Vervelend: mediastorm overviel Angela in zware week

De mediastorm waarin Angela de Jong vorige week verzeild raakte kwam, zonder dat de buitenwereld daar erg in had, best op een ongelukkig moment. Ze had namelijk een vrij zware week. Dat vertelt de AD-ster in de AD Mediapodcast. Zo’n mediastorm is natuurlijk voor niemand leuk, maar voor de tv-recensente kwam het in een week waarin ze het al zwaar hád. “Het was een pittig weekje in de zin van er veel nieuwe programma’s waren, dus je kijkt veel dingen terug tot halverwege de nacht.

Veel mensen onderschatten hoeveel energie zo’n tv-week haar kost. “En ik moet er toch ’s ochtends weer vroeg uit. Je zit ook bij Radio 1 vroeg, ik moet hier zitten voor de ochtendshow. Ik krijg dan niet zo heel veel slaap in zo’n week.”

Toch lukte het De Jong op een gegeven moment ook weer om energie uit de mediastorm te halen. “Laten we eerlijk zijn: ik vind het heel leuk dat ze over me praten en ik kan als iemand die in de media werkt echt wel ervan genieten dat ik kennelijk zo’n factor ben en onder de huid zit van sommige mensen.”

Op wie doelt ze dan? “Ik vind het heel leuk dat een aantal mensen in de grachtengordel, van linkse signatuur, daar enorm mee bezig zijn en dat Marcel van Roosmalen weer een heel lieve column heeft gemaakt en dat Gijs Groenteman zich op NPO Radio 1 zich zo heeft lopen opwinden over mij, want het is natuurlijk heel erg dat iemand van het AD een keer wat publiciteit genereert. Terwijl het voorheen altijd de Volkskrant en het NRC waren. Maar ja, als iemand van het AD overal zit, dan wordt het natuurlijk heel kwalijk en wordt het heel corrupt.

Overigens zijn Gijs Groenteman en Aaf Brandt Corstius (die eerder al kritisch was, red.) een stel, dus ik zie ze nu in gedachten samen op de bank tegen elkaar klagen van: ‘O, ze zit er weer hoor, ze zit er weer!’ Dat vind ik echt briljant. Dat vind ik heel erg leuk dat ik dat nu weet. En Marcel van Roosmalen en z’n vriendin (Eva Hoeke, red.) zitten nu ook zo op de bank.

Lees ook:
Angela de Jong witheet: ‘Ik krijg 0 euro van Jinek!’ (9 januari)
AD trekt rookgordijn op rond Angela de Jong (9 januari)
Gijs Groenteman: ‘Angela-ballon nét te ver opgeblazen’ (9 januari)
Volkskrant vindt Angela alwéér mediaflop van de week (10 januari)
Angela de Jong: ‘Volkskrant heel erg jaloers op mij’ (10 januari)
Humberto Tan vindt Angela de Jong racistisch (11 januari)
Angela de Jong wil naar Op1, wordt afgezegd (11 januari)
‘Angela de Jong is AD’s nieuwe oliebollencatastrofe’ (12 januari)
Winston Gerschtanowitz: ‘Invloed Angela overschat’ (12 januari)
Youp wordt gek van ‘nationale testbeeld’ Angela de Jong (13 januari)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen