Vervelend: mediastorm overviel Angela in zware week

Geplaatst op di 14 jan 2020 om 15:10

De mediastorm waarin Angela de Jong vorige week verzeild raakte kwam, zonder dat de buitenwereld daar erg in had, best op een ongelukkig moment. Ze had namelijk een vrij zware week. Dat vertelt de AD-ster in de AD Mediapodcast. Zo’n mediastorm is natuurlijk voor niemand leuk, maar voor de tv-recensente kwam het in een week waarin ze het al zwaar hád. “Het was een pittig weekje in de zin van er veel nieuwe programma’s waren, dus je kijkt veel dingen terug tot halverwege de nacht.

Veel mensen onderschatten hoeveel energie zo’n tv-week haar kost. “En ik moet er toch ’s ochtends weer vroeg uit. Je zit ook bij Radio 1 vroeg, ik moet hier zitten voor de ochtendshow. Ik krijg dan niet zo heel veel slaap in zo’n week.”

Toch lukte het De Jong op een gegeven moment ook weer om energie uit de mediastorm te halen. “Laten we eerlijk zijn: ik vind het heel leuk dat ze over me praten en ik kan als iemand die in de media werkt echt wel ervan genieten dat ik kennelijk zo’n factor ben en onder de huid zit van sommige mensen.”

Op wie doelt ze dan? “Ik vind het heel leuk dat een aantal mensen in de grachtengordel, van linkse signatuur, daar enorm mee bezig zijn en dat Marcel van Roosmalen weer een heel lieve column heeft gemaakt en dat Gijs Groenteman zich op NPO Radio 1 zich zo heeft lopen opwinden over mij, want het is natuurlijk heel erg dat iemand van het AD een keer wat publiciteit genereert. Terwijl het voorheen altijd de Volkskrant en het NRC waren. Maar ja, als iemand van het AD overal zit, dan wordt het natuurlijk heel kwalijk en wordt het heel corrupt.

Overigens zijn Gijs Groenteman en Aaf Brandt Corstius (die eerder al kritisch was, red.) een stel, dus ik zie ze nu in gedachten samen op de bank tegen elkaar klagen van: ‘O, ze zit er weer hoor, ze zit er weer!’ Dat vind ik echt briljant. Dat vind ik heel erg leuk dat ik dat nu weet. En Marcel van Roosmalen en z’n vriendin (Eva Hoeke, red.) zitten nu ook zo op de bank.

Lees ook:
Angela de Jong witheet: ‘Ik krijg 0 euro van Jinek!’ (9 januari)
AD trekt rookgordijn op rond Angela de Jong (9 januari)
Gijs Groenteman: ‘Angela-ballon nét te ver opgeblazen’ (9 januari)
Volkskrant vindt Angela alwéér mediaflop van de week (10 januari)
Angela de Jong: ‘Volkskrant heel erg jaloers op mij’ (10 januari)
Humberto Tan vindt Angela de Jong racistisch (11 januari)
Angela de Jong wil naar Op1, wordt afgezegd (11 januari)
‘Angela de Jong is AD’s nieuwe oliebollencatastrofe’ (12 januari)
Winston Gerschtanowitz: ‘Invloed Angela overschat’ (12 januari)
Youp wordt gek van ‘nationale testbeeld’ Angela de Jong (13 januari)

Foto: RTL
66 Reacties op “Vervelend: mediastorm overviel Angela in zware week”


 1. Norvo

  *zucht* En door.

 2. Jakkes

  Wat begint dit zielig te worden, vooral het gedeelte met ‘linkse signatuur’. Ze laat zich wel kennen zo.

 3. Gogo

  Ze kiest daar toch zelf voor. Gister was ze te zien bij Goedemorgen Nederland en bij Radar. Vrijdag zat ze bij het Mediaforum en zou ze eigenlijk ’s avonds bij Op1 zitten. Grappig dat ze als “TV-kenner” blijkbaar toch niet zo weet dat overkill niet iets is waar de kijker op zit te wachten.

 4. Suomynona

  “En ik moet er toch ’s ochtends weer vroeg uit. Je zit ook bij Radio 1 vroeg, ik moet hier zitten voor de ochtendshow.”

  Je MOET niks, Angela. Het is niet alsof al die redacties jou een pistool op je hoofd zetten en je ertoe dwingen. Nee, je WIL dit allemaal, die aandacht, de ‘erkenning’. Want let’s face it: zonder die handjevol goede columns was je nu nog steeds een onzichtbare typgeit op de redactie van het AD.

 5. Joram

  Dat kan Angela wel allemaal leuk vinden, maar als recensent zou ze haar eigen geloofwaardigheid wel wat hoger mogen ranken dan jezelf te profileren als uithangbord van het AD waar vooral veel over gepraat moet worden. Uit haar reactie begrijp ik dat baas Hansje Nijenhuis vooral dat laatste belangrijk vind en onze Angie gaat daar volgzaam in mee.

 6. Christine

  MC, herhaling van zetten.

 7. 123

  @Norvo: Idd. Zowel MC als Angela de Jong: nothing to see people, move along. En ook al komt dat het het immer sarcastische South Park, in dit geval ís het ook echt zo.

 8. 123

  eerste ‘het’ moet zijn ‘uit’.

 9. Bart M

  Wie wind zaait, zal storm oogsten.

 10. Johnny👀

  Dat mens is helemaal de weg kwijt, verplichte opname kan haar misschien nog redden.

 11. 123

  ‘als’ moet ‘patat’ zijn en ‘geval’ is ‘kanarie’

 12. NPO kijker

  Niet achteraf klagen want je lokt het zelf uit.

 13. 123

  Kind moet peanuts en eikel moet
  transgender zijn.

 14. Curryworst

  Ze weet wel uit te delen maar incasseringsvermogen heeft ze niet.

 15. Remi

  “Promenade” …

  Graag uw mening, tv-Godin !

 16. man pan

  Wederom een zwaktebod van Angela de Jong, zij en de AD gaan niet op in de kritiek.
  Namelijk in een programma als gast optreden en daarna een lovende recensie over schrijven.

 17. NPO kijker

  Geen woord over Tan. Zeer zwak

 18. oijoepio

  Ik heb haar korte tijd een verademing gevonden, maar ze valt nu wel heel erg door de mand. Bovendien kan ze echt niet schrijven. Stilistisch is het niet fijn en niet onderscheidend wat ze doet. Het is allemaal zo rechtlijnig en humorloos, zonder enige (zelf)relativering.

 19. Sandra

  Kijk Angela….zo voelt dat nou als je belaagd wordt door de meningen van anderen.
  Eerst voel je je enorm aangevallen en vraag je je baas of alsjeblieft het één en ander even acuut recht gezet kan worden en een week later wanneer je moe uhh….boosheid weer weg is kijk je heel anders tegen de situatie aan en moet je er zelfs enorm om lachen en kun je ervan genieten.
  Als ik jou was zou ik dan de volgende keer stap 1 even achterwege laten …dan komt het iets geloofwaardiger over allemaal.

 20. Nuchtere verslaggeving bij AD en RTL?

  Volgens mij heeft Angela ook een drankprobleem?

  Ze kan zaken niet meer goed uit elkaar houden.

  Veel voorkomend probleem bij verslaggevers.

 21. Max

  Hou in vredesnaam eens op met die hetze tegen Angela de Jong. Iedere keer het gescheld tegen iemand die een mening heeft en publiceert en wordt uitgenodigd om die mening te geven. We leven toch in een vrij land? Jullie geven toch ook je mening? Hoewel vaak is het alleen maar beledigen en schelden hier. Zijn jullie er op uit om haar kapot te schrijven?

 22. Anita

  Ach….. het waait wel weer over.

 23. StefanV

  Zoals zo vaak heeft Angela de Jong ook nu weer gelijk. Het steekt de achterban van de zelfbenoemde “kwaliteitskranten” nogal dat zij zo veel media-aandacht krijgt en genereert.

 24. Bennie D.

  Iedere dag word ik geconfronteerd met deze dame, terwijl ik niet eens met ‘r ben getrouwd. Waar kan ik de scheiding aanvragen?

 25. Tante Duiven Tilly

  Ze laat zich zo wel erg kennen wat een zwaktebod.

 26. Warmoes

  ze is gefrustreerd, omdat ze van sufste meisje in de klas ineens midden in de spotlights op het podium stond en nu weer wat afglijdt richting sufste meisje vd klas, hoe lullig ook.

 27. q8

  heerlijk angela,
  de mensen die hier reageren zitten hoog in de boom,

 28. Trumpo

  Ja Jinek is knalrood links.

