Wendy van Dijk: ‘Relatie met de baas werd lastiger’

Het hebben van een relatie met de baas werd in de laatste periode van Erland Galjaard bij RTL steeds lastiger voor Wendy van Dijk. Dat heeft de tv-ster gezegd in De Frank & Vrijdag Show op Radio 538. Als vrouw van de baas had Wendy jarenlang een bevoorrechte positie; zo regelde ze thuis dat ze de presentatie van Wie Ben Ik? mocht gaan verzorgen. Frank Dane: “Wendy, je hebt natuurlijk een relatie met de baas altijd gehad. Wat waren de voordelen en de nadelen?

Wendy: “In het begin – dat klinkt misschien een beetje gek – ging het makkelijk en vanzelf. Ik heb ervaren dat het steeds lastiger werd. In het begin was het wel een soort van oké, want ik had mijn sporen al láng verdiend. Ik heb nooit het gevoel gehad dat mensen zeiden: ‘Ja, nu krijgt zij dat programma omdat zij met de baas gaat.’ Ik deed al de grote liveshows enzo, dat heeft nooit meegespeeld, ook niet onder de collega’s.

Uiteindelijk merkte ik toch op het eind dat er veel dingen spelen, zoals mijn blad en platform, dat het lastig wordt voor mensen. Ik denk ook dat als je lang bij elkaar bent en succesvol bent… Ik weet het niet, ik heb het ervaren alsof het iets lastiger werd.”

Meer liet Wendy er niet over uit. Mogelijk doelt ze erop dat het imago van het tweetal steeds meer onder druk kwam te staan, vanwege hun vrij negatieve houding in de media.

Ze doelt in elk geval niet op jaloezie. “Ik heb nooit van collega’s onderling iets gevoeld. Ik denk eerder dat hij veel last van mij heeft gehad. Dat denk ik wel.”

Erland en Wendy: draaien en dansen

Wat doen Erland en Wendy eigenlijk allemaal samen? “Samen zijn met elkaar, heerlijk uit eten gaan, en dansen – dan draait hij en dans ik, met de kindjes leuke dingen doen, varen en op vakantie gaan. Daar zijn we goed in.

Tegenwoordig is Erland vaker thuis. “Heerlijk, maar hij is natuurlijk een drukke baas. Hij is met muziek in de weer. En we zijn überfit met zijn tweeën.

Erland staat zelfs shirtless op Instagram. Wat vindt ze daarvan? “Ik zei: ‘Luister, jij naakt, ik straks ook naakt.’ Oog om oog, tand om tand.”

We doen heel veel samen. We hebben wel allebei een druk leven. We zijn alle twee ook heel onhandig en willen veel sporten. We zijn niet typisch man-vrouw, maar redelijk aan elkaar gewaagd.”

Tot slot: wat hoort ze het vaakst van de mensen op straat? “‘O, je bent eigenlijk best knap in het echt.‘”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen