Brandpunt+ sneuvelt vanwege bezuinigingen NPO 2

Het NPO 2-programma Brandpunt+, dat in januari het zestig jaar oude Brandpunt opvolgde, sneuvelt vanwege de bezuinigingen bij de publieke omroep. Dat bevestigt Hans Laroes, hoofdredacteur journalistiek KRO-NCRV, bij Villamedia. Omdat Den Haag voor het eerst niet meer in het gat van de dalende advertentie-inkomsten wil springen, ziet de NPO zich genoodzaakt om programma’s te schrappen. Er gaan harde klappen vallen, aldus Laroes. “Het is niet meer met de kaasschaaf.

Er werken 23 mensen bij Brandpunt+, dus het is een duur programma. Volgens Laroes zijn alle omroepen de afgelopen dagen langsgeweest bij de NPO om te horen voor welke programma’s geen geld meer is. Dit is pas het begin, stelt hij.

Er worden veel nieuwe projecten afgeschoten, stelt Laroes, en ‘in ons geval, een programma waar een stevige redactie achter zit’.

Hij zit niet in zak en as: “Wat voor ons essentieel is, is dat ons tweewekelijkse 18 minuten durende tv-programma niet het belangrijkste doel was, maar een middel. Het zou aanvaardbaar zijn als er iets vernieuwends voor in de plek komt.

De NPO zegt tegen NU.nl dat er nog niets definitief is. “We zijn net gestart met gesprekken met de omroepen over de uitwerking van de plannen voor 2019 en de vernieuwing van de programmering. Over de exacte invulling daarvan praten we de komende weken verder“, zegt tv-baas Frans Klein.

Pijnlijke ingrepen zijn volgens hem noodzakelijk. “Tegelijkertijd doen we er nog steeds alles aan om de politiek ervan te overtuigen dat de aangekondigde bezuiniging onverstandig is.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen