Arie Slob zet deur op kier: NPO-budget niet definitief

Geplaatst op vr 29 jun 2018 om 14:45

Mediaminister Arie Slob zet de deur toch weer op een kier voor de NPO. Het budget voor de publieke omroep in 2019 staat nog niet vast. Dat laat hij vandaag weten aan de NOS. Slob zorgde dinsdag voor rumoer door in een brief aan de Tweede Kamer te melden dat hij vasthoudt aan de budgetkorting van 62 miljoen euro. Sindsdien dreigt NPO-bazin Shula Rijxman de hele tijd om programma’s als Andere Tijden, Brandpunt en Tegenlicht de nek om te draaien.

Daar is Slob weer niet blij mee, want hij vindt dat de NPO en zijn programma’s wel van groot belang zijn. Hij stelt de programmamakers gerust: “De mens lijdt nog het meest door het lijden dat hij vreest.

We moeten niet op de zaken vooruitlopen, aldus Slob. Gelet op de reserves die de NPO zelf nog op de plank heeft liggen, zal het in 2019 wel meevallen met de bezuinigingen, zegt hij.

Als er vervolgens nog een te bezuinigen bedrag overblijft, moet er wat hem betreft worden gekeken naar de organisatie. “Kan het hier en daar misschien wat effectiever?

Hij zegt dat in de begroting, die na de zomer op Prinsjesdag wordt gepresenteerd, wordt vastgesteld hoeveel de NPO precies moet bezuinigen.

Lees ook:
Brandpunt+ sneuvelt vanwege bezuinigingen NPO 2 (21 juni)
‘NPO-top gebruikt staken Brandpunt als pressiemiddel’ (22 juni)
Arie Slob onverbiddelijk: NPO levert 62 miljoen euro in (26 juni)
Brandpunt weg, Wallis-flop mag door: ‘Hoe dan, NPO?’ (26 juni)
NPO draait na Brandpunt ook Andere Tijden de nek om (28 juni)
De slet van de NPO niet getroffen door bezuinigingen (28 juni)
NPO wilde Andere Tijden ook programmanaam afpakken (vandaag)
Telegraaf protesteert tegen reisbureau NPO (vandaag)
Ook Volkskrant pleit voor Frans Bauer-loze NPO (vandaag)

Foto: Rijksoverheid
24 Reacties op “Arie Slob zet deur op kier: NPO-budget niet definitief”


 1. Ron

  Draaikont, zo kennen we ze weer…

 2. RaymondVL

  Juist, zo kennen we de christenhond Arie Slob weer. Blaffen maar niet bijten. En alsnog toegeven aan het gedram van de NPO.

 3. Mink Vaillant

  En dat is dan weer slappe hap…

 4. Henk

  Heel Dom. Eerst de helft van de omroepen schrappen. Kost onnodig veel geld.
  En de voetbalrechten kunnen makkelijk weg.

 5. ed

  bah bah bah…..

 6. critikast

  Niet op een kier houden die deur Arie. Dichtsmijten nadat je een grote broekriem naar binnen hebt gegooid !

 7. pieter 52

  Het is van het grootse belang dat de organisatie NPO en de omroepverenigingen blijven bestaan , ook voor onze kinderen in de toekomst, dat ze weten dat er meer bestaat dan RTL SBS MTV alleen
  Niet voor niets dat ZAPP het goed doet onder de jeugd, daar hebben de com. zenders het na kijken na! De jeugd is grillig, maar NPO 3 is voor de jeugd nog altijd
  een zender waar men naar kijkt!
  en de indianenverhalen dat de jeugd geen tv meer kijkt is de grootste onzin van deze eeuw ! De jeugd is zeker op het gebied van televisie en met name de NPO wel geintresseerd , getuige de vele jeugdige bezoekers bij Beeld en geluid!

 8. Freek

  Waarom zegt Arie Slob niet tegen Shula: luister, het moet met minder en dus begin je met amusement. Niet met inhoudelijke programma’s.
  Dan ben je als NPO-bestuurder ongeschikt. Toch?

 9. Rubicon

  @Pieter leg me uit waarom die omroepen moeten blijven bestaan. Ga met je mee voor sterke, duidelijke publieke omroep waar inderdaad programma’s komen die niet op RTL etc komen. Maar waarom die ambtelijke, van vorige eeuw verzuilde op elkaar lijkende omroepen er tussen. Geeft alleen maar nodeloze managers, bestuurslagen etc.

 10. Ano Nymous

  Begin eerst met het schrappen van programma’s met een religieuze inslag. Geloven doe je maar achter je eigen voordeur maar daar moet je de TV kijker niet mee lastig vallen.
  Media moet openbaar en objectief blijven. Niks laten bepalen door welk sprookjesfiguur dan ook…

 11. Hans S.

  Slappe Slob.

 12. pieter 52

  @ Rubicon Als we alle deels gesubsieerde omroep verenigingen , kranten. geschreven pers kunst./ cultuur organisaties sport verenigingen ook naar èèn
  terug brengen , hou je niets meer over

  Denkt u echt dat de omroep verenigingen verdwijnen het beter wordt?
  iedereen praat elkaar na in Nederland ja en diegene die denken dat het zelfstandige bedrijven worden die progogrammas aanleveren praten zich dan aardig tegen
  Want waar moet het geld dan vandaan komen om die programmas te bekostigen
  moeten zij zelf dan een kompleet pakket aanleveren en produceren aan de NPO ?
  en hoe vergaat het dan met de vele produktie bedrijven, facilitare bedrijven?
  MAAR…….
  Als de omroep verenigingen opgeheven zouden worden , en ook geen producties maken wegens tekort aan baten ,,,, ontsaat er een chaos in het radio tv landschap NPO is geen organisatie dat zelf programmas maakt, maar toezicht heeft en de verdeling kwa programma indeling op de zenders van iedere zendgemachtigde onder andere , en wat gebeurt er met onze zenders overzee en BVN ,en de regionale omroep en hoe zit het met de samenwerkinsverbanden met de buitenlandse zenders en de EBU , als de NPO de taak moet overnemen van de omroep verenigingen reg omroep en misschien in de toekomst de lokale omroep
  kost dat vele male meer dan nu het geval is !! kijk eens naar de BBC
  KOST VELE MALE MEER!!!
  we hebben met onze omroep verenigingen / reg/ lokaal een uniek bestel
  daar eten zeker een paar mijloenen gezinnen van! Om maar van de com zenders maar te zwijgen, die ook GOUD GELD KOSTEBN en ook deels door het publiek via de kabel en de steeds dure boodschappen betaald worden !
  Daar zeg je ook niet opheffen, of DIE BIJZENDERS !!!
  want die brengen ook hetzelfde!!!
  We leven Gelukkig in een vrij land waar iedereen een vereniging,> al dan niet deels met gemeenschapgeld > mag oprichten en laten we daar trots op zijn !
  En we leven tenslotte niet in een land waar cencuur of een politieke dictator de dienst uitmaakt !

 13. mark

  Arie Slob een man met een ruggengraat van slagroom.

 14. Mink Vaillant

  Arie Slap

 15. @Pieter52

  Niet het BBC model maar dat van de VRT.

 16. pieter 52

  @Aldus Pieter 52 tegen pieter 52 dus!!!!!

 17. Joep uit Tilburg

  Shulahahahahahaha ha ha ha ha!

 18. Raaf

  De Farizeeër
  Typisch Christen Unie

  iedereen doorziet dit opzetje

  Ach dan maar wat meer ouderen dood in het zorgcentrum, nietwaar Arie.

 19. dr phil

  slobber word onder druk gezet door de maroc maffia of te wel de eerste en de tweede
  kamer dus er zal wel op de pensioenen gekort worden

 20. scott_0

  Trek je keutel maar weer in, Slob.

 21. Rubicon

  @Pieter 52- 17.44. Ga weer een heel eind met je mee. Sterke publieke Omroep noodzakelijk, Maar…. omroepen en commercie moeten eruit. Nu is er 750 miljoen voor de Publieke Omroep. Hoop centjes. Prima om die bijdrage vanuit overheid vast te houden. Maar saneer de omroepen en de reclame. Bouw aan professioneel, eigentijds op angelsaksische leest geschoolde bedrijfsorganisatie (2-koppige leiding met daaronder creatieve, financiele, content en staf afdelingen). Maar schaaf al die omroeplagen weg. Eenheidsworst, niet van deze tijd en preken allemaal voor eigen (financiele) parochie

 22. kampie

  Sanneer je de reclame moet er juist meer geld bij vanuit Den Haag.

 23. Mrz

  Pieter, vertel eens, waarom is het een goed idee dat ik verplicht ben zo’n 40 rocent van mijn werktijd de staat (tegenwoordig: mijn overheid… Proest) te dienen?

 24. Slob.

  Ik zal de omroepen eens te grazen nemen met al hun sex en ongelovige kijkers!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.