 29. Gordon

  Niet alleen de week valt Angela zwaar, ze ziet er tegenwoordig ook zwaar uit!
  Net als de hamster, die zijn wangen vult i.v.m. de winterslaap, doet Angela hetzelfde!
  Met helaas 1 verschil, Angela probeert wakker te blijven in de winter…. zo jammer!

 30. Ron

  We moeten vooral weten dat Angela vooral niet links is maar extreem rechts. Dat weten we nu wel, en wees er maar trots op.

 31. gerdien

  Nou, meid : if you can ’t stand the heat stay out of the kitchen! Waarbij het natuurlijk wel pikant is dat ze zelf het vuurtje zo hoog mogelijk heeft opgestookt.
  Ik ben niet de eerste die het opvalt, maar voor iemand die anderen zo graag ‘ de waarheid’ vertelt heeft De Jong wel heel weinig incasseringsvermogen, nl. 0. Het probleem is dat De Jong zichzelf belangrijker is gaan vinden dan de onderwerpen waar er ze over schrijft. Ze gelooft echt dat de wereld om het draait en iedereen jaloers op haar is. Voer voor psychologen.

 32. Ron

  @gerdien. Eens. Waarvan akte.

 33. gerdien

  Het=haar

 34. Erwin

  Wát een oneindig narcistische, zelfingenomen, betweterige populistentrutje is het ook. Verder natuurlijk topwijf.

 35. Peanut

  Kijk toch eens naar de hoeveelheid reacties weer. Angela is relevant mensen. Anders zouden jullie niet zo massaal reageren. En zou er niet zoveel over haar geschreven worden. Keer op keer. De reactie van haar vind ik dan ook geweldig.

 36. Peter Wingender

  Die Angela is lachwekkend en volgens mij behoorlijk van het padje af. Toen ik van haar podcast kennis nam, stikte ik bijna van het lachen. Je gaat overal zitten, reageert overal op waar je naam in voorkomt, wilt geen nieuw programma missen (volstrekt niet waar weet ik uit betrouwbare bron) en dan moet je ook nog geld verdienen met het schrijven van … jawel een column. Arm gezin :(

 37. Janjaap7

  veel vreten -> volvet -> tvkijken op sofa -> snacken -> moe -> meer vreten -> weinig slaap door honger -> meer vreten -> moe -> meer tvkijken -> zware week

 38. Mark2

  Wat een kinderlijke zwakke reactie!aar zoals je van haar verwacht natuurlijk. Stom wi.f!

 39. Anne

  Mark2
  Jouw reactie daarentegen is volwassen en sterk!

 40. Marcktv

  Een dominante, manipulatieve narcistische dame is het..ze geeft t zelf toe, ze geniet van de aandacht

 41. AD ieu

  Ik verzin het gerucht dat ze André van Duin gaat vervangen..

 42. Olga

  Er is echt iets ernstig mis met je hoor als je ervan geniet dat anderen zich enorm aan je ergeren.

 43. yb

  Dit is geen reclame, zelfs niet voor het Algemeen Dagblad. DPG media zou zich moeten schamen.
  Dit kan ook internationaal tot schade leiden.

 44. Van Hooff

  Ik vond de haring en oliebollen testen al het AD onwaardig. Nu die babbelende oliebol die andere de maat neemt. Verschrikkelijk. Een courant moet nieuws brengen, feiten en geen meningen. Die kunnen we zelf wel vormen.

 45. A

  Toch wel eens met Olga.
  Wat een geklets oa. over Groenteman op de bank, en over Van Roosmalen op de bank.
  Waar is haar incasseringsvermogen, en haar relativeringsvermogen ?
  Heeft ze niemand in haar omgeving, die haar de ogen opent ?

 46. Winterklaar

  Wie geeft dat mens een spuitje?

 47. Timo

  @Winterklaar Iemand moet jou vermoorden. Zo, nu zeg ik hetzelfde over jou als jij over mevr. De Jong. Kan niet he? Is te erg he? Even normaal doen.

 48. Winterklaar

  @Timo. Puur uit mededogen.

 49. ysbaard en brant

  Ja, dit vind ik dan weer echt een klasse reactie van Angela.

 50. J. Bloemheuvel

  Dit dametje werkt voor het AD en voor
  mij zegt dit meer dan 100.000 woorden.
  Ik vraag mij wel eens af of zij misschien
  familie is van ’n zekere hoofdredacteur
  van dit streekkrantje.

 51. Gerda

  Krijg tranen in de ogen. Zo zielig.😭

 52. J. Bloemheuvel

  Wat te verwachten van een, m.i., fabeltjeskrantje
  als het AD?
  Een streekkrantje met een oplage
  waar echte dagbladen voor weglopen.
  En wat te denken van hun, “kleine ondernemers”
  sloopprogramma, de zgn AD test, zoals o.a. de
  oliebollen en haringstest.
  Die al menig kleine ondernemer tot wanhoop
  heeft gedreven.

 53. Peter van de Bos

  Ja, een perfecte storm. Het lijkt me intussen duidelijk dat er een campagne gaande is met de bedoeling ons allen levensmoe te krijgen met deze in ieder opzicht middelmatige vrouw, die niets, maar dan ook niets van waarde te bieden heeft. Nu ja, als ze één kwaliteit heeft is het dat ze altijd en overal te zien en te horen is en het onderwerp van elk gesprek en ieder artikel moet zijn tot we de wil om te leven zijn verloren.

 54. Elisa

  Zware week? Doet ze allemaal zelf. Ze kan ook nee zeggen. En selectief zijn maar nee zo’n zelfingenonen type wil overal met haar neus bij zitten want ze denkt dat het zonder haar niet lukt. En bij mij is een zware week als er gezondheidsprobldmen zijn.

 55. Herman

  Dit mevrouwtje is met geen tien paarden te stoppen. Iedereen kotst haar uit, maar daar heeft ze vierkant lak aan. Overziet ze de risico’s wel van haar onuitstaanbare aanwezigheid op tv? Bijvoorbeeld dat haar kinderen op school gepest gaan worden met haar mediageilheid? Dat is niet te hopen, maar het zou heel goed kunnen.

 56. NPOMAN

  Jeetje Angela, wat had je ’n zware week en dan ook nog bij Jinek in de show! Ik zou me voortaan maar alleen bij ’t schrijven houden en geen programma’s meer presenteren! En goede raad vragen aan Jinek!

 57. Jaap Aap

  Slecht uitgevoerde judobeweging. Verdwijn gewoon (even) met je dikke kop van tv. Niemand zit op je te wachten, niemand heeft je nodig. Je maakt jezelf zo belachelijk…

 58. aammehoela

  Zo meteen krijgt ze een burn-out. Je hoeft toch niet meteen alle nieuwe programma’s te kijken. Enkel die programma’s die vermoedelijk veel kijkers gaan trekken.
  Heeft ze trouwens ook wel aandacht voor de informatieve programma’s op NPO 2 of kijkt ze enkel naar NPO 1, RTL 4 en SBS 6.

 59. Insider

  Angela R de Jong kunnen we haar inmiddels wel noemen. Het dikke zusje van Peter.

 60. Guttegut

  Jezus, nou begint ze ook al te ouwehoeren over linkse signatuur. Makkelijk scoren voor die dikke narcist

 61. J. Acht Schotel

  Angelaatje wordt zo wel wat sleets. Toch geen 2e Erica Terpstra straks?.

  Angela, moet net als Frits Wester, flink minder gaan innemen (tv optredens).

  Overdose AdJ jeuk.

 62. Xylon

  Al die extra werkzaamheden van U voor het “vak” en dat ook nog allemaal gratis en voor niets hé, natuurlijk los van uw bescheiden salarisje van het AD voor uw stukjes in de krant en de wekelijkse podcast !.. Oh wat zijn al die jaloerse mensen toch zo vervelend zeg, ze snappen dan ook totaal niet dat U vaak van die zware werkweken Moet draaien en daardoor Moet opdraven in al die tv-programma’s en natuurlijk dat U uit bescheidenheid haast niets extra’s daarvoor vraagt !.. En dat allemaal ten gunste van dé kijker die eigenlijk uit dankbaarheid al Uw tv-programma adviezen zou Moeten opvolgen !.. Toch Mevrouw de Jong ?!.. Of niet soms ?!..

 63. Mem Visser

  *vet* *zucht*

 64. Peter R Pannetje

  Als het Peter RRR zou zijn, zou ik een brillo schuursponsje pakken om (de l*ll*) te verwijderen. Maar bij AD Angela heb je aan een voordeelverpakking nog niet genoeg..hahaha

  (brillo is van 1913)

 65. Kris

  Angela ik neem aan daj je voldoende binnenharkt. kun je alsjeblieft een nieuwe pruik kopen en die Heugafelt tegel van je hoofd afdoen??

 66. Richard de Bie

  Angela de Jong heeft weer een mening boeiend hoor

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.