Galjaard had enorme strijd met Peter van der Vorst

Erland Galjaard had een enorme strijd met Peter van der Vorst toen hij in 2007 aantrad als de programmadirecteur van RTL 4. Dat zegt hij in de Dummies Podcast. Galjaard vond dat Van der Vorst niet bepaald geslaagd was als opvolger van Reinout Oerlemans. “Ik herinner me dat ik aan het begin een enorme strijd had met Peter van der Vorst, want hij was net grote shows aan het doen. Hij vond het mooi van die grote trap af. Hij had net Reinout Oerlemans opgevolgd bij grote programma’s als Pulse.”

Dat vond hij prachtig, aldus Galjaard. “Ik zei toen: ‘Dat is niet jouw ding, jij moet veel meer de nieuwe Niehe worden. Bij mensen thuis gaan en een beetje vragen stellen, dat mensen denken: oei scherp, maar hij kan het vragen.’

Uiteindelijk kwam Van der Vorst met het programma Ziet Sterren, geen grote studioshow, maar op locatie. “Dat heeft hij zelf helemaal ontwikkeld, dus dat heeft hij niet aan mij te danken. In tegendeel, maar ik was wel iemand die dan de goede mensen op de juiste plek probeerde te zetten.”

De Dummies Podcast, waarin Galjaard ruim anderhalf uur wordt geïnterviewd, kunt u hier beluisteren.

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen