Johan Derksen van Thierry Baudet naar Klaas Dijkhoff

Johan Derksen fungeerde korte tijd als hét PR-vehikel van Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie, maar is weer van zijn geloof gevallen. Hij stapt over naar de VVD van Klaas Dijkhoff. Dat heeft hij laten weten op Radio Veronica. Derksen vindt dat Baudet te populistisch is geworden en zijn geloofwaardigheid is verloren. Hij ziet hem ook dalen in de peilingen. “Baudet wordt gestraft voor zijn rare gedrag in die zaak Otten. Dat is toch wel bij mensen in het verkeerde keelgat geschoten.”

Otten heeft hem de kop gekost, aldus Derksen. “Hij heeft niet de straf aan de rechter overgelaten, maar heeft Otten zelf maar aan de schandpaal genageld en dat vind ik zo onfatsoenlijk. Voor mensen die als intelligent door het leven gaan vind ik het heel primitief en onbeschaafd gedrag.

Inmiddels heeft de Veronica Inside-ster spijt van zijn stem op Forum voor Democratie. “Ik had gehoopt dat het iets zou worden en ik heb toen in de euforie maar op ze gestemd en heel veel Nederlanders, die niet bij ultrarechts willen horen. Ik denk dat ik nu maar terugkeer naar Klaas Dijkhoff, daar heb ik wat meer vertrouwen in.”

Vroeger stemde hij nog wel eens op D66, maar dat is ook verleden tijd. “Pechtold kon ik nog wel hebben, maar die pratende etalagepop uit Nijmegen, daar ben ik niet tegen bestand.”

Lees ook: Baudet verliest twee bekende fans: Mens en Derksen (17 september)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen