Erland Galjaard vindt salarisnorm NPO wassen neus

Erland Galjaard, tot voor kort de tv-baas van RTL, vindt de salarisnorm voor presentatoren van de NPO een wassen neus. Dat heeft hij gezegd in de Dummies Podcast. NPO-presentatoren mogen sinds kort niet meer dan 181.000 euro per jaar verdienen, tenzij ze nog een lopend contract hebben. “Ik vind dat salarisplafond voor presentatoren bij de NPO een beetje een wassen neus om twee redenen. Ten eerste vind ik het een beetje window dressing van de overheid“, aldus Galjaard.

De overheid probeert hier mooie sier mee te maken, aldus Galjaard. “Van: ‘We zijn heel streng erop hoor, ze mogen niet meer dan 180.000 euro verdienen hoor.’ Tegelijkertijd wordt daar natuurlijk geld gestopt in dingen, in studio’s en in omroepen dat je denkt: nou.”

Galjaard is, net als Arjen Lubach, tegen het salarisplafond bij de NPO. “Als mensen buitengewoon getalenteerd zijn zoals Paul de Leeuw, Matthijs van Nieuwkerk en Yvon Jaspers, waarom zouden die mensen dan niet iets meer mogen verdienen? Ik denk niet dat iemand daar een groot probleem mee heeft, dat geloof ik niet. Het moet natuurlijk niet de spuigaten uit lopen, maar je moet er iets anders naar kijken.

Ten tweede kunnen ze het aan alle kanten omzeilen. Ze kunnen het wel zeggen, maar de helft van de presentatoren begint zijn eigen productiemaatschappij. Waarom denk je dat ze dat doen?

Zelf heeft Galjaard een aanbod om bij de NPO te komen werken afgeslagen, omdat hij de bedrijfsstructuur van de publieke omroep hekelt.

De Dummies Podcast, waarin Galjaard ruim anderhalf uur wordt geïnterviewd, kunt u hier beluisteren.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen