Forum voor Democratie en PVV steunen Johan Derksen

Johan Derksen wordt van alle kanten aangevallen om zijn homo-onvriendelijke uitspraken, tot D66-minister Van Engelshoven aan toe. De voetbalanalist van Veronica krijgt ook steun uit Den Haag, namelijk van Thierry Baudet van Forum voor Democratie en Martin Bosma van PVV. Derksen zei in zijn show dat we ‘moeten ophouden met doen alsof het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen’, maar daarna nuanceerde hij zijn uitspraken direct, aldus Baudet.

Die nuance haalt de media weer niet, aldus Baudet. “Ik denk dat hij het niet op de manier bedoelde waarop het is opgevat. Volgens mij bedoelde hij te zeggen dat er relatief gezien in Nederland, gelukkig, heel veel tolerantie is ten aanzien van de homogemeenschap.”

Hij vervolgt: “Daarna heeft hij het nog rechtgezet, want ik heb het hele fragment gekeken. Hij zei dat hij absoluut niet bedoelde dat je op een of andere manier mensen niet zou moeten accepteren.”

Martin Bosma ergert zich vooral aan D66-minister Van Engelshoven die nu op haar achterste benen staat. “Een minister gaat een journalist aanspreken op de inhoud van een tv-programma, met het doel de inhoud te beïnvloeden. Dit is in strijd met artikel 7 Grondwet. De minister is van D66, een liberale partij.

Ook retweet Bosma de volgende tweet van Jan Roos: “Waar zijn minsters en andere politici als homo’s de tanden uit de bek worden geslagen met een betonschaar door kansparels? Precies.

Lees ook:
BN’ers staan op tegen Johan Derksen: ‘#SorryJohan’ (gisteren)
RTL Boulevard weet nu al hoe VI gaat reageren (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen