Johan Derksen kritisch over FvD, Baudet wil in gesprek

Thierry Baudet zou graag in gesprek gaan met Johan Derksen nu de voetbalkenner van gedachten is veranderd over zijn partij Forum voor Democratie. Dat heeft hij maandag gezegd in de radiovariant van Veronica Inside. Derksen gold lange tijd zo’n beetje als voorzitter van de Forum-fanclub, maar laat zich de laatste tijd vrij kritisch uit over de partij van Baudet. “Ik vind dat Baudet nu aan zelfoverschatting ten onder begint te gaan“, zei hij laatst aan tafel bij Eva Jinek.

Forum is momenteel volop in het nieuws vanwege het vertrek van partijparia Henk Otten. “Hij blaast die hele club van hem op. Ik vind het werkelijk stuitend hoe hij deze meneer Otten liquideert, want ik vind dat Otten betere politieke ideeën heeft dan Baudet. Baudet wil nu mister big star spelen en ieder interview is een soort cabaretshow voor academici aan het worden.”

Baudet laat zich er kort en krachtig over uit. “Ja, ik denk dat hij het verkeerd ziet, maar ik moet maar eens naar hem toe om het toe te lichten.

Vindt hij de politiek nog wel leuk? “Ik ben dit nooit begonnen omdat het me leuk leek. Ik ben het begonnen omdat ik vind dat een aantal dingen echt moeten veranderen in Nederland. Wat ik heel jammer vind is dat hier nu allemaal aandacht naartoe gaat, terwijl het moet gaan over wat mij moeten doen voor de kiezers. Die mensen hebben op ons gestemd en verwachten veel van ons. Ik betreur daarom ook waarom dit gebeurt.

Lees ook:
Thierry Baudet wil Johan Derksen als spreker (21 juni 2018)
Thierry Baudet polste naast Derksen ook Gerard Joling (23 juni 2018)
Johan Derksen ziet zichzelf niet als boegbeeld FvD (27 november 2018)
Forum voor Democratie en PVV steunen Johan Derksen (30 november 2018)
Forum-stemmer Johan Derksen walgt van haat-DWDD (25 maart 2019)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen