Telegraaf protesteert tegen reisbureau NPO

De Telegraaf sluit zich aan bij het kramp van critici dat hoogst verbaasd is dat de journalistieke programma’s Andere Tijden, Brandpunt en Tegenlicht de eerste slachtoffers zijn van de bezuinigingen bij de NPO. ‘BN’ers op reis boven kwaliteit’, kopt de krant. Volgens de krant maakt de publieke omroep verkeerde keuzes. “Liever zien tv-kijkers minder zendtijd voor programma’s waarin semi-bekende Nederlanders verre reizen maken, op zoek naar zichzelf, mooie huizen of enge autowegen.”

Tv-kenner Bert van der Veer keert zich in het artikel tegen de vele reissoaps van BN’ers. “Ik snap ook niet waarom we Frans Bauer naar Amerika zouden moeten sturen, terwijl Eva Jinek daar net geweest is.

De Telegraaf noemt bij het artikel ‘vier schrijnende voorbeelden’ van programma’s die geen publiek doel dienen, waaronder Frans Bauer in Amerika. “Dit programma had veel weg van een gedocumenteerde privéreis die de kijker is verkocht als ’reportagereeks’.

Verder noemt de krant De Gevaarlijkste Wegen, Ché en Droomhuis Gezocht.

Het Telegraaf-artikel BN’ers op reis boven kwaliteit kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: NPO herkent zich niet in vergelijking met reisbureau (17 mei)

Foto: AVROTROS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen