VPRO koopt ‘pedodocu’ over Michael Jackson aan

De VPRO heeft de uitzendrechten van de vier uur durende documentaire Leaving Neverland over Michael Jackson gekocht. Deze wordt op vrijdagavond 8 maart in zijn geheel uitgezonden op NPO 3, vanaf 20.25 uur. Dat heeft de omroep zojuist laten weten. De Britse filmmaker Dan Reed heeft de documentaire speciaal gemaakt voor Channel 4 in het Verenigd Koninkrijk en HBO in de VS en gaat over het vermeend kindermisbruik door één van de grootste popsterren ooit: Michael Jackson.

Toen in 1993 beschuldigingen van seksueel misbruik door Jackson opdoken, vonden velen het moeilijk te geloven dat The King of Pop zich schuldig kon maken aan dergelijke daden.

De film vertelt het verhaal van twee jongens die beiden afzonderlijk bevriend raakten met Jackson, die hen uitnodigde in zijn unieke en wonderlijke wereld. De interviews met de nu volwassen mannen en hun families maken duidelijk hoe zij zich jarenlang lieten verblinden door de glamour en de fantasiewereld van hun idool.

De naaste familie van Michael Jackson heeft de getuigenissen van de mannen verworpen, maar er is ook veel steun. Zo kregen de twee bij de première op het Sundance Film Festival een enorm applaus.

Leaving Neverland is vanaf 8 maart ook te zien op NPO Start.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen