Johan Derksen kritisch over FvD, Baudet wil in gesprek

Geplaatst op di 20 aug 2019 om 9:40

Thierry Baudet zou graag in gesprek gaan met Johan Derksen nu de voetbalkenner van gedachten is veranderd over zijn partij Forum voor Democratie. Dat heeft hij maandag gezegd in de radiovariant van Veronica Inside. Derksen gold lange tijd zo’n beetje als voorzitter van de Forum-fanclub, maar laat zich de laatste tijd vrij kritisch uit over de partij van Baudet. “Ik vind dat Baudet nu aan zelfoverschatting ten onder begint te gaan“, zei hij laatst aan tafel bij Eva Jinek.

Forum is momenteel volop in het nieuws vanwege het vertrek van partijparia Henk Otten. “Hij blaast die hele club van hem op. Ik vind het werkelijk stuitend hoe hij deze meneer Otten liquideert, want ik vind dat Otten betere politieke ideeën heeft dan Baudet. Baudet wil nu mister big star spelen en ieder interview is een soort cabaretshow voor academici aan het worden.”

Baudet laat zich er kort en krachtig over uit. “Ja, ik denk dat hij het verkeerd ziet, maar ik moet maar eens naar hem toe om het toe te lichten.

Vindt hij de politiek nog wel leuk? “Ik ben dit nooit begonnen omdat het me leuk leek. Ik ben het begonnen omdat ik vind dat een aantal dingen echt moeten veranderen in Nederland. Wat ik heel jammer vind is dat hier nu allemaal aandacht naartoe gaat, terwijl het moet gaan over wat mij moeten doen voor de kiezers. Die mensen hebben op ons gestemd en verwachten veel van ons. Ik betreur daarom ook waarom dit gebeurt.

Lees ook:
Thierry Baudet wil Johan Derksen als spreker (21 juni 2018)
Thierry Baudet polste naast Derksen ook Gerard Joling (23 juni 2018)
Johan Derksen ziet zichzelf niet als boegbeeld FvD (27 november 2018)
Forum voor Democratie en PVV steunen Johan Derksen (30 november 2018)
Forum-stemmer Johan Derksen walgt van haat-DWDD (25 maart 2019)

Foto: SBS
43 Reacties op “Johan Derksen kritisch over FvD, Baudet wil in gesprek”


 1. Bears’den

  Thierry for President!!
  En Johan, Johan is en blijft een Baas!

 2. Karel

  Derksen is al CDA,D’66 en VVD’er geweest en nu club nr 4, het is gewoon een zak vullende balletje met een buigzame rug.

 3. Minder of Mirjam

  Fantastisch hoe Derrie Bidet zijn elite partijtje kapot maakt. Zonnekoningengedrag van de bovenste plank! Hoe sneller Forum tegen Democratie verdwenen is hoe beter

 4. Bart

  Uirstekend interview van Genee overigens. Waarom dooet Baudet geen aangifte als die Otten de boel heeft opgelicht?

 5. Frits

  Otten heeft gewoon een zak geld gekregen van de elite om die partij op te blazen.

  Wat dat betreft zijn de methoden sinds Fortuyn wel wat verbeterd, toen betaalden ze nog om iemand dood te laten schieten.

 6. Minder of Mirjam

  Frits, neem jij even je anti-complottherie pillen voortaan in voordat je hier wat opschrijft? Namens heel nederland bedankt.

 7. Bart

  @M of M Frits zou wel eens gelijk kunnen hebben. En houd eens op met doen alsof je voor heel Nederland praat. Linkstrolletje

 8. q8

  ik ben t dit keer niet eens met johan,
  die otten is een heel vies miezerig en volgepropt kereltje,
  t minst van t minst,

 9. Minder of Mirjam

  Tuurlijk Bart. Wim Kok heeft even twee tientjes over gemaakt om Pim om te laten leggen.

  Als je dat gelooft dan ben je nog dommer dan DOM.

 10. Bart

  @M of M Als u het alleen maar zo simpel kan uitleggen dan bent u de gene hier die dom is.

 11. Snake Charmer

  Zo de dagen van FvD aka LPF2.0 zijn geteld.

  Alleen extreem domme mensen hebben nog vertrouwen in FvD. Ik lach echt om al die domme mensen die dachten dat FvD een of ander geschenk uit de hemel was.

 12. Richard

  Wat heeft die man toch ongelooflijk veel meningen. Over alles is hij een expert, overal weet hij alles wat vanaf en altijd heeft hij gelijk. Soort van rechtse Peter R. de Vries.

 13. Ron

  Al die FvD stemmers komen van een koude kermis thuis met al die fopneuzen in die partij. En nu er weer een afsplitsing komt is het hek helemaal van de dam. Nog meer van hetzelfde…

 14. shrink

  Derksen denkt dat “Baudet aan zelfoverschatting ten onder begint te gaan”, des te tragischer is het dat Derksen niet inziet dat hijzelf al een tijdje aan zelfoverschatting ten onder ís gegaan… Gooi er een kwartje in en er komt een mening uit bij Derksen, die echt overal verstand van meent te hebben, van de binnenlandse politiek in Turkije tot het leven der homoseksuelen. Had hij zich maar beperkt tot voetbal en popmuziek…

 15. Bart

  @Ron Nee hoor. Die komen niet van een koude kermis thuis. Het gerommel is niet meer dan bij andere partijen. Alleen nu duiken gelijk de (de linkse) media en de linkse trolletjes er op.

 16. Ron

  @B-art: tja, je reactie is een beetje vooringenomen begrijp ik. Ik vind de aandacht wel mee vallen van linkse media (?) wel meevallen eigenlijk. Niet meer als bij andere partijen als daar wel eens wat aan de hand is.

 17. Bart

  @Ron tja, je reactie is een beetje vooringenomen. Zoals ik al verwacht had.

 18. Richard

  @ Bart: lol, zelfs als de populisten wéér in de fik staan (zoals bij Trump, Brexit, AFD, Front National, PVV, LPF, FVD, etc.) is het weer eens de schuld van links.

 19. Richard

  @ Mezelf: ben ik zowaar FPÖ vergeten, de landverraders die Oostenrijk letterlijk wilde verkopen aan Rusland voor steun van hackers. Of het Italiaanse M5S wat zijn eigen kabinet opblaast en dan huilend terugkrabbelt omdat hij het zo eigenlijk niet meende.

  Hou toch op, de enige gepaste reactie is om populisten keihard uit te lachen. Al helemaal als het volgens jou dan ook nog eens de schuld is van links dat zij het constant verkloten. :)

 20. Guttegut

  Bart is een beetje sneu en heeft last van onderbuikdiarree. Maar on topic, waarom zou Baudet in vredesnaam in gesprek moeten gaan met Derksen? Is die ineens het geweten van Nederland of zo?

 21. populisten zonder inhoud onder elkaar wordt altijd ruzie

  Dadelijk is populist Derksen nog de adviseur van populist Baudet.

  Heerlijk dan is het helemaal zo gedaan met een waardeloze partij, zonder inhoud en leidierschap.

  Ga zo door narcistische populisten.

 22. Bart

  @Guttegut U bent sneu!
  @Richard Links populisme. Daar doet u aan.
  Ik geef helemaal niemand ergens de schuld van. Het zal me een worst wezen wat u of een ander denkt.

 23. Richard

  @ Bart: laat ik toevallig rechts stemmen, maar die populistische drek zeker niet. Er is geen populistische partij in Europa waar het wél fatsoenlijk en inhoudelijk gaat. Alles splitst nonstop af (PVV / FVD), óf heeft zijn ziel aan de duivel verkocht (AFD / FPÖ / FN), óf refereert letterlijk aan nazipropaganda (AFD / FPÖ / FN), óf is sneu en inhoudsloos (Trump / Brexit / M5S).

  Werkelijk, geef mij één partij die niet past in bovenstaande rijtje. Succes!

 24. Lieke van Lexmond Lover

  Nodig BAUDET uit bij veronica inside!

 25. Ad Visser

  Laat Johan dan meteen even kritisch worden over het betaald voetbal. Rabobank heeft net besloten geen zaken meer te willen doen in het betaalde voetbal. “Een en al witwas praktijken daar”.

  Kijkers hebben/krijgen dit steeds meer door.

 26. 100% PRO Baudet, Bolsonaro, Poetin en Trump

  hahaha de linkse goedpraters zakken steeds verder in aanzien en macht, gelukkig maar. Rechts is het enige antwoord en de toekomst. Leef daar maar mee, de wereld wordt eindelijk wakker!

 27. Henny Huisman

  Hallo lieverds

  Ik vind Baudet een Engerd…

 28. StefanV

  Derksen heeft volledig gelijk met zijn kritiek op Baudet. De manier waarop Forum is omgegaan met mede-oprichter Otten is beschamend. Otten staat samen met Baudet aan de basis van het succes van Forum.

  Ik deel ook de opvatting van Derksen dat Otten betere politieke ideeën heeft dan Baudet. Kiezers zitten niet te wachten op de filosofische, academische, Latijnse prietpraat van Baudet, moeten niks hebben van nationalisme, vrouwonvriendelijkheid en het geschuur tegen de SGP aan.

 29. StefanV

  @ shrink 11:01
  Johan Derksen heeft geen verstand van popmuziek. Zijn houding omtrent Duncan Laurence en diens “kansloze” inzending voor het Songfestival heeft dat pijnlijk blootgelegd.

  Derksen is iemand met een specifieke muzikale smaak, namelijk bluesmuziek. Dat mag, dat is prima, maar het maakt hem op geen enkele wijze een muziekexpert of iemand met verstand van muziek.

 30. Ad Visser

  Laat Johan dan meteen even kritisch worden over het betaald voetbal. Rabobank heeft net besloten geen zaken meer te willen doen in het betaalde voetbal. “Een en al witwas praktijken daar”.

  Kijkers hebben/krijgen dit steeds meer door.

 31. "Veronica Doet Het?....Beter!";

  Dat Johan met de dood bedreigd wordt omdat hij zei wat hij van Turkije vindt, hoor ik niemand over…..

 32. MediaPrak

  Wel heel bizar dat Baudet in (openbaar) gesprek wil met Derksen. Dat maak je wel heel erg duidelijk dat je je alleen maar laat lijden door de ‘publieke opinie’. Fa. de Hond krijgt het nog druk het komende jaar. Eerst liet Wilders zijn ‘mening’ nog door Maurice checken (hoe valt ’t bij de’ achterban’?) Nu moet hij ook Baudet en Otten bedienen). Algemene beschouwingen 2019: schorsing van 10 min. Er is weer een uitslag van een speed peiling van 1Vandaag/de Hond binnen..

 33. Ad Visser

  “Johan zit in zijn eigen voetbal werkelijkheid”. Terwijl voetbalwereld voor Rabobank no go area is geworden ivm financiële maffia praktijken.
  Wakker worden Johan!

 34. Televisiefreaks

  @MediaPrak: het is Baudet laat zich leiden ipv lijden.

 35. joost

  Eigenlijk wil ik niet op de narcist Derksen reageren, maar toch bij deze.
  Derksen is kampioen in het plegen van karaktermoorden.
  Eerst vindt hij Baudet grandioos geweldig, tezamen met diens kompaan Hiddema, gaat ze zelfs stemmen. Derksen zag slim dat de FVD bij het electoraat populair was en dan “fietst hij graag mee”.
  Dat deed hij ook al in de VI periode. Hij slijmde met topvoetballers en maakte weggooi bewegingen als die toppers geen toppers bleken.
  Nu vindt hij Baudet niks, omdat die een paar foute lieden in zijn partij heeft gehaald en de media dit t.o. het electoraat uitvergroten, lieden, die hem aan alle kanten hebben verraden en nu salaris en wachtgeld gedurende 8 jaar kunnen ophalen.
  Derksen is een opportunist en daardoor vaak ongeloofwaardig.
  Let wel hij is net zo gemakkelijk communist (geweest) als VVD stemmer, nou dan weet ik het wel.

 36. Joris Agema

  Johan is gewoon eerlijk en duidelijk. Ja vaak grof. Ja vaak onhandig. Maar hij is zeker oprecht. Hij noemt zaken bij de naam (zoals hij het ziet). En hij ziet een narcist Baudet die zich niet kan inhouden. Hij heeft het podium om dingen aan te kaarten (of je nu eens of oneens met hem bent) en gaat vervolgens kletsen over de uil Minerva en boreaal. Dat Henk Otten weg stapt, snapt Johan dus prima.

 37. Donald Dumb

  FvD = LPF 2.0
  Nu wordt het helemaal moeilijk om zetels te behouden voor dhr Ezel.
  Thierry is goed in het ingooien van zijn eigen glazen…
  FvD. Weg ermee!

 38. Marloes

  @Bears’den
  Tue 20 Aug 2019 om 9:48

  Inderdaad! En Thierry wórdt minister-president.
  Tenminste: als hij niet wordt vermoord door een Groen(s)Links-gekkie.

 39. TomTom

  Voor een jaarsalaris van 5 ton (Gijp/Derksen) en 7 ton (Genee) zal menigeen bereid zijn om (desgewenst scriptmatig vastgelegde) controversiele uitspraken te doen.
  Kassa heren, kassa programma/de Mol.
  Zij praten over sjnabbeltjes van’n paar duizendjes waarvoor de gemiddelde kijker een paar maanden moet werken; zij lachen ermee/erom en de meeste toeschouwers in de studio/thuis grijnslachen mee als een boer die kiespijn heeft.

  Baudet wil praten met Derksen omdat hij weet / vermeend te weten dat mensen die naar dat programma kijken wel eens allemaal tot zijn doelgroep behoren.
  Je kunt Derksen dan beter hebben als medestander.
  Baudet kan hiertoe eventueel ook nog de geld-kaart trekken; geef Derksen geld en hij wordt de beste praatpop die je je maar kunt voorstellen.

 40. Guttegut

  He daar is Marloes De Stoeipoes met haar rechtse onderbuikdiarree.

 41. Donald Dumb

  Thierry Ezel minister president.
  Gaan we gelukkig niet meemaken. Nu zeker niet meer met al die interne problemen bij FvD…

 42. aammehoela

  Die Otten was zojuist bij Een Vandaag met twee opgestapte leden van dit Forum voor Dictatuur. Baudet begint sekte-achtige trekjes te krijgen was een opmerking die genoeg zei. En wellicht zullen er in het najaar wel meer leden van de Eerste Kamer overstappen naar Otten. Neen, Baudet is een arrogante, narcistische klootzak die meent dat hij enkel de wijsheid in pacht heeft. Als Baudet aan de macht zou komen wordt het wel iets van “Heil Baudet”. Gelukkig komt daar dus niets van terecht.

 43. Donald Dumb

  Precies, ammehoela.
  Baudet (ezel) heeft nu al zijn ‘goodwill’ al verbruikt.
  Er wilde al niemand met FvD samenwerken…nu zal dat nog lastiger worden. Je zal op dat partijtje gestemd hebben. Ben je mooi klaar mee.
  De Minerva uil is uitgevlogen. Vleugellam…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.