Advocaten Wim Anker en Goran Sluiter boos op Twan

Advocaten Wim Anker en Goran Sluiter zijn boos op Twan Huys om de RTL Late Night van vrijdag waarin Jenny Douwes (Ankers cliënt) en anti-piet Jerry Afriyie (Sluiters cliënt) met elkaar geconfronteerd werden. Dat laten ze weten in reactie op de controverse. Huys beloofde Douwes dat hij haar niet aan tafel zou zetten met Afriyie, maar besloot dat live in de uitzending toch te doen. Hij beriep zich erop dat hij voor zijn belofte met Anker had afgesproken dat ze wél samen aan tafel zouden zitten.

Volgens Anker is dat kletskoek. “Dit is onterecht en teleurstellend. Ik zegde enkele weken geleden toe na het pleidooi in de strafzaak naar de studio te komen. Ook zou ik Jenny Douwes vragen. Die stemde hier uiteindelijk mee in.

Later hoorde Anker dat ook een van de betogers van Kick Out Zwarte Piet in de studio aanwezig zou zijn. “Wij gingen er van uit dat die in de zaal zou zitten. Er zijn geen afspraken gemaakt om allen aan één gesprekstafel plaats te nemen. Dat was ook helemaal geen optie. In de eerste plaats omdat Jenny Douwes daarmee niet akkoord zou gaan. En in de tweede plaats omdat ons kantoor geen discussie wilde en wil over de persoon en kleur van Zwarte Piet. Daar ging immers de blokkadezaak niet over!

Toen Jenny Douwes voorafgaande aan de uitzending hoorde dat er toch een tafeldiscussie zou komen, was zij dus verrast en heeft ze duidelijk aangegeven dat ze dit niet wilde. Van Jenny Douwes heb ik vernomen dat Huys op haar verzoek vlak voor het begin van de uitzending haar zijn woord heeft gegeven dat de heer Afriyie niet samen met haar aan tafel zou komen. De move van de presentator om tijdens de uitzending toch de heer Afriyie en zijn advocaat aan tafel te noden, was voor ons een totale verrassing. Dat was mijns inziens ook duidelijk te zien.

Anker heeft een paar weken geleden ook met RTL Late Night gesproken om deskundige in de talkshow te worden, maar dat ziet hij niet meer zitten. “De heer Huys had moeten spreken van een miscommunicatie in de voorfase en had niet de verwijten bij mij en cliënte moeten leggen. Dat is jammer, want we kenden jarenlang goede contacten.”

Tegenpartij

De tegenpartij is echter óók boos op Huys. Volgens Sluiter was aanvankelijk afgesproken dat Afriyie aan tafel met Douwes zou gaan discussiëren, maar kreeg hij vlak voor de uitzending te horen dat Douwes dat niet wilde. Even dreigde Afriyie weg te lopen, maar kennelijk had Huys toen al het plan klaar liggen om Douwes te belazeren.

Sluiter zegt namelijk: “Na aandringen van de redactie hebben wij vervolgens toch ingestemd met een tijdelijke plek op de eerste rij van het aanwezige publiek en vervolgens een volwaardige plek aan tafel EN een volwaardige rol in het gesprek met gelijke spreektijd als Jenny Douwes.

Daar hebben ze nu spijt van. “Het gesprek dat volgde voldeed niet aan de afspraken en allerminst aan de bij ons gewekte verwachtingen, omdat de deelname van Jerry Afriyie aan het debat te beperkt was en de gespreksleider onvoldoende ingreep om Jerry Afriyie te kunnen laten uitpraten. De teleurstelling in de gang van zaken en in RTL Late Night is bij ons groot.

RTL Late Night

En wat zegt RTL Late Night zelf? Die beweert dat zijn gasten liegen. “We zijn hoogst verbaasd over de verklaring van Wim Anker. De afspraken die weken geleden door twee redacteuren met hem werden gemaakt waren glashelder. De opzet van het gesprek was beide partijen in discussie aan tafel, met hun advocaten.

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vrijdag)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vrijdag)
Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys (vrijdag)
Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers (zaterdag)
Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys (zaterdag)
Angela de Jong vindt Twan Huys heel erg dom (zaterdag)
Twan Huys heeft geen spijt van belazeren Jenny Douwes (zondag)
Ook RTL Boulevard geeft Twan Huys wind van voren (zondag)
Henk Krol boycot Twan Huys na naaien talkshowgast (zondag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen