Ook Volkskrant pleit voor Frans Bauer-loze NPO

Niet alleen De Telegraaf, maar ook de Volkskrant ageert vandaag tegen het plat amusement van Frans Bauer bij de NPO. Het zet bij beide kranten kwaad bloed dat de NPO-top de bezuinigingen terecht laat komen bij journalistieke programma’s als Andere Tijden, Brandpunt en Tegenlicht, terwijl Bauer elk jaar een andere reis mag maken op kosten van de belastingbetaler. Volkskrant: “De NPO moet bezuinigen. Soit. Maar schrap dan die dure shows met BN’ers. Of alle programma’s met Frans Bauer.

Tv-recensent Julien Althuisius kan talloze andere dingen verzinnen waarop de NPO kan bezuinigen in plaats van journalistiek. Ten eerste pleit hij ervoor om de bezem door het archaïsche omroepstelsel te halen én dikbetaalde bestuurders te korten.

Maar ook BN’er-programma’s zijn volgens Althuisius geen publieke taak. “Of quizzen waarbij één iemand het tegen honderd anderen opneemt“, zegt hij. “Of gewoon alle programma’s met Frans Bauer.”

Alleen al de Eredivisie aan RTL of SBS overlaten scheelt tot 30 miljoen euro per jaar, benadrukt hij. “Maar wat je vooral niet doet is belangrijke journalistieke en informatieve programma’s die het bestaansrecht van een publieke omroep legitimeren de nek omdraaien, dan wel langzaam wurgen.”

De Volkskrant-column van Julien Althuisius kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Telegraaf protesteert tegen reisbureau NPO (zojuist)

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen