Thierry Baudet roept Johan Derksen op het matje

Geplaatst op wo 29 jan 2020 om 10:20

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft Johan Derksen thuis bij partijgenoot Theo Hiddema ontvangen om te praten over zijn gewijzigde houding ten opzichte van zijn partij. Dat heeft de Veronica-ster gisteren gezegd in Jinek. Derksen ontpopte zich in 2018 in rap tempo tot hét tv-boegbeeld van Forum voor Democratie, maar eind 2019 haakte de voetbalkenner, net als Harry Mens, af als invloedrijke Forum-stemmer. Daar zat de flamboyante Baudet behoorlijk mee in zijn maag.

Derksen keerde 180 graden en werd ineens Forum-criticus. “Hij vond het niet zo leuk dat ik dat soort dingen op tv zei, want ik vertegenwoordig een bepaalde doelgroep waar hij ook veel kiezers heeft blijkbaar, dus ik werd uitgenodigd in Amsterdam bij Theo Hiddema thuis en daar heb ik Baudet uitgelegd wat ik tegen hem had.”

Wat heeft Derksen tegen Baudet? ” Kijk, die man had een prachtige overwinning behaald en vervolgens gaat hij als een soort clown een cabaretshow opvoeren met toespraken waar iedere normale Nederlander het woordenboek voor op schoot moet nemen.”

Dat heeft hij hem tijdens hun gesprek ook laten weten. “Ik zag uit een ooghoek Hiddema af en toe instemmend knikken, moet ik zeggen. Maar ja, het is een leuke vlegel, hè? We hebben een hele gezellige ochtend gehad en dan heb je toch weer een zwak voor hem.”

Forum vertegenwoordigt volgens Derksen alle ontevreden mensen in Nederland. “Ik ben bij de VVD weggegaan, bij D66 weggegaan en ik wil niets met christelijke partijen te maken hebben en ook niet met extreemlinks of -rechts. Dan kom je toch bij Forum uit. Niet dat ik lid ben, maar ik was het wel eens met de standpunten. Ik heb gezegd dat hij zich niet als een dorpsgek hoeft te gedragen bij ieder mediaoptreden, want dat stoort mij.”

Trekt Baudet zich er wat van aan? “Dat hoop ik maar. Maar ik geloof wel dat hij ook blij was met het gesprek. Het was wel een teken dat hij het niet leuk vindt als mannetjes op tv in welk programma dan ook kritiek op hem uiten, want het blijft natuurlijk een ijdeltuit.”

Lees ook:
Thierry Baudet wil Johan Derksen als spreker (21 juni 2018)
Thierry Baudet polste naast Derksen ook Gerard Joling (23 juni 2018)
Johan Derksen ziet zichzelf niet als boegbeeld FvD (27 november 2018)
Forum voor Democratie en PVV steunen Johan Derksen (30 november 2018)
Forum-stemmer Johan Derksen walgt van haat-DWDD (25 maart 2019)
Johan Derksen kritisch over FvD, Baudet wil in gesprek (20 augustus 2019)
Baudet verliest twee bekende fans: Mens en Derksen (17 september 2019)
Johan Derksen van Thierry Baudet naar Klaas Dijkhoff (22 november 2019)

Foto: RTL
29 Reacties op “Thierry Baudet roept Johan Derksen op het matje”


 1. De Slimste Mens

  Oud nieuws. MC moet meer naar VI kijken

 2. Ruud

  Forum groeit, groeit en groeit en zal niet wakker liggen van 1 stem meer of minder.

  Overigens is Derksen één van de grootste schijnheilen van televisie: hij verwijt anderen te werken in dubieuze landen, maar deed dat zelf ook in 1978, Argentinië.

 3. Caramba

  Hij zat toch van de week bij Jinek?
  Jinek was duidelijk aan het vissen naar een dwarse of ongepaste opmerking, het gaat immers om de clickbaits. Maar op commando zichzelf zijn, is voor Derksen een stuk lastiger dan in zijn eigen prietpraat programma. Bovendien lijkt dat gelurk aan die sigaren eindelijk zijn tol te eisen.

 4. Lort LTR

  Ik stem op RTL.

 5. Claude Fieaul

  Ik weet zeker dat Johan Derksen goed is voor 1 tot 3 zetels voor FvD in de peilingen

  Slim van Baudet om Derksen te paaien

 6. RTL Trol-LTR Lort: Erik/Heel Holland Bakt en nog 1000 andere gejatte namen

  Ik stem op VI

 7. Robson

  Och Ruudje moet ook zijn gram halen , goed om te weten Ruud .

 8. anoniemmm

  sorry

  allemaal

  kontjes likkers

  Johan is genomineerd voor kontjes likken

  en hij kan het goed!!!!!!!!!!!! Johan wil je het nog 1 keer doen alsjeblieft, papa.

 9. nick

  Jeetje al 6 artikelen zonder het woord Angela de Jong. Moet nu wel een beetje gaan afkicken.

 10. Jammie

  Ah gossie toch, thierry is onzeker over zichzelf. Zou ik ook zijn als ik zo debiel zou zijn.

 11. Thierry Bardot.

  Kijk even op politieke barometer week 52, 14 virtuele zetels al weken.

 12. ed

  Waar moet je nu als normale nederlander nog op stemmen. Veel blijken zakkenvullers te zijn en hoppen van het ene naar het andere baantje liefst met behoud van Wachtgeld.
  Elke vier jaar wordt je voorgelogen en krijg je een pen of een roos als dank. Als ze er zitten komt de eigen agenda. Ik kijk wel eens naar de debatten op TV en dan heb je soms een echte walging van wat daar gezegd wordt. Gewoonweg echt misselijk makend. Waar moet je dan naar toe…..juist naar de eerste beste nieuwe partij die er komt totdat zij in dezelfde modus zitten. Je kunt de kamer bijna vergelijken met een geloof. uitknijpen en kort houden. dan blijven ze gewillig.

 13. Denk-na

  Baudet is dom en is ook dom bezig.
  Alleen zijn standpunten over het klimaat en het milieu zijn voor een deel waar. Maar dat zo een idioot alsmaar zit te liegen over vluchtelingen (in de breedste zin) en EU om alleen maar stemmen te winnen, vinden zelfs Jensen, Joling, Roelvink en nu Derksen veel te ver gaan. Wat een leeghoofden!

 14. Gerard

  Dankzij helden als Thierry Baudet en Geert Wilders spreken we in dit land nog Nederlands en zijn de kerken nog open.
  Zodra de moslims het voor het zeggen krijgen, worden alle kerken platgebrand, moeten we allemaal Arabisch praten, moeten de vrouwen hoofddoekjes dragen en wordt de Bijbel verboden!

 15. 020Nick

  Jaa dankzij Thierry Baudet , die in Euopees verband samenwerkt met de Poolse PiS partij, hebben we nu LHBI vrije zones in Polen.
  Geweldig wat een held…
  Hij moet zich schamen.

 16. Thierry Bardot.

  Indd Thierry Baudet , die in Euopees verband samenwerkt met de Poolse PiS partij, hebben we nu LHBI vrije zones in Polen.
  Zo is het 020Nick de Prawo i Sprawiedliwość.

 17. Mike

  FVD 👍

 18. sukkel

  Goh moest Janknek niet schaterlachen over wat Derksen zei??? ze is toch zo anti Baudet van haar mocht hji dood zoals Koch wilde….. Johan moet zich niet met politiek bemoeien dat zou hem wel eens kijkcijfers gaan kosten

 19. aammehoela

  FVD = Forum voor Dictatuur. Het enige positieve is hun kritische houding over de moslims en de islam (koran). Maar voor de rest. In Madagascar is zojuist de noodtoestand uitgeroepen vanwege hevige overstromingen, meer dan 30 doden. In grote delen van Zuid-Amerika zijn tientallen doden gevallen door de aanhoudende regen. In Moskou wordt het “warmterecord voor januari” verpletterd. Nog nooit is het zo zacht geweest daar. En zo kun je doorgaan met voorbeelden. En die voorbeelden begonnen al wekenlang, maandenlang, jarenlang geleden al. In de jaren ’70 werd er al voor gewaarschuwd van wat er over 50 jaar kon gebeuren. Nou, het komt dus uit. Alleen maar extremen. In Nederland hebben we dit jaar 6 maanden herfst………

 20. Arnold

  Jammer, FvD is tenminste chauvinistische zelfverzekerde anti-linkse/tolerante partij. Mijn stem heeft ie die Thierry. .

 21. Jur

  Ik stem op Hiddema maar niet op Baudet.

 22. Klimaat optimist (powerd by R JENSEN)

  Ik merk niks van die klimaatveranderingen in de nieuwe islamitische republiek nederland…. heerlijk dat we de tijd hebben om over alles te zeuren.
  Zeurland is een betere term voor Nederland.
  En… juist ja.. dan ben ik nog mild.

 23. Donald Dumb

  Wat is dat toch met mensen met Indische roots die boos zijn op Nederland? Eerst Wilders, nu Thierry Ezel…
  Die lui mogen blij zijn dat ze ooit toegelaten zijn, hier ooit hebben mogen blijven…

 24. Lenny

  @17:21
  Wist je dat onderscheid maken op afkomst racistisch is?

 25. Donald Dumb

  Klopt 17.21 Maar dat doet dhr. Ezel zelf ook dus…

 26. Donald Dumb

  17.24, excuses

 27. Lenny

  @17:28
  Wat een onnozele logica. Redenering van een kleuter.

 28. Mick

  Valse Jinek die Derksen weer uitnodigt om slecht over Baudet te praten. Zo doorzichtig.

 29. gallus

  Voor Derksen draait alles wel erg om het hoogst persoonlijke gevoel van Derksen.
  Hij heeft blijkbaar een goed gevoel gehad bij Hiddema in huis. En gecharmeerd van Baudet. Dat Baudet een vlegel is en een ijdeltuit doet niet ter zake en nog minder wat dát voor gevolgen heeft bij een mogelijke bestuurder van het land. Maar ….o ja…het gaat om het gevoel van Derksen…
  Vindt Derksen óók dat de (klimaat)wetenschap verdacht moet worden gemaakt via het parlement aan de hand van luidruchtige, maar op professorale toon uitgeroepen drogredeneringen en leugens? Kom op Derksen kijk ook eens buiten het eigen-geaarde hedonisme van het popwereldje (waar op zich niets mis mee is..)!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.