Thierry Baudet roept Johan Derksen op het matje

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft Johan Derksen thuis bij partijgenoot Theo Hiddema ontvangen om te praten over zijn gewijzigde houding ten opzichte van zijn partij. Dat heeft de Veronica-ster gisteren gezegd in Jinek. Derksen ontpopte zich in 2018 in rap tempo tot hét tv-boegbeeld van Forum voor Democratie, maar eind 2019 haakte de voetbalkenner, net als Harry Mens, af als invloedrijke Forum-stemmer. Daar zat de flamboyante Baudet behoorlijk mee in zijn maag.

Derksen keerde 180 graden en werd ineens Forum-criticus. “Hij vond het niet zo leuk dat ik dat soort dingen op tv zei, want ik vertegenwoordig een bepaalde doelgroep waar hij ook veel kiezers heeft blijkbaar, dus ik werd uitgenodigd in Amsterdam bij Theo Hiddema thuis en daar heb ik Baudet uitgelegd wat ik tegen hem had.”

Wat heeft Derksen tegen Baudet? ” Kijk, die man had een prachtige overwinning behaald en vervolgens gaat hij als een soort clown een cabaretshow opvoeren met toespraken waar iedere normale Nederlander het woordenboek voor op schoot moet nemen.”

Dat heeft hij hem tijdens hun gesprek ook laten weten. “Ik zag uit een ooghoek Hiddema af en toe instemmend knikken, moet ik zeggen. Maar ja, het is een leuke vlegel, hè? We hebben een hele gezellige ochtend gehad en dan heb je toch weer een zwak voor hem.”

Forum vertegenwoordigt volgens Derksen alle ontevreden mensen in Nederland. “Ik ben bij de VVD weggegaan, bij D66 weggegaan en ik wil niets met christelijke partijen te maken hebben en ook niet met extreemlinks of -rechts. Dan kom je toch bij Forum uit. Niet dat ik lid ben, maar ik was het wel eens met de standpunten. Ik heb gezegd dat hij zich niet als een dorpsgek hoeft te gedragen bij ieder mediaoptreden, want dat stoort mij.”

Trekt Baudet zich er wat van aan? “Dat hoop ik maar. Maar ik geloof wel dat hij ook blij was met het gesprek. Het was wel een teken dat hij het niet leuk vindt als mannetjes op tv in welk programma dan ook kritiek op hem uiten, want het blijft natuurlijk een ijdeltuit.”

Lees ook:
Thierry Baudet wil Johan Derksen als spreker (21 juni 2018)
Thierry Baudet polste naast Derksen ook Gerard Joling (23 juni 2018)
Johan Derksen ziet zichzelf niet als boegbeeld FvD (27 november 2018)
Forum voor Democratie en PVV steunen Johan Derksen (30 november 2018)
Forum-stemmer Johan Derksen walgt van haat-DWDD (25 maart 2019)
Johan Derksen kritisch over FvD, Baudet wil in gesprek (20 augustus 2019)
Baudet verliest twee bekende fans: Mens en Derksen (17 september 2019)
Johan Derksen van Thierry Baudet naar Klaas Dijkhoff (22 november 2019)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen