Johan Derksen ziet zichzelf niet als boegbeeld FvD

Johan Derksen ziet zichzelf niet gelijk als het boegbeeld van Forum voor Democratie nu hij uit de kast is gekomen als aanhanger van deze politieke partij. Dat heeft hij maandagavond gezegd in Veronica Inside. Derksen nam dit weekend op een FvD-feest het eerste exemplaar van Theo Hiddema’s nieuwe boek in ontvangst. Is hij nu het nieuwe boegbeeld? “Zo wou ik het niet noemen, hoor. Ik heb nu het boek in ontvangst genomen en daar wil ik het voorlopig bij laten.

De voetbalanalist vindt het belangrijk dat de rechtse partij groot wordt. “Die linkse volksmenner stuurt GroenLinks tot grote hoogten. Dat is een gevaarlijke tendens en daar moet fatsoenlijk rechts wat tegenover zetten. Bij Wilders kun je niet horen, bij de VVD wil ik niet meer horen – Klaas Dijkhoff doet het fantastisch maar die oude VVD’ers lopen weer te klagen dat hij niet goed is – en D66 werd mij allemaal een beetje te links.

Hij heeft een Stemwijzer gedaan. “En toen kwam ik bij die mensen uit. Meneer Baudet roept wat irritatie op hier en daar, maar je hebt meer mensen. Voorzitter Paul Cliteur is een heel goede vent. Onze advocaat Theo Hiddema vind ik ook een geweldige man. Die kleine blaaskaak, Baudet, is voor een andere doelgroep. Voor mijn generatie is Hiddema een man die je kunt accepteren. Het studentikoze volk zal meer naar hem gaan.

Wilfred Genee vindt het niets voor Derksen om zich ergens bij aan te sluiten. Derksen: “Ik sluit me nergens bij aan, maar je mag toch wel kleur bekennen in de zin van dat ik het absoluut eens ben met hun standpunten? Ik heb er een hele middag gezeten, die hele RAI zat vol en ik was het roerend eens met wat die mensen zeiden.”

Ik zeg gewoon mijn mening en dat heeft niets met Forum voor Democratie te maken, maar ik vind wel dat ze er hele nuchtere, verstandige en gezonde ideeën op na houden.”

Foto: Talpa TV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen