Erland Galjaard verloor draagvlak bij RTL door dj-hobby

Geplaatst op Wed 20 Jun 2018 om 10:55

Erland Galjaard verloor in zijn laatste periode als tv-baas van RTL draagvlak onder het personeel van het mediabedrijf. Zij vroegen zich af wat hij belangrijker vond: RTL of zijn dj-hobby. Dat heeft hij zelf gezegd in het programma Kunststof op NPO Radio 1. RTL liet eind 2017 een ‘strategic review‘ uitvoeren door een duur adviesbureau. “De directie van RTL heeft zelf een bureau in de arm gekomen – ook vanwege de reorganisatie die er nu aan komt – om te kijken hoe dit bedrijf nu in elkaar zit.

Het bureau moest uitzoeken of er genoeg vernieuwt wordt. “En of de juiste mensen op de juiste plek zitten. Ik heb op een gegeven moment zelf gevraagd: ‘Ik zou het wel fijn vinden als er ook eens naar mij wordt gekeken en naar mijn team.’

Galjaard wilde zichzelf graag laten evalueren. “Los van het feit dat ik zelf nog enthousiasme voelde en graag door wilde met die platformen en Videoland.”

De uitkomst was in principe gunstig, aldus Galjaard. “Dat was heel positief. Salem Samhoud was degene die dat onderzoek deed en hij kwam ook bij mij thuis en heeft toen ook verteld wat er binnen het bedrijf over mij gezegd werd.

Wat er binnen RTL over Galjaard gezegd werd was niet altijd positief. “Salem vertelde me een aantal dingen die ik niet alleen veel gehoord had, maar ook veel gelezen had. Hij zei: ‘Ik zeg niet of het waar is of niet, maar ik zeg even wat ik binnen het bedrijf hoor. Niet van je team direct, maar van de mensen wat verder weg.’ Nou prima, daar ging het ook om. Er werd bijvoorbeeld gezegd: ‘Is hij nou bezig met muziek of is hij bezig met RTL?’ Dat kon ik hem natuurlijk uitstekend uitleggen.”

RTL’ers vroegen zich af waar Galjaards prioriteit lag. “Ja, en van: ‘We zien hem wat minder op kantoor.‘”

Is het niet ernstig als je personeel dat zegt? “Ja, nou ja, ik vind het niet ernstig. Ik vind het wel eerlijk als mensen dat zich afvragen en ik vind ook dat je daar goed antwoord op moet kunnen geven. Ik heb er nogmaals zelf om gevraagd.”

Waarom was ik er vaak niet? Omdat ik in gesprek was met mensen en op vloeren liep, bij opnames was en in montagekamers zat. Ik ben geen man die achter zijn bureau gaat zitten.

Uiteindelijk kwam Galjaard er goed van af. “De conclusie was dat wij een van de beste teams waren die hij ooit had gezien en ik de beste aanvoerder was. Hij heeft tegen de directie van RTL gezegd: ‘Zorg dat je die man zo snel mogelijk vastlegt.’ Dat wilden ze ook. Ze boden me in januari een contract voor vier jaar aan, maar toen zei ik: ‘Dat gaan we niet meer doen.‘”

RTL ontkende in februari al dat de exit van Erland Galjaard iets te maken had met het heroriëntatie-onderzoek.

Wendy van Dijk, de vrouw van Galjaard, gaf vorige week op de radio aan dat ze de laatste periode van Galjaard bij RTL als lastiger heeft ervaren, met name door toenemende afgunst.

Foto: RTL
19 Reacties op “Erland Galjaard verloor draagvlak bij RTL door dj-hobby”


 1. Evelien

  Daar gaan we weer …….. dagelijkse Galjaard soap. Waar blijft Wendy vandaag?
  Is er niks anders actueels dames/heren MC?

 2. mark2

  en we zijn weer aan het mast r beren!

 3. Erland Galjaard

  Wij van Galjaard vinden Erland Galjaard de beste

 4. Hilliy-Wood

  Is &samhoud niet ook gewoon sponsor bij RTLZ? Lekker objectief onderzoek zal dat geweest zijn en dus zelfs een onderzoek kan hij niet, niet door vriendjes laten doen.

  Heeeeelemaal klaar met die Galjaard, aub pak je platenkoffer en Wendy, en vertrek naar Ibiza.

 5. albert

  Vanaf 6 juli gaat RTL 4 speciale GTST Classics uitzenden om 20.00

 6. Sander

  Iedereen mag van alles vinden van deze man. Maar ik denk dat als deze man eens gaat vertellen hoe het er allemaal aan toe gaan achter de schermen dat je oren gaan klapperen.

 7. Wouter

  ben je de “baas” van de toko en verspil je al je hele “te dure” tijd door rond te hangen bij opnames en edit suites. Dat je eens ging werken om die toko te redden. Intern is het een bult disfunctioneren en meneer hangt een beetje rond te hangen binnen helpend met wat bagger te produceren. Ga eens werken! Wat gek dat het zo bizar slecht gaat met RTL?

 8. Wouter

  @sander dat kan ik je ook wel vertellen 1. ikke ikke ikke cultuur 2. privébelangen worden gecombineerd/verstrengeld met RTL belangen wat natuurlijk per definitie niet in het voordeel is van RTL 3. gewoon chaos met te veel mensen die te weinig kunnen en een top die te veel graai C.Q. de bankrekening gewoon uitholt.

 9. Mariekje

  Hahahahaha…Hahahahahahaha….verloor draagvlak door dj-hobby…het wordt steeds gekker met die mafkees…!.

 10. Johan

  Dat is al het derde interview met Erland in een korte tijd. Jammer dat Erland toen hij nog directeur was bij RTL niet wat meer naar buiten trad, dat zou voor zijn imago beter zijn geweest toen zowel zijn imago als dat van RTL onder vuur lag.

  Verder interessant interview. Op twee punten slaat hij de plank mis. Hij zegt dat het onzin is dat de intensieve zelfpromotie van RTL sterren / programma’s niet heeft bijgedragen aan de neerwaartse trend bij RTL Late Night, omdat dit statistisch veel lager zou zijn dan bij de NPO. Misschien klopt dit percentage wel, maar in de beeldvorming is dit toch niet zo en uiteindelijk is het beeld wat de kijkers hebben toch echt wat telt.

  Daarnaast merkt Coen Verbraak terecht op dat Twan Huys een uitstekende journalist is, maar niet echt overloopt van warmte. Erland is het daar niet mee eens en dit ziet hij wat mij betreft dan verkeerd. Ik moet nog zien dat Twan charme en warmte brengt in de nieuwe opzet van RTL Late Night. In College Tour komt hij ook zo warm niet over als Erland wil doen geloven.

 11. RaymondVL

  Hiep hiep hoera! Daar is weer een dagelijks portie Erland Galjaard. Plak een postzegel op z’n r**t en stuur hem maar naar een land hier ver vandaan.

 12. Koen

  @wouter @sander gelijk als overal dus.

 13. ali

  Zijn de mensen van MC op vakantie,en is dit de rtl courant!!!

 14. KingAlert

  Binnenkort komt mij eerste track uit onder de naam Dj King. Dan hoor je pas echte muziek. U kunt me ook boeken via mij YouTube kanaal.

 15. Fatoe

  Meer, meer, meer…

 16. snuf&snuifje

  Als RTL baas geef je je middelmatige echtgenote de grootste presentatie klussen en de andere (betere presentatrices) hebben het nakijken en worden afgescheept met een kluifje. Samen lekker strategisch RTL binnenharken. En dan verbaasd zijn dat je de zak krijgt.
  De moderne Louis XVI en rupsje nooit genoeg Marie Antoinette.

 17. snuf&snuifje

  samen strategisch RTL miljoenen binnenharken moest er staan.

 18. Oberon

  Als de weergave van het onderzoek is zoals Erland schetst waar is, dan is het een waardeloos onderzoek. Want zo positief wordt er bij rtl echt niet over hem of de rest van de directie gesproken. En dat is een understatement.

 19. Ernst

  Volgens mij heeft hij RTL naar een kijkcijfer kanon gebracht. Ik kijk er nooit naar maar ik heb er wel respect voor. Waarschijnlijk is Galjaar te lang op de oude voet verder gegaan en dat kan dan weer niet in televisieland.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.