Tv-kritiek: Shownieuws slacht Songfestival-loting af

Waar RTL Boulevard vrij positief was over het geheel, werd er gisterenavond in Shownieuws heel kritisch gereageerd op de door Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit gepresenteerde loting van het Eurovisie Songfestival. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Showdeskundige Mark Labrand vond het een heel middelmatige uitzending. Hij vond het Engels van Jan Smit bovendien heel erg middelmatig en in elk geval niet goed genoeg voor een internationale uitzending.

Labrand kraakte het geheel volledig af. “Ik vond Chantal met haar internationale Engelse uitspraak wel echt heel goed, maar Jan vond ik nog a little bit steenkolen-English wat hij was speaking in the gemeentehouse.”

De productie was sowieso erg matig, vindt hij. “Ja, ik weet niet in hoeverre het nou een Nederlands tintje is dat je er doorheen zit, maar ik denk dat er toch wel iemand vanuit Nederland ergens daar verantwoordelijk voor is, maar ik vond het een beetje in zijn geheel houtje-touwtje eruitzien. Die loting met die vissenkommen, daar kun je niet omheen, maar die balzaal in het gemeentehuis en hoe dat was ingericht… Met zo’n schermpie en een dingetje en dan die mensen op die stoeltjes.”

Guido den Aantrekker: “Alsof je naar een klassenavond zat te kijken?

Labrand: “Ja, naar het blokfluit afstuderen van je neefje of zo.”

Celine Huijsmans: “Was er ook nog iets wel leuk?

Labrand: “Ja, nou, voor een eerste keer… Ga er maar aan staan voor miljoenen kijkers.”

Den Aantrekker: “De druk is enorm, hè?

Foto: SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen