Jaap van Zweden boycot RTL Late Night om Twan Huys

Geplaatst op vr 29 jun 2018 om 15:05

Topdirigent Jaap van Zweden heeft een gepland interview bij RTL Late Night afgezegd na het gegniffel van Twan Huys over de aanslag bij De Telegraaf. “Dat is mij totaal in het verkeerde keelgat geschoten”, zegt hij tegen de krant. Van Zweden zou in september zijn opwachting maken in de RTL 4-show, maar heeft er geen zin meer in na het ongepaste gedrag van de opvolger van Humberto Tan. “Het is mij totaal in het verkeerde keelgat geschoten, hoe hij reageert op de aanslag bij jullie.

De Telegraaf begrijpt de weerstand tegen Twan Huys wel. “Huys had geen enkel kritisch weerwoord. Binnen journalistieke kringen wordt hem verweten dat de presentator, net als schrijver Wieringa, de impact van deze aanslagen bagatelliseert. Die onverschilligheid leidde bij menigeen tot ergernis.

Volgens de krant wordt het besluit van Van Zweden goed ontvangen door de mensen. “Het nieuws dat een topdirigent weigert aan te schuiven bij de presentator, kan op veel bijval rekenen van kijkers, terwijl ook enkele prominenten zich tegen de presentator uitspreken.

De prominent waarnaar wordt verwezen is Jan Roos. “Lijkt me echt heerlijk als iedereen dat doet en Huys werkelijk geen hond aan tafel krijgt“, zegt hij.

Ook Telegraaf-misdaadjournalist John van den Heuvel liet al weten niet bij Huys aan te zullen schuiven.

Foto: AVROTROS
38 Reacties op “Jaap van Zweden boycot RTL Late Night om Twan Huys”


 1. Anja

  Dat velen mogen volgen. Twan Huys heeft zijn ware gezicht laten zien. Nooit zal ik naar een show met hem kijken.

 2. chris

  Als we nog even verder gaan heeft Twan Huys de aanslag op zijn geweten.
  Stelt U s.v.p. niet aan Anja en gaat geen hetzes oproepen.

 3. LD

  Een lach en een gniffel is niet altijd een gebaar van instemming. Je hebt ook de “Huh wat zegt ie NOU!?” Of de “oooh dat zeg je toch niet” lach.

  Ik til er nog niet te zwaar aan en wacht het programma even af, maar het is duidelijk dat eea afbreuk doet aan de start ervan.

 4. Anja

  Dat maak ik graag zelf uit. U maakt er een hetze van niet ik. Ik constateer schandelijk gedrag van die mislukte presentator en daar mag ik een conclusie aan verbinden.

  Twan Huys is ongeschikt!

 5. Anja

  ‘Een lach en een gniffel is niet altijd een gebaar van instemming.’ Voor een amateur misschien en dan nog. Deze mislukte prezentator had beter kunnen weten. Hij is oud en heeft veel ervaring.

 6. Ranja

  Anja, ouwe zeikdоos, ga lekker met je bеnen wijd voor аutist Van Zweden.

 7. Ranja

  Anja, ouwe zeikdоos, ga lekker met je bеnen wijd voor аutist Van Zweden!

 8. Sander

  Als Jaap van Zweden nu al gevraagd is en dit de gemiddelde gast is weet ik nu al dat ik niet ga kijken.

 9. Dennis

  Anja, ga schoonmaken, ipv ons lastig te vallen met je onzinverhaal.

 10. John

  de Telegraaf is een lelijk schreeuwend kind die nu zijn pijlen op Twan gericht heeft want het is tenslotte komkommertijd en wat hun nu is overkomen is verschrikkelijk en dat zullen we nog weken, maanden of jaren aan moet horen. Misschien is zelfreflectie een goed idee Telegraaf?

 11. Anja

  Twan kan nog altijd Peter de Vries, Halina Reijn en Victoria Koblenko uitnodigen. Die komen altijd.

  Hey Dennis ga dat maar aan je dikke onwelriekende vrouw vragen want jij kan niet schoonmaken, jij bent net in staat om zelfstandig te sch**ten schlemiel die je bent.

  Hey Ranja de pinda , ga jij maar met je benen wijd liggen voor de spiegel dan zie je hoe afstotelijke je bent :-)

 12. Karel

  Vanaf nu boycot ik het nieuwe programma van slappeling Huys

 13. Jean Paul

  Het was een misplaatste grap. Maar ga als Telegraaf niet zo zielig lopen doen als je zelf eigenaar bent van GeenStijl, dat als lijfspreuk heeft: tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend.

 14. Pieter

  Anja go girl je hebt helemaal gelijk. Wat die prutser Twan heeft gedaan is onvergefelijk en dat komt niet snel meer goed.

 15. Pieter

  We hebben het hier wel over een aanslag dat zijn geen grapjes. Het betreft niet alleen een aanslag op onze persvrijheid maar het is een aanslag op onze democratische waarden die ons allen raakt, dus niet alleen de persvrijheid. Daar maak je geen grapjes over.

 16. critikast

  De Telegraaf heeft boter op het eigen hoofd. De dagelijkse inhoud van de krant en Dumpert en GeenStijl schuwen God noch gebod en dan nu krokodillentranen huilen. Ik praat de aanslag niet goed en ook achter de reactie van Wielenga en Huijs zet ik vraagtekens, maar Paul Jansen en zijn redactie zijn de laatsten die misnoegd en verongelijkt mogen reageren. Gewoon aan het werk gaan en een nieuwe flutkrant maken voor morgen !

 17. Pieter

  Het betreft niet alleen een aanslag op onze persvrijheid maar het is een aanslag op onze democratische waarden die ons allen raakt, dus niet alleen de persvrijheid. Daar maak je geen grapjes over.

 18. René

  Wat overdreven. Het was maar een snabbel. Dat hij Holleeder een kritiekloos podium heeft gegeven is veel erger.

 19. Henk

  wat zwaar overdreven allemaal! en zeker dit van Jaap van Zweden. Was misschien niet handig van Huys maar om nou allemaal massaal te boycoten. Kom op, hij heeft geen moord begaan. En net wat iemand hier zegt. Telegraaf heeft boter op zn hoofd met GeenStijl en Dumpert in hun portefeuille

 20. Tvkijker

  Uiteindelijk gaan al die types echt wel bij Huys zitten, die willen veel te graag op tv

 21. Jan roos

  Jan Roos … prominent!!! Kakkerlak

 22. arie

  RTL kan maar beter z.s.m. het contract met die partijdige linkse vergifteling Huys
  ontbinden.

  Niemand kijkt meer naar deze partijdige en nooit eens neutrale hufter.

 23. joost

  Jaap for president !!

 24. Dirk

  Anja je hebt groot gelijk , je hebt het prima verwoord.

 25. SOLANGE

  Nog niet eens begonnen en nu al uitgekotst begint lekker met Twannie mannie

 26. Rodrigo - De Echte

  wie is Jaap van Zweden, nooit van de beste man gehoord

 27. KingAlert

  Ik ga kijken naar twan.

 28. Martijn

  Waarom heet het eigenlijk een aanslag? In Opsporing Verzocht zitten dan eigenlijk ook wekelijks aanslagen met auto’s en busjes op winkels en pinautomaten maar noemen ze het nooit zo…

 29. Bart

  Zegt Jan Roos???? Juist door dit soort opmerkingen moet geen mens ooit nog bij Roos in een programma verschijnen. De pot verwijt de ketel…
  wat een gezeur over Twan Huys, zeker door al die mensen die in zo’n situatie zelf zouden lachen (die zijn er genoeg, gezien de reactie in de zaal). En juist on de reactie in de zaal kwam deze reactie van Huys, je zag dat hij vertwijfelt was. Hij heeft zijn excuus gemaakt en daarmee is de kous wat mij betreft af, maar al die zogenaamd politiek correcte Nederlanders Will en weer hun politiek correcte mening geven terwijl ze zelf social media vervuilen met al hun verwensingen enzo. Bah! Het wordt bijna eng om in Nederland te leven!

 30. Bart

  Je moeder heeft een snor, |<neusje.

 31. Pien

  De kous is helemaal niet af hoor Bart, voor jou als wegkijker/laf deugmens wellicht maar voor mij niet.

 32. Annette

  Dus als 1 of andere sullige, lichtgetinte koekwaus-met-grote-neus voor wat vuurwerk zorgt bij de deur van een kuťkrantje, dan spreek men van een “aanslag”??!
  Laten ze dit lachwekkende gedoe bij de Capital Gazette in Annapolis maar niet horen!!
  TeleGRAF zijn een stel domme oproerkraaiers. Riooljournalisten van het laagste allooi.

 33. Raaf

  Hulde !

 34. dr phil

  nou op jaap zit niemand te wachten met zijn katte gejank een over het paard getilde honden l.ul.

 35. Lies

  Lekker doen Jaap.
  Deed Twan iets verkeerd? Hij probeerde enkel de stomme opmerking van Tommy Wieringa weg te lachen. Die stakker van de EyeWish reclame.
  EyeWish? Nee niet I Love, dat is René Froger.

 36. JV

  Benieuwd of Jaap ook zo had gereageerd als de hypocriete Telegraaf niet deze lezersactie had aangeboden?
  https://www.telegraaf.nl/vrij/2140935/unieke-kans-ontmoet-jaap-van-zweden-in-new-york

 37. Sniet Pot

  ik zou het fantastisch vinden als ik geboycot zou worden door de telegraf. Nooit meer riooljournalistiek! Nooit meer fake news!

 38. anonymous

  Geeft niet, geen kijker zit op deze narcisitische Jaap van Zweden te wachten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.