Youp vond Humberto-feestje ‘zielig’, Galjaard boos

Cabaretier Youp van ’t Hek vond de zelffelicitatieweek van Humberto Tan een gênante vertoning. Het was niet om aan te zien. Dat zegt hij vandaag in zijn column in NRC Handelsblad. Van ’t Hek sluit zich volledig aan bij de kritiek die de mannen van VI hebben geuit op Tan. “Ze hebben goed gekruid gehakt gemaakt van het megalomane afscheidsweekje“, schrijft hij. “Daarin zongen allerhande tragische dwergen valse liedjes over vriendschap voor de ontslagen presentator.

Het was ‘gênant en verschrikkelijk’ en het is goed dat VI dat aan de kaak stelde, vindt Van ’t Hek. “En nu gaan allerhande fatsoensrakkers zeuren dat Johan de vrouw van Humberto er buiten had moeten houden. Dat doet Humberto namelijk zelf ook al jaren.

Van ’t Hek doelt op de ‘fatsoensrakkers’ van RTL Boulevard, die de uitspraken van VI veroordeelden. “Die roddelkonten vinden dat René en Johan te ver zijn gegaan. Als dat geen humor is?

De zelffelicitatieweek was een initiatief van Tan zelf. Wat een ijdeltuit, vindt Van ’t Hek. “Humberto had gewoon na de laatste uitzending tegen de drie overgebleven kijkers ‘bedankt’ moeten zeggen“, zegt hij. “Meer niet. Maar dit feestweekje was gewoon zielig.

Het afscheidsweekje van Humberto was een meelijwekkende vertoning. Niks meer, niks minder.

De hele column ziet u onderstaand via Van ’t Heks twitterbericht.

Erland Galjaard

Wat vindt Humberto Tans boezemvriend Erland Galjaard eigenlijk van alle kritiek die iedereen heeft op de zelffelicitatieweek? “Ik heb me weer verbaasd over alle kritiek die er dan ook weer moet komen als hij een afscheidsweek heeft. Dat iedereen daar ook weer wat van moeten vinden. Ik word doodmoe van die etalage-emotie, van: kijk mij eens boos zijn. Ik vond het een mooi afscheid. Ik heb niet alles gezien omdat ik in Italië zat, maar ben teruggegaan voor de laatste aflevering“, zei hij gisteren op Radio 538.

Het was een zware baan, maar hij heeft er ook veel uitgehaald, dus je hoeft geen medelijden te hebben, maar als iemand afscheid neemt moet je er respect voor hebben. Zelfs als je er iets voor vindt, kun je er op zo’n moment beter over zwijgen.

Foto: Wiebke Wilting, BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen