Forum-stemmer Johan Derksen walgt van haat-DWDD

Johan Derksen heeft met gevoelens van walging gekeken naar de beruchte haat-DWDD waarin Forum voor Democratie werd gebasht. Het is belachelijk dat Prem Radhakishun geen strobreed in de weg gelegd werd. Dat heeft de voetbalkenner gezegd in Veronica Inside. DWDD ging een dag voor de Provinciale Statenverkiezingen volledig los op Thierry Baudet en zijn politieke partij. Volgens critici gaf juist die uitzending veel mensen het laatste duwtje om op Forum te stemmen.

Derksen vond het bizar. “Wat wél mag is dat het kliekje van De Wereld Draait Door – ik walg van dat zooitje daar – Prem de volledige ruimte geeft om de meest ongenuanceerde dingen te roepen. Dan is Matthijs nog te beroerd om een weerwoord te geven.”

Er was geen énkel tegengeluid aan tafel, aldus Derksen. “Als ik hier zit te raaskallen probeer jij mij een beetje tegen te houden, maar hij krijgt daar de volledige ruimte. Het is al lachwekkend dat die idioot uitgenodigd wordt aan tafel. Die geef je toch ruimte? En dan Erik Dijkstra die plotseling die politiek analyticus is. Kom op, zeg.”

Ook Derksen heeft op Forum voor Democratie gestemd, vooral om te protesteren tegen de gevestigde orde. “Ik vind dat aan Baudet ook heel veel kantjes kleven waar ik mijn vraagtekens bij zit en je moet maar zien of hij het waar kan maken en voldoende mensen heeft met de juiste kwaliteiten, maar het was voor mij een tegenstem. De handrem voor GroenLinks en D66. Die twee zijn geobsedeerd. Alsof er geen andere prioriteiten in dit land zijn dan wat zij aanvoeren.

Ergernis

De mannen van VI vertolken net als Baudet het geluid van de ergernis die veel Nederlanders voelen. Derksen: “Je wordt in Nederland voor het minste geringste weggezet als een racist. Er zijn ook normale fatsoenlijke mensen, waar ik mezelf dan even voor het gemak bij reken, die zich zorgen maken over het immigratiebeleid in Nederland omdat de heren van GroenLinks en D66 de grenzen wel heel erg open zetten.

De grenzen moeten dicht, vindt Derksen. “Ik ben er volledig voor om mensen uit oorlogsgebieden te helpen, maar er komen ook heel veel mensen met drogredenen het land binnen. Ik stond gisteren in de schouwburg in Meppel en daar wonen 30.000 mensen. Ieder jaar krijgen er 30.000 mensen asiel in Nederland, dus ieder jaar wordt er ergens een stad als Meppel neergezet. Dat kan nog een paar jaar duren en dan zit het helemaal vol.”

Het is straks één ongeregeld zooitje in ons land, vreest hij. “We schieten nou herten af en dan moeten we misschien mensen af gaan schieten ofzo. Ik zeg hier dat ik me daar zorgen over maak en dan kan ik de columnisten in de linkse media alweer uittekenen. Dan word je voor een soort racist uitgemaakt.”

René van der Gijp: “Ik verdiep me er ook in, oude reus. Ik denk dat ze met hele klimaat volledig doorgeslagen zijn. Ik wil niet als achterlijke weggezet worden. Elke keer dat ik Jetten of Klaver op tv zie gaat het over klimaat, klimaat, klimaat. Ik weet het nu wel. Sla niet door om het vier of vijf keer in de week om mijn oren te slaan. Als er nou één ding is dat je internationaal moet oplossen, dan is dat het klimaat.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen