‘NPO-top gebruikt staken Brandpunt als pressiemiddel’

RTL-journalist Koen de Regt denkt dat de NPO het programma Brandpunt van de buis dreigt te halen als pressiemiddel in de bezuinigingsonderhandelingen met Den Haag. Dat heeft hij gezegd op Twitter. De NPO moet in 2019 een hoop bezuinigen en Brandpunt lijkt een van de slachtoffers te zijn. “Het opheffen van een journalistiek programma voelt toch als politiek pressiemiddel. Je zou immers ook kunnen overwegen 3FM te sluiten. Scheelt ook een hoop geld“, zegt De Regt.

Frans Klein, de tv-baas van de NPO, liet gisteren op NU.nl doorschemeren dat Den Haag invloed heeft op het eventuele einde van Brandpunt. Pijnlijke ingrepen zijn onvermijdelijk, zei hij. “Tegelijkertijd doen we er nog steeds alles aan om de politiek ervan te overtuigen dat de aangekondigde bezuiniging onverstandig is.

RTL-collega Olaf Koens vindt het ook merkwaardig dat de NPO juist dit programma opoffert. “‘Het zou krankzinnig zijn als Brandpunt zou verdwijnen’, staat er in het stuk. Dat is het zeker. Prachtig programma, fantastische collega’s. Wat moet er voor in de plaats komen, een BN’er op reis, een spelshow? Arm Nederland.

De NPO maakt de verkeerde keuzes, vindt journalist Kim van Keken. “EenVandaag moet van zender verkassen voor een soap. Brandpunt+ stopt. Reporter was al weg. De NPO bezuinigt flink op de journalistiek. Ik ben kapot benieuwd wat er gaat gebeuren met al die (reis)programma’s voor BN’ers.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen