Baudet verliest twee bekende fans: Mens en Derksen

Thierry Baudet, de leider van de rechtse partij Forum voor Democratie, verliest in één klap zijn twee bekendste fans: Harry Mens en Johan Derksen. Beide heren zijn helemaal klaar met de politicus. Dat hebben ze laten weten in hun programma’s op RTL 7 en Veronica. Mens haalde dit weekend in Business Class behoorlijk uit naar Baudet. “Hij is rechts-extreem aan het worden op een manier die in het verleden toch heel fout afliep. Ik blijf erbij dat ik mij heb vergist heb en dat spijt me.

Baudet is vaak te gast geweest in Business Class, maar dat gaat niet meer gebeuren, aldus Mens. “Hij stelt me zo teleur. Ik heb er eigenlijk spijt van dat ik hem zo op het paard heb gezet. De hele manier van doen. Hij is arrogant, vertoont divagedrag. En sommige mensen om hem heen die zeggen, ik zeg het maar eerlijk zoals ik het hoor, dat het een gevaarlijke gek aan het worden is.

Mens besluit: “Hij moet maar gewoon weer lekker filosofie gaan studeren en het regeren aan andere mensen overlaten. De ramp is niet te overzien als hij in de regering komt.

Derksen distantieerde zich een maand geleden al van Baudet, en herhaalde zijn woorden gisteren in Veronica Inside. De voetbalanalist is het eens met Mens. “Ik maak me over Baudet ook wel zorgen. Die heeft het eigenlijk voor zichzelf verknald, die wordt een extremist. Een ongeloofwaardige extremist wordt het.”

De voetbalanalist: “Het probleem is dat ze wel een goed clubje hadden – die Paul Cliteur is toch geen domme man en Hiddema ook niet – maar ik dacht dat die hem wel een beetje zouden sturen en de handrem aan zouden trekken, maar het is een ongeleid projectiel. Ik heb er spijt van dat ik op hem gestemd heb. Het was voor mij een tegenstem tegen GroenLinks, maar ik vond ook wel dat hij redelijk verfrissende ideeën had, maar hij is het nu voor zichzelf aan het verknallen. Wat hij opgebouwd heeft, heeft hij zelf helemaal weer afgebroken nu, dus hij kan niemand iets kwalijk nemen.

Baudet reageert

Op de eerdere uitspraken van Derksen reageerde Baudet als volgt: “Ja, ik denk dat hij het verkeerd ziet, maar ik moet maar eens naar hem toe om het toe te lichten.

En over Mens twittert hij nu: “Altijd veel waardering gehad voor Harry Mens. Eigenzinnige ondernemer en interviewer. Jammer hem vandaag zo te horen over mij; en zo slecht geïnformeerd over wat zich bij FVD heeft afgespeeld. Of is hij teleurgesteld dat ik z’n uitnodiging voor z’n feestje a.s. dinsdag afsloeg?

Foto: NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen