Erland Galjaard ziet in Frans Klein niet zijn opvolger

Geplaatst op Thu 21 Jun 2018 om 12:00

Erland Galjaard ziet in Frans Klein niet de aangewezen persoon om hem op te volgen als programmadirecteur van RTL. Dat heeft hij gezegd in Kunststof op NPO Radio 1. Klein wilde zijn soortgelijke functie bij de NPO inruilen voor een commercieel avontuur bij RTL, maar trok zich op het allerlaatste moment terug. Dat lijkt Galjaard niet erg te vinden; hij vindt hem niet geschikt voor de functie. “Eerlijk gezegd niet. Het zou wel kunnen, maar het is niet wat hij nu aan het doen is“, zo laat hij weten.

Galjaard doelt erop dat Klein nu niet echt multimediaal opereert en dat dat wel nodig is bij RTL. “Hij is in elk geval een topper als het gaat om het neerzetten van een succesvolle lineaire tv-zender.”

Ook denkt de man van Wendy van Dijk dat de NPO en RTL twee andere werelden zijn. “Hij is succesvol bij NPO 1, dat is meer dan duidelijk. Dat heeft hij heel goed gedaan, maar dat is totaal anders. Daar is meer geld en meer basis met sport, zoals het WK. Dat is wel even anders dan bij een commercieel bedrijf, waar alles terugverdiend moet worden en waar ook veel meer zit op Videoland, MCN en online.”

Zelf was Galjaard ooit in de race voor de huidige functie van Klein. “Ik heb ooit een keer een gesprek gehad met Henk Hagoort en Shula. Dat ging om de functie van Frans Klein. Dat zou ik nu niet meer doen.

Met wie heeft RTL nog meer gepraat over zijn opvolging? “Daar bellen ze me niet dagelijks over. Ik weet twee namen met wie ze gesproken hebben. Dat is Frans Klein, die op het allerlaatste moment heeft afgehaakt, en daarvoor is er gesproken met Carlo van Lienden, de oud-hoofdredacteur van Humberto. Een heel getalenteerde man.

Erland Galjaard geeft plotseling overal interviews. Een overzicht:

Gordon was woest om optreden in All You Need Is Love (16 juni)
Wendy van Dijk: ‘Relatie met de baas werd lastiger’ (16 juni)
Youp vond Humberto-feestje ‘zielig’, Galjaard boos (16 juni)
Erland Galjaard wilde weglopen bij ontslaggesprek Tan (16 juni)
Erland Galjaard vindt salarisnorm NPO wassen neus (17 juni)
Galjaard had enorme strijd met Peter van der Vorst (18 juni)
Erland Galjaard is gek op Choco Prince (19 juni)
Erland kreeg RTL Late Night met moeite op de buis (19 juni)
Erland Galjaard verloor draagvlak bij RTL door dj-hobby (20 juni)

Foto: NPO, Michel Schnater
7 Reacties op “Erland Galjaard ziet in Frans Klein niet zijn opvolger”


 1. chris

  Galjaard is weg en moet zich niet bemoeien met zijn eventuele opvolger.
  Gelukkig is hij niet de man voor de P.O.

 2. Erik

  Zo komen er elke dag en paar quotes van deze gladjakker op MC.

  Wat krijgen we morgen?

 3. KingAlert

  Hadden die inbrekers hem niet voor 6 mnd in de kelder kunnen opsluiten.?

 4. SOLANGE

  Erland weer in het nieuws??pfffffffffffffffffff kan wel merken dat hij niks meer doet… ga plaatjes draaien in Ibiza engerd

 5. Bart

  Erland vindt dat hij het zelf fantastisch heeft gedaan. Hoe kun je dat over je zelf zeggen? Erland heeft RTL veel gebracht maar heeft ook net zoveel missers op zijn naam staan. Het ergste is dat onder zijn leiding de RTL een grote eenheidsworst zijn geworden.

 6. Sven L.

  Hij heeft twee interviews gegeven de afgelopen week. Dat Mediacourant vervolgens alle quotes uitsmeert over meerdere artikelen kan Galjaard niets aan doen;-)

 7. Joop55

  Galjaard mag zich nu gaan vertieren met Wendy in bed.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.