereld op “hun” manier te verbeteren maar ze bereiken het tegendeel.

 72. Ben

  Blank Nederland spreek ze mogen altijd van alles zeggen en roepen wanneer iemand van buitenaf er iets over zegt dan gaat blank Nederland gelijk huilen en die JD en zijn collega’s mogen ook van alles zeggen of roepen maar andere nogen gewoon niks zeggen en is het nou een sport programma of een talkshow gewoon weg zielig due Bkank Nederland

 73. Whiteman

  Yasmine, ze is kleurling dat begrijp ik want daar gaat het om.Maar die tanja jess,had ik hoger staan tot nu toe,man,man wat een zeikwijf. Het wordt steeds spannender iedereen gaat zich ermee bemoeien.Ben benieuwd waar we over een jaar staan.

 74. Lex

  Elk ras discrimineerd in Curaçao krijg je als blanke niet zomaar een baan. In Suriname wordt blank aardig in de zeik genomen. Alle blanke mensen worden in Afrika gezien als rijke stinkers en wordt de prijzen gelijk vermenigvuldigt als je iets koopt (ook een vorm van rasicme) hee dikke/skelet/schele/haak neus etc etc.
  Iedereen doet het, alle mensen die hieraan mee doen zijn een stelletje kanslozen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.