Jaap van Zweden boycot RTL Late Night om Twan Huys

Topdirigent Jaap van Zweden heeft een gepland interview bij RTL Late Night afgezegd na het gegniffel van Twan Huys over de aanslag bij De Telegraaf. “Dat is mij totaal in het verkeerde keelgat geschoten”, zegt hij tegen de krant. Van Zweden zou in september zijn opwachting maken in de RTL 4-show, maar heeft er geen zin meer in na het ongepaste gedrag van de opvolger van Humberto Tan. “Het is mij totaal in het verkeerde keelgat geschoten, hoe hij reageert op de aanslag bij jullie.

De Telegraaf begrijpt de weerstand tegen Twan Huys wel. “Huys had geen enkel kritisch weerwoord. Binnen journalistieke kringen wordt hem verweten dat de presentator, net als schrijver Wieringa, de impact van deze aanslagen bagatelliseert. Die onverschilligheid leidde bij menigeen tot ergernis.

Volgens de krant wordt het besluit van Van Zweden goed ontvangen door de mensen. “Het nieuws dat een topdirigent weigert aan te schuiven bij de presentator, kan op veel bijval rekenen van kijkers, terwijl ook enkele prominenten zich tegen de presentator uitspreken.

De prominent waarnaar wordt verwezen is Jan Roos. “Lijkt me echt heerlijk als iedereen dat doet en Huys werkelijk geen hond aan tafel krijgt“, zegt hij.

Ook Telegraaf-misdaadjournalist John van den Heuvel liet al weten niet bij Huys aan te zullen schuiven.

Foto: AVROTROS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen