Geert Wilders begrijpt Angela de Jong heel goed

Geert Wilders begrijpt heel goed dat Angela de Jong zich al twee weken een vreemdeling in haar eigen Nederland voelt. Hij signaleert dat gevoel steeds vaker bij autochtone Nederlanders. Dat zegt hij in een videobericht op Twitter, die hij heeft geüpload ná de omstreden column van AD-Angela. Met een column die er niet om liegt is de mammoettanker van het AD dit keer op rapper Akwasi afgestormd en dat leidt met name tot kritiek aan de linkerkant van het politieke spectrum.

Angela haalt in de pittige column niet alleen uit naar Akwasi, maar bekritiseert ook de media, die volgens haar net doen alsof Nederland door en door verrot en racistisch is.

Het gaat te ver, vindt Angela. “Ik voel me bijvoorbeeld als autochtone Nederlander al twee weken net een Marokkaan, zo wordt er in stereotypen en algemeenheden over mij en mijn buren gepraat.

Wilders

Wilders haakt in op de veel gelezen column van Angela door in te spelen op juist dat gevoel. Hij stelt dat de elite ‘ons de massa-immigratie door de strot heeft geduwd en daarop geen kritiek duldt’. “Het leidt tot autochtone Nederlanders die zich vreemden in hun eigen land zijn gaan voelen, maar hun zorgen daarover niet meer durven te uiten, omdat ze dan voor racist worden uitgemaakt en worden beschuldigd van discriminatie.”

Het lijkt een directe verwijzing naar Angela, die nu op social media voor witte racist wordt uitgemaakt. “Het is de wereld op zijn kop. Niemand, helemaal niemand, heeft het over al die vrouwen die wijken en straten vermijden uit angst voor seksuele intimidatie en aanranding door allochtonen. Of over homo’s die in elkaar worden geramd door intolerante Marokkanen.”

De PVV-leider stelt dat juist autochtone Nederlanders nu ‘massaal’ worden gediscrimineerd. “Waarom hoor ik daar niemand over? We zien het iedere dag in het nieuws en om ons heen. De wereld is hysterisch geworden.”

Media-ophef

De media-ophef over racisme gaat Wilders te ver. “Ondertussen wordt ons racisme en discriminatie aangepraat door linkse politiek correcte warhoofden. Of mensen die hier naartoe zijn gekomen, van ons land en welvaart hebben geprofiteerd, alle kansen hebben gekregen en ons nu de maat nemen.”

Die ons met dreiging van geweld onze identiteit willen afpakken, zoals die rapper Akwasi die tijdens de demonstratie oude Dam zei dat als hij in november een Zwarte Piet tegenkomt, hij die hoogstpersoonlijk op zijn gezicht zal trappen. En ondertussen laten onze politieke leiders ons in de steek.”

Wilders wordt vaak verweten een racist te zijn. Zelf ziet hij dat anders. “Het beoordelen van mensen op huidskleur is altijd fout.

Lees ook: Oei: Akwasi krijgt nu ook Angela de Jong over zich heen (donderdag)

Foto: PVV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen