NPO draait na Brandpunt ook Andere Tijden de nek om

Niet de reissoap van Frans Bauer, de kibbelende sterren van Ranking the Stars of de Postcode Loterij-show van Caroline Tensen, maar het journalistieke programma Andere Tijden is het volgende slachtoffer van de bezuinigingen bij de NPO. Het aantal afleveringen wordt teruggeschroefd van 35 naar 17. “En dan weet je het wel: het begin van het einde. Dan verdwijnt het geheugen van Nederland op televisie“, zegt presentator Hans Goedkoop in een emotionele videoboodschap.

Goedkoop: “Ik wil daar niet dramatisch over doen, maar eigenlijk wel. Als jij ook vindt dat Andere Tijden moet blijven wat het is, deel dan deze boodschap. Dank je.”

Het nieuws over Andere Tijden volgt vlak na het nieuws over Brandpunt. Dat journalistieke programma gaat van twee uitzendingen per week op NPO 2 naar helemaal niets: de stekker gaat eruit.

En nu is dus Andere Tijden aan de beurt. Goedkoop: “Wij worden binnenkort gehalveerd. Niet meer elke week op televisie het hele seizoen door, maar de helft.

Veel mensen reageren verontwaardigd. “NPO moet bezuinigen en sloopt precies wat goed is. Pak verdomme die reisprogramma’s, domme entertainment en die Volendampromotie aan“, zegt opiniemaker Jan Roos.

En Sywert van Lienden: “Na Argos, Kamerbreed, Brandpunt, bezuinigingen op journalistiek Radio 1 nu ook Andere Tijden gehalveerd. Doen ze ‘t erom (richting politiek druk zetten) of hebben ze prioriteiten niet goed op orde bij de NPO? Alles wat typisch publieke programmering is verwaarlozen ze.

Lees ook: Brandpunt weg, Wallis-flop mag door: ‘Hoe dan, NPO?’ (dinsdag)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen