Marieke Elsinga naar Qmusic: ochtendshow met Mattie

Marieke Elsinga gaat naast haar werk voor RTL ook aan de slag voor Qmusic. Samen met Mattie Valk gaat ze de ochtendspitsshow een nieuw gezicht geven. Dat heeft de zender laten weten. Qmusic zag vorig jaar zijn ochtendduo Mattie & Wietze uit elkaar vallen, nadat Valk zijn radiovriend Wietze de Jager had belazerd. Sinds kort vormt Valk een trio met Igmar Felicia en nieuwslezeres Fien, maar Felicia schuift nu door naar de vooravond en Fien gaat nieuwslezen bij Domien Verschuuren.

Elsinga is ongelooflijk enthousiast. “Het radiomaken is altijd blijven kriebelen en ik vind het dus ook fantastisch dat ik mijn werk bij Qmusic kan combineren met mijn werk voor RTL.

De presentatrice kan niet wachten om aan de slag te gaan. “Ik heb heel veel zin om de show met Mattie te gaan maken, we hebben altijd al een goede klik gehad en wat is er nou leuker dan samen elke dag Nederland wakker maken?

Zendermanager Dave Minneboo is verheugd met de komst van Marieke: “Marieke is niet alleen een sterke televisiepersoonlijkheid, maar ook iemand met een grote liefde en passie voor radiomaken. Ze weet als geen ander hoe ze mensen kan verbinden. We zijn heel blij dat ze bij ons de ochtendshow gaat doen.

Over Igmar Felicia, die juist speciaal voor de ochtendshow was binnengehaald, laat Qmusic weten: “Igmar Felicia heeft eerder aangegeven een andere plek te ambiëren binnen de programmering. Hij krijgt zijn eigen programma in de vooravond. Dit geeft hem ook de ruimte om zijn online en tv ambities verder te ontplooien.

Voordat Elsinga aan de slag ging bij RTL was ze ook al werkzaam bij Qmusic. Vorig jaar zomer ging al het gerucht dat Elsinga de nieuwe Wietze zou gaan worden.

Mattie & Marieke gaat in het najaar van start. Qmusic deelt binnenkort een update van de volledige programmering.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen