Baudet verliest twee bekende fans: Mens en Derksen

Geplaatst op Tue 17 Sep 2019 om 11:45

Thierry Baudet, de leider van de rechtse partij Forum voor Democratie, verliest in één klap zijn twee bekendste fans: Harry Mens en Johan Derksen. Beide heren zijn helemaal klaar met de politicus. Dat hebben ze laten weten in hun programma’s op RTL 7 en Veronica. Mens haalde dit weekend in Business Class behoorlijk uit naar Baudet. “Hij is rechts-extreem aan het worden op een manier die in het verleden toch heel fout afliep. Ik blijf erbij dat ik mij heb vergist heb en dat spijt me.

Baudet is vaak te gast geweest in Business Class, maar dat gaat niet meer gebeuren, aldus Mens. “Hij stelt me zo teleur. Ik heb er eigenlijk spijt van dat ik hem zo op het paard heb gezet. De hele manier van doen. Hij is arrogant, vertoont divagedrag. En sommige mensen om hem heen die zeggen, ik zeg het maar eerlijk zoals ik het hoor, dat het een gevaarlijke gek aan het worden is.

Mens besluit: “Hij moet maar gewoon weer lekker filosofie gaan studeren en het regeren aan andere mensen overlaten. De ramp is niet te overzien als hij in de regering komt.

Derksen distantieerde zich een maand geleden al van Baudet, en herhaalde zijn woorden gisteren in Veronica Inside. De voetbalanalist is het eens met Mens. “Ik maak me over Baudet ook wel zorgen. Die heeft het eigenlijk voor zichzelf verknald, die wordt een extremist. Een ongeloofwaardige extremist wordt het.”

De voetbalanalist: “Het probleem is dat ze wel een goed clubje hadden – die Paul Cliteur is toch geen domme man en Hiddema ook niet – maar ik dacht dat die hem wel een beetje zouden sturen en de handrem aan zouden trekken, maar het is een ongeleid projectiel. Ik heb er spijt van dat ik op hem gestemd heb. Het was voor mij een tegenstem tegen GroenLinks, maar ik vond ook wel dat hij redelijk verfrissende ideeën had, maar hij is het nu voor zichzelf aan het verknallen. Wat hij opgebouwd heeft, heeft hij zelf helemaal weer afgebroken nu, dus hij kan niemand iets kwalijk nemen.

Baudet reageert

Op de eerdere uitspraken van Derksen reageerde Baudet als volgt: “Ja, ik denk dat hij het verkeerd ziet, maar ik moet maar eens naar hem toe om het toe te lichten.

En over Mens twittert hij nu: “Altijd veel waardering gehad voor Harry Mens. Eigenzinnige ondernemer en interviewer. Jammer hem vandaag zo te horen over mij; en zo slecht geïnformeerd over wat zich bij FVD heeft afgespeeld. Of is hij teleurgesteld dat ik z’n uitnodiging voor z’n feestje a.s. dinsdag afsloeg?

Foto: NPO
52 Reacties op “Baudet verliest twee bekende fans: Mens en Derksen”


 1. joost

  Johan Derksen is de windvaan van de Nederlandse televisie.
  Het ene moment vindt hij Frenkie de Jong een nog te jonge speler, die het niveau van Barcelona nog niet aankan ( en zo laat hij zich meer negatief uit over voetballers) maar als Frenkie steeds beter gaat voetballen en zelf top speelt bij Barcelona, vindt hij Frenkie ineens grandioos geweldig.
  Derksen kletst dus maar wat.
  Nu bemoeit hij zich weer eens met een politiek onderwerp
  Hij vindt Baudet te rechts extremistisch en zou hem daarom nu niet stemmen.
  Eerst prijst hij op TV de FVD met hun prima programma ,zoals hij zei, “de hemel in” en een paar maanden later volgt hij de peilingen en gaat over tot een andere mening. Komediant is hij. De FVD heeft nog hetzelfde programma immers!
  Vanaf heden neem ik daarom zijn mening over voetbal ook niet meer serieus.
  Derksen is in feite een pure echte rooie socialist, zoals hij zich in Gouda bij VI heel lang daar heeft gedragen, ( je werd daar niet aangenomen als je niet rood was en geen lang haar had ) nu het geld hem te pakken heeft met zijn TV, schoenen, onderbroeken,boeken en lezinkjes, en ouwe lullen muziek etc. verschuilt hij zijn echte voorkeur en waait hij mee met elke wind die hem goed uitkomt. Dát is de huidige Derksen!
  Zou Jandino dan toch gelijk hebben over die Derksen?
  Dus zijn mening over de FVD van Baudet telt niet voor mij.
  En Harry Mens, wie die deze man op TV nog serieus neemt moet naar een psychiater. En grotere nihilist bestaat er niet.

 2. Tim H

  Baudet snapt nog steeds niet dat hij door zijn optreden een probleem heeft. Dat hoeft overigens niet rampzalig te zijn. Als per 1 januari vier miljoen gepensioneerden zwaar worden gekort stromen de kiezers vanzelf weer toe. Immers de kiezer heeft een geheugen van hooguit twee maanden.

 3. Het is maar dat je het weet.

  2 ouwe bejaarden mensen, die weten niet goed meer wat ze zeggen en willen, dus niks aan de hand.

 4. medion

  Baudet zegt de juiste dingen, die eindelijk eens gezegd moeten worden. Dit zal goed uitwerken. Mens en Derksen hebben het fout. Ze zullen dit inzien op de lange termijn. Baudet een gevaarlijke gek noemen, dan ben je zelf niet goed in je bovenkamer. Hij weet precies wat hij zegt en alles klopt met hoe het er in werkelijkheid voorstaat in Nederland. Mens en Derksen zitten zelf al heel lang op een divastoel, op eenkroon. Ik denk dat het daardoor komt. Ze hebben zelf geen contact meer met de realiteit.

 5. Arieh

  En 0 inhoud over waarom ze die omslag gemaakt hebben. Alsof het een modeverschijnsel is om voor of tegen Baudet te zijn. Baudet is al die tijd niet veranderd.

 6. Wat goooood!

  Baudet krijgt er nieuwe (jonge) fans voor terug. Mens is oud en hypocriet en Derksen is oud en zuur met een vieze gele pissnor.

 7. Tim H

  @medion
  Je kunt toch moeilijk ontkennen dat Baudet op dit moment een imagoprobleempje heeft. Maar zoals gezegd, dat hoeft niet fataal te zijn. Alleen moet hij zich nu wel eens op de politieke inhoud gaan richten in plaats van op filosofische vergezichten.

 8. Remi

  … Inmiddels heb ik vernomen dat Thierry komende zondag aanschuift bij Harry.
  Na afgelopen zondag heeft een goed gesprek plaatsgevonden.

 9. ziza

  Die Derksen en Mens zijn gewoon ouwe kerels die geen idee meer hebben wat er allemaal speelt momenteel. Kan ook helemaal niet, ze zitten allebei in een bubble. Daar komt nog bij dat Baudet ze allebei op elk gebied finaal voorbijstreeft. Hij is meer opgeleid, knapper, spreekt mensen meer aan, heeft meer voeling met de maatschappij, ga zo maar door. De 2 ouwe honden zijn bang dat de derde hond, een jonkie, er met hun bot vandoorgaat.

 10. ja

  Wie is de nieuwe Harry Mens, een jonger persoon en de nieuwe Derksen. Ze zijn te oud en belegen geworden. Ik ben zelf van de leeftijd van deze twee, maar Baudet heeft oneindig gelijk met alles wat hij zegt. Ik kan die sprong naar de jongere generatie-Baudet, WEL maken. Deze twee oude, oude mannen dus niet meer. Baudet, ga door ! Je krijgt nieuwe steun van de nu juiste mensen. Mensen die meer in de maatschappij staan. Mijn steun heb je , en ik ben 60+. Doorgaan.

 11. Bears’den

  Derksen is een held, Harry is een held maar Thierry wordt door de media gewoon zwart gemaakt..
  Nu hoor je overal dat ie een racist is, en dat ie vieze spelletjes heeft gespeeld, maar iedereen die dat zegt over hem, kom met bewijzen.. Mensen roepen nu elkaar maar na..

  Triest om te zien.. FvD had de grootste partij kunnen worden..
  Na Pim een nieuwe frisse wind, maar waarschijnlijk blijft de VVD gewoon weer het grootst..

 12. Jan

  Zeer waarschijnlijk zal de heer Baudet daar geen seconde over wakker liggen…
  Daar is zijn niveau te hoog voor…

 13. Tim H

  @ja
  Juist 60+ stemt Baudet, omdat juist die mensen al jaren fors moeten inleveren. Jongeren kunnen beter op Rutte stemmen.

 14. arie

  Ik vind die Harry Mens de laatste tijd ook licht dementerend overkomen.
  Of vergis ik me?

  Kijk alleen maar naar die verbaasde, licht geïrriteerde blik van die scherpe van Hanegem als hij gast is bij Harry.
  Je ziet Willem denken: : “met welke gek zit ik nou over voetbal te praten”!!

 15. Richard

  @ Het is maar dat je het weet:

  Helaas voor Baudet bestaat zijn electoraat vrijwel alleen maar uit hoogbejaarde mensen die niet meer zo goed weten wat ze zeggen, dus dat maakt best wel een hoop uit.

 16. Dirk

  Ondanks de foute mening van geld maniak Derksen, blijf ik op de FVD van Baudet stemmen.

  Hij zegt en wil precies de zaken in Nederland te willen corrigeren zoals ik ook zou willen. Er is n.l. heel veel politiek volkomen fout in dit land.
  Baudet is een echte politicus vóór Nederland en vóór de Nederlanders.

  Dat kun je van de meeste politici vandaag de dag niet zeggen, die hebben hun eigen belangen.

 17. Alex

  Baudet kan enkel “wetenschappelijke” artikelen aanhalen die al 10x zijn weerlegd.

  Het domme volk ziet in hem iemand die slimmer is dan zij, maar hij is letterlijk ‘een pakketje schroot met een dun laagje chroom’.

 18. berend

  @alex, je weet niet wat je zegt, man. Mensen zien in Baudet helemaal niet iemand die slimmer is dan zij, maar iemand die eindelijk de problemen eens benoemt. Bovendien is het net andersom, de gevestigde politieke elite schuift wetenschappelijk bewezen feiten opzij, en doet of het niet bestaat. Baudet haalt juist de waarheid naar voren door die weggemoffelde onderzoeken weer boven tafel te halen. Je verdraait de werkelijkheid zeer gemeen, zoals de gevestigde politieke elite al constant tientallen jaren doet.

 19. b

  Er zitten hier duidelijk trollen van de gevestigde partijen hun leugens te bevestigen.
  Doodsbang zijn ze voor Baudet en Hiddema en de rest.Die halen de waarheid boven tafel namelijk. D oo d s b a n g z i j n z e !!!

 20. Gerard

  @b: ja. Alex hierboven is er een.

 21. Oma Dita

  Politici zijn artiesten zonder talent!

 22. Richard

  @ Berend: de wetenschap bij de “politieke elite” (wat dat ook betekent) komt gewoon van doorberekenende wetenschappelijke theorieën. NASA, ESA, Stephen Hawking, Richard Dawkins, etc. etc.

  Apart vind ik het dat jullie wetenschappers zo selectief geloven. Dat de aarde rondt is, zoals NASA en ESA zeggen, geloven jullie. Dat er andere planeten zijn ook. Dat de maan op de aarde draait, en de aarde draait om de zon, komt er ook nog in. Maar zodra NASA, ESA en 99% van de wetenschappelijke gemeenschap zegt dat klimaatopwarming een feit is, zijn al die wetenschappelijke instituten ineens leugenaars want een Facebookpost zegt dat. Totdat ze zeggen dat zwarte gaten bestaan. Dan geloven jullie ze ineens weer. Heel maf.

 23. jan

  Ik was vroeger ook fan van Derksen. Sinds ik hoorde dat ie op D66 heeft gestemd kan ik van mij in de poep zakken.

 24. Tim H

  @berend
  De klacht is juist dat Baudet problemen niet meer benoemd maar zich alleen nog maar uitput in filosofische vergezichten. De kiezer wil concrete politieke plannen horen, geen boreale leuterpraat.

 25. Tim H

  @Richard
  Bij de opwaringsverhalen gaat het ook om grote politieke en financiële belangen aangezien daar een hele subsidie industrie rondom heen is gecreëerd. Het is naïef om te denken dat het alleen maar om ideologische doelen gaat.

 26. Project Bassie

  “Het was voor mij een tegenstem tegen GroenLinks”

  Dit zijn de domste figuren. Je stemt vóór iemand, niet tegen een ander. Met dit soort ‘strategische’ stemmen loopt het altijd verkeerd af.

 27. peacock and whitemen

  Johan is nooit fan van baudet geweest, hij heeft meerdere malen aangegeven dat hij op forum heeft gestemd vanwege hiddema en dat hij baudet vreselijk vindt.

  https://www.youtube.com/watch?v=RAqWyjcJsro

 28. Dries

  @TimH, die mensen zijn niet goed geinformeerd dan. Baudet benoemd een voor een de problemen. Dat hij soms filosofisch praat is blijkbaar te moeilijk voor mensen als jij. Rot toch op, trol.

 29. Tim H

  @Dries
  Sorry, maar er is geen kiezer die op filosofische ideologie zit wachten. En dat geldt voor alle partijen van SP tot PVV.

 30. anti Tim H trol

  @Tim H, je bent gewoon een trol die de waarheid probeert te verdraaien. Baudet praat amper filosofisch, heeft het amper over ideologieen, en benoemt de ware problemen 1 voor 1, met de oplossingen vaak erbij, je hebt een plaat voor je kop.

 31. Alex

  Berend
  Wie zegt dat de bestaande politiek enkel zonder wetenschap werkt?
  Waar vind je dat bewijs?

  Er zullen altijd rotte appels tussen zitten die ‘zomaar wat roepen’, maar merendeel heeft een beargumenteerde bron van herkomst.

  Het is juist heel simpel om de gevestigde orde zwart te maken, er is altijd een groep die ontevreden is. Daarom is Denk ook zo succesvol, zij spelen hetzelfde spelletje als Baudet.

 32. K.C.T.

  Mens is het prototype van het nieuwe rijke fenomeen, makelaar met dollartekens,,, weinig ontwikkeling en feitenkennis buiten zijn bekrompen/beperkt wereldje van patsers en proleten!!!

  Derksen is een zelf benoemd goeroe,,, heeft verstand van voetbal en het wereldje daarom heen, verandert elke week van mening, doet in onderbroeken, heeft zich een paar jaren geleden wat jasjes, schoenen en stropdassen aangeschaft, denkt zich hiermee de staus “heer” te kunnen verwerven maar blijft een ongelikte linkse boerenlul, die overhal verstand van heeft,,, meer de langharige Peter R. profileert zich tevens als blues kenner, heeft wat namen van buiten geleerd,,, Brood was volgens hem een goed musikant (meest waardeloze artiest ooit) hij haat USA want Bush en Trump, maar is een zeer begaafd ophoester van intelligente teksten als “kutscheet, pijpen, wij gingen vreemd, die doet het met die en die etc, boeken van ex voetballers over spuiten, slikken en neuken neuken neuken zijn zijn lievelings onderwerpen.
  Schijnt volgens kenners een zeer beperkt voetballertje te zijn geweest,,,,,
  Geweldig dat dit proletenproduct afhaakt aan de rechtse kant,,,,,, compliment voor PVV en FVD
  Kent overigens maar EEN sport,,,, alle andere disciplines hebben niets met sport te maken!!!

 33. Tim H

  @anti Tim H trol
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3502990/helft-fv-d-stemmers-baudet-te-filosofisch

 34. Henk

  Wat wil je als je fotomodel uithangt in plaats van te besturen? O, dat laten we aan anderen over, die mogen de kastanjes uit het vuur halen zeker. Tweestrijd zaaien daar is deze wannabe Wildje goed in, maar besturen ho maar.

 35. janus

  Derksen, Mens, Baudet. Allemaal best wel verschrikkelijk en gevaarlijk. Laat ze lekker ruziën met elkaar.
  Het populisme heeft nog nooit iets goeds gebracht.

 36. FlyingLotus

  Je politiek openlijk uitspreken getuigt niet bepaald van snuggerheid, streetsmartness en nog veel meer.

  Politiek is net zoals wielrenners.

 37. Thomas

  Mens is rancuneus mannetje die niet Baudet schoffeert maar juist zijn eigen adverteerders en kijkers, Derksen heeft onderhand alles en iedereen in zijn openbare leven geschoffeerd waar hij meestal weer op terug komt.

 38. Smulpaap

  Bedankt voor je troonrede Joost, fijn.

 39. Sapperdeflap zeg!

  Als je net als Derksen op de partij van een enge racist als Baudet gaat stemmen, puur omdat je een afkeer hebt van GL, ben je op z’n zachtst gezegd nogal naïef. Er zijn immers genoeg partijen die wèl met werkbare oplossingen komen en regeringsverantwoordelijkheid willen dragen. Niet dat de huidige regering alles goed doet en/of succes gegarandeerd is, maar de coalitiepartners durven vuile handen te maken. Bovendien lopen ze mijlenver voor op de populistische clubs die alleen maar aan de zijlijn roepen wat er in het verleden is misgegaan. Achteraf je gelijk halen en zondebokken aanwijzen is zooooo simpel. Jammer dat tegenwoordig zoveel volk gevoelig is voor die domrechtse en haatzaaiende prietpraat.

  Het laat zich raden wat firma popu-list en bedrog ons de komende dagen zal voorschotelen: Thierry zal er tijdens de Algemene Beschouwingen weer een show van maken, en zijn achterban zal hem uiteraard gelijk geven, en zijn ‘bespiegelingen en vergezichten’ – ongeacht inhoud – weer geweldig vinden. Geert zal zijn boze gezicht weer opzetten en gaan jammeren over de islam en ‘linkse dictatuur’ die hem ‘demoniseert’. Zo voorspelbaar…

 40. B

  Baudet vind zijn eigen kiezers minderwaardig aan hemzelf. Gelukkig heeft hij op kosten van zijn kiezers de piano laten verhuizen naar zijn kantoortje want die staat zo leuk naast de kamerplanten van 11000 euro per stuk. Over de top figuur die maar moet gaan filosoferen met zijn navel .

 41. max

  Hij mist helemaal niks aan die twee!! Ben benieuwd hoeveel die overloper Otten aan Mens betaald heeft om van gedachten te veranderen en zo”n ophef te maken! Wat een sukkel!

 42. M

  Wat zitten er hier nog een hoop domme figuren die nog steeds in die blaaskaak geloven…
  Die blaaskaak die met alle winden mee waait. Eerst voor de Nexit, toen weer tegen de Nexit, en nu Otten weg is is die corpsbal ineens wel weer voor de Nexit…. wat een natte wind….

 43. max

  Leve Baudet! De nieuwe MP van Nederland!

 44. IcaRE

  Harry Mens is een zeer beperkte en domme man.

 45. Nemo was een vis

  Met welke standpunten zijn ze het dan niet eens? Welke argumenten kunnen ze weerleggen?
  In plaats van inhoudelijk te reageren wordt er op de man gespeeld. De spreker verdacht maken, of zelfs demoniseren. Dát is pas gevaarlijk.

 46. Minder of mirjam

  Baudet is gek, narcistisch en vertoont zonnekoningen gedrag. Fantastisch dat hij zijn haat partij om zeep aan het helpen is!

 47. aammehoela

  Baudet is inderdaad een gevaar, een narcist. Hij blijft maar volhouden dat het klimaat 100 miljard kost. Zonder verdere toelichting of wat dan ook. Dat het klimaat geld gaat kosten is duidelijk. Kijk maar naar de Bahama’s. Die orkanen worden steeds groter en schadelijker. Dat laat hij links liggen. Dat het ook geld oplevert, werk oplevert benoemt hij niet. Neen, Baudet, Trump en Johnson zijn een ramp voor de democratie en dus een gevaar voor de mensheid.

 48. tt van't Hof

  @minderofmirjam; Johan Derksen is gek, narcistisch en vertoont zonnekoningen gedrag. Fantastisch dat hij zijn haat show om zeep aan het helpen is !
  Dit kun je van heel veel bekende mensen zeggen, maar bij Baudet slaat het nergens op. De haat komt van jou, niet van hem. Doei.

 49. @tt van't Hof

  Harry Mens en Johan Derksen zijn bij uitstek mensen die een narcistische psychopaat weten te herkennen: Thierry Baudet. Gelukkig verliest hij niet alleen deze twee als aanhangers, maar alle polls wijzen uit dat de baudetterie een aflopende zaak is.

 50. Erwin

  En wedden dat half NL gewoon op hem stemt? Want eens een ontevreden, laagopgeleide, boze witte man met gebrek aan rationeel denken en diepgaande inzichten, altijd een Baudet-stemmer. De gemiddelde simpele tokkiemeneer uit Kwabbedam wil gewoon dat Rutte oprot, die hij de schuld geeft van zijn gebrek aan leercapaciteiten en motivatie om wat te maken van zijn leven.

 51. Ton

  Baudet kan alleen maar blij zijn dat deze 2 ouwe domme zakken geen fan meer zijn. Deze leeghoofden voegen niets toe en kramen alleen onzin uit. Thierry wees blij !!!

 52. Het is maar dat je het weet.

  @Richard
  Tue 17 Sep 2019 om 12:16

  Ik zal je een geheimpje vertellen, ik heb nog nooit op Baudet gestemd, en ik ga dat ook zeker nooit doen.
  Dus praat niet zo dom !!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.