Thierry Baudet polste naast Derksen ook Gerard Joling

Thierry Baudet heeft niet alleen Johan Derksen gevraagd om te komen spreken op de jongerendag van zijn partij Forum voor Democratie, maar ook Gerard Joling. Dat vertelde de zanger gisteren aan tafel in VI Oranje Blijft Thuis. Derksen stond er aanvankelijk best voor open, maar gaat het uiteindelijk toch niet doen. “Ik heb hem vanochtend gesproken, maar ik heb zo’n volle agenda. Het is in Noordwijk en ik woon in Drenthe. Dan zit ik vijf uur in de auto“, aldus de voetbalkenner.

Hij vindt niet dat hij als BN’er ver van de politiek moet blijven. “Als het een fatsoenlijke partij is, dan vind ik dat je je als BN’er best kunt verbinden aan een partij.”

Joling is dus ook gevraagd. “Voor die 4,5 rug kun je het toch makkelijk doen? Ik ben namelijk ook gevraagd. Het is werkelijk waar. Ik zing sowieso volgende week bij hem in de tuin (tijdens de tuintour van Radio 538, red.) een duet, een track van André Hazes. Met hem aan de piano en ik zing dan. Dat wilde hij graag. Toen heeft hij me ook gevraagd of ik wilde spreken daar, maar ik kan ook niet, want ik ben dat weekend heel erg druk.

De entertainer wil zich niet verbinden aan Forum. “Ik kan niet zeggen: ‘Ik kies voor die partij.’ Ik kan dat eigenlijk niet doen als BN’er.

Overigens verheugt Joling zich erg op zijn ontmoeting met Baudet op vrijdag. “Als ik hem zo op die piano zie liggen, dan denk ik: nou, het wordt niet alleen een liedje, Baudet. Ik ga ook nog eens eventjes lekker de pony laten grazen.”

Het is natuurlijk een leuke verschijning die man. Ik vind het een leuke, aantrekkelijke en intelligente man.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen