Erland Galjaard ziet in Frans Klein niet zijn opvolger

Erland Galjaard ziet in Frans Klein niet de aangewezen persoon om hem op te volgen als programmadirecteur van RTL. Dat heeft hij gezegd in Kunststof op NPO Radio 1. Klein wilde zijn soortgelijke functie bij de NPO inruilen voor een commercieel avontuur bij RTL, maar trok zich op het allerlaatste moment terug. Dat lijkt Galjaard niet erg te vinden; hij vindt hem niet geschikt voor de functie. “Eerlijk gezegd niet. Het zou wel kunnen, maar het is niet wat hij nu aan het doen is“, zo laat hij weten.

Galjaard doelt erop dat Klein nu niet echt multimediaal opereert en dat dat wel nodig is bij RTL. “Hij is in elk geval een topper als het gaat om het neerzetten van een succesvolle lineaire tv-zender.”

Ook denkt de man van Wendy van Dijk dat de NPO en RTL twee andere werelden zijn. “Hij is succesvol bij NPO 1, dat is meer dan duidelijk. Dat heeft hij heel goed gedaan, maar dat is totaal anders. Daar is meer geld en meer basis met sport, zoals het WK. Dat is wel even anders dan bij een commercieel bedrijf, waar alles terugverdiend moet worden en waar ook veel meer zit op Videoland, MCN en online.”

Zelf was Galjaard ooit in de race voor de huidige functie van Klein. “Ik heb ooit een keer een gesprek gehad met Henk Hagoort en Shula. Dat ging om de functie van Frans Klein. Dat zou ik nu niet meer doen.

Met wie heeft RTL nog meer gepraat over zijn opvolging? “Daar bellen ze me niet dagelijks over. Ik weet twee namen met wie ze gesproken hebben. Dat is Frans Klein, die op het allerlaatste moment heeft afgehaakt, en daarvoor is er gesproken met Carlo van Lienden, de oud-hoofdredacteur van Humberto. Een heel getalenteerde man.

Erland Galjaard geeft plotseling overal interviews. Een overzicht:

Gordon was woest om optreden in All You Need Is Love (16 juni)
Wendy van Dijk: ‘Relatie met de baas werd lastiger’ (16 juni)
Youp vond Humberto-feestje ‘zielig’, Galjaard boos (16 juni)
Erland Galjaard wilde weglopen bij ontslaggesprek Tan (16 juni)
Erland Galjaard vindt salarisnorm NPO wassen neus (17 juni)
Galjaard had enorme strijd met Peter van der Vorst (18 juni)
Erland Galjaard is gek op Choco Prince (19 juni)
Erland kreeg RTL Late Night met moeite op de buis (19 juni)
Erland Galjaard verloor draagvlak bij RTL door dj-hobby (20 juni)

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen