Johan Derksen van Thierry Baudet naar Klaas Dijkhoff

Geplaatst op vr 22 nov 2019 om 13:15

Johan Derksen fungeerde korte tijd als hét PR-vehikel van Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie, maar is weer van zijn geloof gevallen. Hij stapt over naar de VVD van Klaas Dijkhoff. Dat heeft hij laten weten op Radio Veronica. Derksen vindt dat Baudet te populistisch is geworden en zijn geloofwaardigheid is verloren. Hij ziet hem ook dalen in de peilingen. “Baudet wordt gestraft voor zijn rare gedrag in die zaak Otten. Dat is toch wel bij mensen in het verkeerde keelgat geschoten.”

Otten heeft hem de kop gekost, aldus Derksen. “Hij heeft niet de straf aan de rechter overgelaten, maar heeft Otten zelf maar aan de schandpaal genageld en dat vind ik zo onfatsoenlijk. Voor mensen die als intelligent door het leven gaan vind ik het heel primitief en onbeschaafd gedrag.

Inmiddels heeft de Veronica Inside-ster spijt van zijn stem op Forum voor Democratie. “Ik had gehoopt dat het iets zou worden en ik heb toen in de euforie maar op ze gestemd en heel veel Nederlanders, die niet bij ultrarechts willen horen. Ik denk dat ik nu maar terugkeer naar Klaas Dijkhoff, daar heb ik wat meer vertrouwen in.”

Vroeger stemde hij nog wel eens op D66, maar dat is ook verleden tijd. “Pechtold kon ik nog wel hebben, maar die pratende etalagepop uit Nijmegen, daar ben ik niet tegen bestand.”

Lees ook: Baudet verliest twee bekende fans: Mens en Derksen (17 september)

Foto: SBS
36 Reacties op “Johan Derksen van Thierry Baudet naar Klaas Dijkhoff”


 1. Curryworst

  Nou nou wat een fatsoenlijke partij de VVD:

  https://isereenvvderopgestapt.nl/

 2. Ron

  Van de regen in de drup.

 3. Oppersmurf

  Alsof de VVD betrouwbaar is … en Derksen is zelf een populist!

 4. STEMWILDERS

  Baudet is een viese faccist die slechte dingen wil doen met nederland. wilders vecht al 20 jaar voor onze belange en doet dat met hard en ziel. hou je van je vaderland dan stem je wilders

 5. Bertus

  Meneer Derksen heeft veel verstand van voetbal…. Politiek daar begrijpt ie allemaal niet zo veel van…. Niet erg… Gewoon niet naar z’n domme gewauwel luisteren…

 6. Max

  Is dit geen oud nieuws?

 7. Ruud

  Wat een draaikont eerst die laffe hond van een Pecthold toen de FvD en nu weer VVD, nou zet de deur maar open voor de volgende boot asielzoekers en een nieuw regiment aan belastingverzwaringen voor het milieu.
  Er is amper nog verschil tussen Mark Rutte en Yessr Klaver.

 8. Mick

  Toch gek dat Baudet stijgt in de peilingen, Johan is niet zo op de hoogte denk ik. En Otten is gewoon een ordinaire zetelrover.

 9. Mick

  Mensen die nog steeds op de VVD willen stemmen hebben echt een plaat voor hun naïeve kop.

 10. annemieke

  Prima mij stem heeft de VVD ook. Zei voeren wel het beleid uit en dan gaat er wel eens iets mis, maar ze durven wel de beslissingen te nemen. Ga zo door Mark.

 11. kidminnesota

  Dit is niet oud nieuws, dit is stokoud nieuws. En, om Peter de Vries te citeren: ,,Dit is de eerste keer dat ik het NIET met Johan eens ben”. Hier gaat hij nog spijt van krijgen, die komt wel weer terug bij de club.

 12. Donald Dumb

  Baudet haat Nederland. Heeft hij al meerdere malen laten blijken met zijn rare ideeën. Dus Derksen heeft gelijk als hij hem niet meer wil steunen.

 13. LLRV

  Zou Genee “dat is schandalig, die jongen … een Hitlergroet! Dat kan toch niet, toch?” vanavond toegeven dat hij/zij gruwelijk de plank hebben misgeslagen? Denk het niet!

  BRIEFJE VAN JAN:

  “Hitlergroet”
  “WAAR BLIJVEN DIE EXCUSES VAN……. EN VAN…. EN VAN…”
  “Ik kots op jullie! Allemaal! ”

  Ik hou het op Max Liebermann: „Ich kann gar nicht soviel fressen, wie ich kotzen möchte.

 14. Bears’den

  Ben het vaak eens met Derksen, en het is en blijft een held, maar hierin heeft hij ongelijk..

  Thierry kan idd raar doen, maar na dat gezeik met Otten is het nu weer rustig bij FvD..
  En gister bij Beau deed ie het gewoon goed!
  Hoop oprecht dat hij de nieuwe minister president wordt!

 15. Ben

  Wiens brood men eet wiens woord men spreekt.
  Jammer johan. Jouw zogenaamde steun aan fvd en daarna opzichtig intrekken en beschadigen was zo overduidelijk een opzetje.
  Jouw steun aan deze partij vol met opstappers zegt genoeg.
  Dit gaat veronica inside nog meer beschadigen.
  Kijkersaantallen lopen sterk terug.

 16. Pauline

  Wat ben jij een misselijke glijerd en een verrader geworden Johan !

 17. blues

  Derksen heeft verstand van voetbal en van muziek. Waar blijft Grolloo Radio Johan?!

 18. Ben

  Waar blijft de aangifte van Otten. En waar zijn zijn kiezers.
  En fvd teruglopen in de peilingen…..
  Staan op 30+ zetels de klap van de val is johan niet te boven gekomen ook genee ontpopt zich steeds meer als politiek correct aan de kijkersaantallen zal je zien wie er nu gesteund worden

 19. robb

  Derksen waait met de wind mee ,voor zijn portemonnee is hij nu goed geland tot Klaas een fout maakt ,dan toch maar terug naar de Pvda waar hij vandaan komt en zijn roots liggen.

 20. Einde van NL

  In bepaalde kringen zou Derksen om zijn uitspraak over Baudet kunnen worden neergezet als afvallige, persoonlijk, ondanks mijn kleine beetje waardering voor hem, zou ik hem met een dergelijke Brutus doodsteek willen omschrijven als verrader van Nederland. Derksen degradeert zich wederom tot onbetrouwbaar sujet en lijkt niet de rebel van Nederland één die ogenschijnlijk niet te kopen leek. Of zijn er van heel hoog dreigingen geuit als hij niet een u-bocht zou maken? Ga anders maar van tv af, genoeg andere nutteloze stemmingmakers die zijn plaats willen innemen om verder het simpele kijkvolk wat te entertainen. Of is Derksen echt een top acteur die je zomaar niet vervangd? Derksen, je bent een qut jonk!

 21. Einde van NL

  …kopen = koop….vervangd = vervangt of was het verhangt? 🤔

 22. Annoniemus

  @annemieke , ook de VVD doet niks aan de echte ellende in ons land , durven ook niks aan te pakken of stelling in te nemen , ook de VVD is een zooitje gepeupel !

 23. ivan

  Ik vind die Baudet en Wilders twee fantasten. We hebben in 2012 gezien als het echt om besturen gaat, toen liep Wilders weg.Aan de zijkant is het makkelijk lullen.

 24. K.C.T.

  BNer Derksen is een omhoog gevallen boerelul, sinds hij een pak en stropdas draagt denkt hij een heer te zijn, niets is minder waar, het blijft een platte voetballer, humor is bij hem, pijpen, kutscheet, matig voetballertje, gewoon PVDA niets meer dan dat, zich inlikken bij de VVD om status te verwerven maakt tevens duidelijk wat voor een politiek onbenul hij is,,, grote sporters zoals Epke en Max verdienen volgens hem het predikaat sportman niet,,,, turnen en autosport zijn volgens deze patjepeejer geen sport!!! hij mag zich scharen bij Prem en Peter R,,, schreeuwlelijken aan de zijkant!

 25. Donald Dumb

  KCT.

  Wat maakt Max Verstappen een sportman dan?
  Verstappen is een chauffeur in een snelle bolide die rondjes rijdt.
  Dat maakt hem nog geen sportman…

 26. RaymondVL

  Zo de wind waait, waait het jasje en dasje van Johan Derksen.

 27. Jur

  Derksen zegt ook nu wat veel mensen denken.

 28. Joram

  Waarschijnlijk is er een factuur van Johan niet betaald door Forum.

 29. Sjaak

  Die Derksen is een draaitol. Van D66 naar FvD naar VVD. Keer daana SP?

 30. Geronimo

  @Jur

  Een soort windvaan dus.

 31. Geronimo

  @annemieke

  De oorlog tegen de middenklasse verloopt over het algemeen genomen inderdaad voorspoedig.

 32. Joop55

  Grappig dat een PVV-stemmert hier Baudet een fascist noemt, iets met pot en een ketel.

  En Johan Derksen begint een karikatuur van zichzelf te worden, zonde.

 33. D.Rani

  Dus hij stemt op poppetjes, niet op partij en/of ideologie. Zoals de wind waait…

 34. Mike

  Oud nieuws.

  FVD stijgt en VVD zakt nu echt weg.

  Dagelijks kunnen we als we het nieuws volgens zien hoe Nederland afgegleden is door VVD en co. Kijk naar Amsterdam en huiver wat GL met een stad kan doen. Stel je voor wat er gebeurd met heel het land….

 35. Ome Cor

  Als Jetten een pratende etalagepop is, dan is Dijkhoff een aangeklede mimiekloze tuinkabouter.
  Wat Derksen verder vindt, boeiuh.
  Eigen mening vormen mensen.

 36. Kayleigh

  Derksen begint nu echt hgek te worden…wat een loser

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.