Linda de Mol eet twintig stukjes sushi: -750 euro

De Molletjes zijn in deze coronacrisis druk bezig om hun vermogens te beschermen. De miljarden van John de Mol moeten gewaarborgd blijven door ‘draconische maatregelen’ die de gewone stervelingen bij Talpa Network treffen, terwijl Linda de Mol vanuit haar kasteel in Crailo medewerkers van haar tijdschrift op straat zet. In datzelfde tijdschrift vertelt ze deze week uitgebreid over haar decadente levensstijl: tijdens haar reis in Japan heeft ze 750 euro neergelegd voor een één uur durend sushidiner.

De Mol heeft samen met haar vriend gedineerd in het belachelijk dure restaurant Sukiyabashi Jiro Honten, waar per avond tien mensen kunnen eten die per persoon 370 euro betalen voor een karig tasting menu.

De 94-jarige sushibejaarde Jiro Ono profiteert behoorlijk van alle poeha over zijn restaurantje in de kelder van een treinstation: Barack Obama is er een keer komen eten en er is een documentaire over gemaakt. Dat leidt tot allerlei mensen die exorbitante bedragen over hebben om wat stukjes vis bij hem te komen eten.

Onder hen dus Linda de Mol en haar vriend Jeroen Rietbergen, de bandleider van The Voice die leeft op de creditcard van zijn vrouw. Ze begonnen om exact 18.00 uur aan het sushidiner. “We kregen een kannetje sake met stukjes goudblad erin en water en telkens één kleine sushi.

De sushi was volgens De Mol ‘onbeschrijflijk lekker’. “De twintig kleine sushi’s werden in ongeveer drie kwartier geserveerd en daarna kreeg je een ministukje watermeloen met zout en thee. En toen was het klaar en kregen we om exact zeven uur de bepaald niet malse rekening.

Over die rekening wordt op TripAdvisor overigens behoorlijk geklaagd. Meerdere mensen vinden het restaurantje flink overgewaardeerd. “Het is bijna een toeristenval daar nu. Dertig minuten eten, meloen en dan een foto“, klinkt het.

En een ander: “Er zijn vijftien verschillende soorten vis, je krijgt ze allemaal of je ze leuk vindt of niet. Geen wasabi, geen sojasaus. En het hele ding duurt 20 minuten en je bent klaar. En dat voor 900 dollar per paar?

Er zijn genoeg mensen die het er voor over hebben: reserveren is al geruime tijd niet meer mogelijk.

De column van Linda de Mol kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Linda de Mol zet medewerkers op straat in coronacrisis (4 april)
Linda de Mol vanuit kasteel: ‘Sorry freelancers’ (4 april)
Linda de Mol: ‘Fijn dat men in crisis zo hulpbereid is’ (5 april)

Foto: Talpa

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen