SBS 6-show Utopia geruisloos en roemloos ten onder

De SBS 6-show Utopia is vrijdag na bijna zes jaar enorm geruisloos en roemloos ten onder gegaan. Niet alleen was er weinig aandacht voor het afscheid, ook keken er weinig mensen, namelijk 318.000 (9,4 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Utopia was in 2014 een enorme verrassing in de vooravond van SBS 6. In de eerste week, in januari 2014, keken er avond na avond meer dan een miljoen mensen naar het programma, bizar hoge cijfers voor die zender.

Uiteindelijk scoorden veertien afleveringen in de premièremaand meer dan een miljoen kijkers. Dat lukte ook nog één keer in februari en twee keer in maart. Daarna begonnen de kijkcijfers van Utopia sterk te dalen.

De kijkcijfers daalden sterk, maar toch bleef Utopia lange tijd wel een sterke vaste waarde voor SBS 6. Dit jaar reikten de kijkcijfers van de realityshow lager en lager.

Enkele maanden geleden verhuisde Utopia van 19.30 tot 20.30 uur naar 18.00 tot 19.00 uur. Een grote hit is Utopia op dit tijdslot nooit geweest.

Wat is de stap na Utopia? Dat is nog onduidelijk. In januari wordt Utopia vervangen door het goedkope opvullertje Secret Life of the Zoo.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen