Brandpunt weg, Wallis-flop mag door: ‘Hoe dan, NPO?’

Geplaatst op Tue 26 Jun 2018 om 17:40

Dat Brandpunt+ door de NPO als eerste slachtoffer van de Slob-bezuinigingen is aangewezen, wekt steeds meer verbazing. Want hoe kan het dat een journalistiek programma moet wijken en Sanne Wallis de Vries door mag met haar slecht bekeken ongeinprogramma? De cabaretière zelf: “Ik vind het ook NIET leuk Bibi, dat Brandpunt verdwijnt. Maar gelukkig heeft het een NIET met het ander te maken. Dus je verlichte visie + woeste verontwaardiging kun je ergens anders op botvieren.

Twitteraar Bibi is een van de critici die deze keuze van de NPO niet begrijpt. “Sanne Wallis de Vries is NIET grappig, maar krijgt wel een nieuwe reeks programma’s van de NPO terwijl Brandpunt+ moet verdwijnen!“, zegt ze.

De verdediging van Wallis de Vries – de cabaretière duidt erop dat er binnen de NPO een potje is voor amusement en een potje voor journalistiek – maakt weinig indruk. “Dit lijkt me onzin“, reageert schrijver Sander Kok. “Dat er binnen de NPO verschillende potjes zijn, neemt niet weg dat er te vaak wordt gekozen voor vermaak en niet voor diepgang, kunst, cultuur.

RTL-journalist Koen de Regt denkt dat de NPO het programma Brandpunt van de buis dreigt te halen als pressiemiddel in de bezuinigingsonderhandelingen met Den Haag, zei hij vorige week.

De Regt: “Het opheffen van een journalistiek programma voelt toch als politiek pressiemiddel. Je zou immers ook kunnen overwegen 3FM te sluiten. Scheelt ook een hoop geld.

Her en der klinkt nu ook het geluid dat de NPO misschien geld kan besparen door NPO 3 op te heffen. Die zender kent in het nieuwe seizoen sowieso nog maar vier avonden waar budget voor wordt uitgetrokken.

Foto: BNNVARA
58 Reacties op “Brandpunt weg, Wallis-flop mag door: ‘Hoe dan, NPO?’”


 1. Bart

  Een trio met mijn hond en Sanne lijkt me wel wat.

 2. Maandag

  Brandpunt is zeker wel 10 x duurder dan 6 afleveringen dan Wallis.

  Al die buitenlandse reportages kosten vele tonnen. Zeker in oorlogsgebied.

 3. Rubicon

  Appels en peren idd. @Maandag heeft gelijk. Bovendien Sanne zo slecht niet en vind ik cabaret-achtig amusement nog te verdedigen bij PO. Anders is de wildgroei aan reizen, koken en daten en 1 tegen 100 achtige programma’s

 4. Zijlstra

  Gewoon naar 2 zenders en 2 radiozenders meer dan genoeg de rest is toch regio. Het kleine Nederland. Ik kan het weten ik was erbij.

 5. Bart

  Ik ben ook cabaret. Hier. Iedere dag weer.
  Alleen heb ik dat zelf niet door.

 6. Jeroen

  En Sanne Wallis De Show is zeker geslaagd. MC houd eens op met voorschrijven wat wel en niet leuk is.

 7. zorro

  Als in Staphorst was gebeurt wat er nu in Maasstricht aan de hand is met de diploma`s had Arie Slob het allang toegestaan.

 8. Tokio

  @Jeroen, hahahahahaha: ”de Wallis show is zeker geslaagd”, leukste opmerking van vandaag.
  Als je stoned als een garnaal aan het bier zit, en bejaard bent is het vast een leuke show. Voor de rest van de mensheid niet.

 9. 2018

  Je moet als NPO laten zien dat je keuzes kan maken, namelijk: de verkeerde.
  Kunnen we niet van die NPO af?

 10. Max

  Zou me dood schamen als ik zo’n show als die ”Sanne Wallis de Vries show” zou neerzetten. Maar Sanne niet, dat is nu net het probleem…

 11. Spa fruit

  Hoe dan NPO ? we kunnen beter MC aan het roer zetten daar. Maken heel wat betere keuzes. En rekenen af met wat niet goed is, bijv. Sanne.

 12. ano@niem.nl

  Wat te de denken van “M” een waardelozer programma heb ik in de afgelopen jaren nog niet gezien met een presentratrice die met hand en tand verdedigt wordt die er echt geen moet van kan en als statement de mannelijke lesbo uithangt.

  Er worden steeds meer scheve schaatsen gereden. Goede series verdwijnen (bijvoorbeeld Vechtershart en Penoza) en er komt pulp vooor terug.

 13. q8

  wie kijkt er nog tv ?
  zo middeleeuws

 14. Julia

  Wie is Bibi?

 15. Shaniquilia vd Put

  De NPO is helaas verworden tot een links,multicultureel, EU propaganda-medium dat de binding met de meeste groepen is verloren. Maar niet getreurd, zolang ik dit mag typen is haar doel van een cultureel marxistische dictatuur nog niet bereikt.

 16. Tante Miep

  De NPO laat even heel duidelijk zien te bestaan uit een domme kliek omhooggevallen nitwits die andere nog dommere omhooggevallen nitwits geweldig vinden, maar een journalistiek programma zo laten vallen. = bewijs van onvermogen. Weg met die inteelt club daar. Allemaal vriendjes,- of familie van.

 17. Wolter de Echte

  Check die foto, het sjagrijn druipt ervan af.

 18. Pompiedom

  @wolter de echte; exact. Komt omdat we hier te maken hebben met een antisemitische omhooggevallen trut met grootheidswaanzin. Ze is nl. superieur, begrijp je. (denken wel meer over het paard getilde idioten)

 19. Toepie

  He Wolter, gefeliciteerd, jij leeft in de realiteit. De hele staf van de NPO + die Sanne Wallis zelf niet. Die leven in hun eigen waanwereldje. Soort zoekt soort, zie je. Zo gaat dat.

 20. Reageer

  He, had die Sanne nu opeens wel de mogelijkheid om snel te reageren ? Wereldwijde commotie om haar anti-semitisme kon dat niet bij haar teweegbrengen. Hoezo leven in je eigen bubble.

 21. Polletje

  Hoezo moet Sanne reageren ? ze staat toch boven andere mensen, dat weet toch iedereen ! Reageren ? Hoe kom je erop ! Alleen plebs reageert op opmerkingen van anderen. Zij niet.

 22. Bart

  @Reageer
  Israëli’s zijn de grootste moordenaars in hun regio.
  Daar mag dus best iets met een knipoog van worden gezegd.
  Dati s geen antisemitisme.

 23. Marijke

  Waar blijft de regio buiten de Randstad? Waarom zijn er zo weinig Tukkers/Limburgers/Groningers op de NPO? Er wordt voor dit soort amusement maar telkens uit de bekende Amsterdamse vijver gevist. En het is ook nog eens niet leuk. Laat staan de vraag of dit amusment wel een taak van de NPO is ten opzichte van onderzoeksjournalistiek.

 24. animo

  Stemmingmakerij MC en niet te vergelijken brandpunt is wekelijks of twee keer per week ,Sanne een paar aflevering reken maar uit wat duurder is ,even nadenken mensen voor je op je onderbuik reageert ,voor Sanne kan je wel elk programma noemen maar ja op de Vara kan je lekker op los gaan.

 25. Otto Groeneveld

  19.44 nee die kut Palestijnen met hun eeuwige gejank en terrorisme zijn lekker. Zijn toch even iets erger dan Israël hoor met hun kindhuwelijken, vrouwen onderdrukking, vrouwen mishandeling, kindjes zichzelf op laten blazen, rot toch op gek.

 26. Remi

  Brandpunt+

  … is dat niet het programma waaraan de vriendin van Rick Nieman
  af en toe haar medewerking aan verleende ?

 27. RaymondVL

  Als je naar Sanne Wallis de Vries wilt kijken kun je net zo goed een pot met zure augurken op tafel zetten.

 28. 123

  Het zou mij fijn lijken, als we niet meer RTL-mensen (Koen de Regt) aan het woord laten over NPO-programma’s. We weten het, RTL: jullie willen liefst de hele NPO weg hebben.

  Overigens geldt dat ook andersom.

 29. OokDatNog

  HÉ STELLETJE KLAPLOPERS

  WIE GAAT ER VANNACHT WEER NET ALS JULLIE ALLER OME OOKDATNOG NACHTBRAKEN??

  WIE NIET WERKT KAN OPBLIJVEN ZOLANG HIJ WIL

  LOSERSSS!!!

 30. chris

  Hoe je het ook keert of wendt, de NPO of NOS zal gelukkig zegevieren en terecht Ik zeg hoera

 31. chris

  Oje, dan maar anders formuleren; Ik geef de voorkeur aan de publieke omroep. Ik hoop dat niemand mij dit kwalijk neemt.

 32. Raaf

  O jee
  Een fittie tussen het extreem politiek correcte (tien miljoen-in-een-dozijn) Brandpunt en de Jodenhaters van VaraBNN.

  En dat allemaal bekostigd door de belastingbetaler.

 33. rimmie smits

  Het gaat bij jinek over penus nu!

 34. Kaaskijker

  Waarom bestaat PowNed nog steeds?

 35. Kaaskijker

  Koen de Regt, binnenkort zijn de heren van VI gevlogen. Moet jij eens kijken hoe ik campagne kan voeren tegen het dode paard RTL7. Of zullen we het gezellig houden Koen?

 36. Domien flink aan het verzuren

  Rimmie smits 23.19

  PenIs, rimmie….je weet wel, dat ding wat je er in mrijgt als je uitgerimd/rimmied bent!

 37. Kaaskijker

  Hey Koen de Regt, bent u bekend met het kanaal RTL Z en kent u de kijkcijfers? Daar kijken onder de honderdduizend kijkers naar, dat is niveau onmeetbaar.

 38. Horloge

  @Bart, (19.44 uur) kijk, dat soort mensen als jij (vieze antisemieten), DAT zijn nu de fans van die lekkere Sanne Wallis de Vries. En gefeliciteerd NPO, met je prachtige stal presentatoren. Waaronder het net genoemde hoogstandje omhoog gevallen stuk shit.

 39. Patty

  Kunnen Jan Smith en die simpele Frans Bauer afgevoerd worden?

 40. Tatum

  Kijk eens, als je om te beginnen dat antisemitische zure domme wijf een show geeft, ben je al fout. Dus dat ze zomaar Brandpunt weggooien verbaast mij dan niets. Die hele NPO met al zijn ”presentatoren”, kun je zo weggooien.

 41. BRAAK

  Ze zijn stapelgek geworden, die t r u t voor vrijde nieuwsgaring!!!!

 42. BRAAK

  oeps, vrije…

 43. Bart

  @Horloge Even voor de duidelijkheid. Dat ben ik niet. Dit is een persoon die het leuk vindt om onder mijn naam (en onder vele meerdere namen) hier dingen te posten en hoopt in dit geval dat anderen denken dat ik het ben. Heel vervelend maar mc is er mee bezig.

 44. Flip de Beer

  Gelukkig blijft M!

 45. Rutger

  Raaf is voor censuur. Ga terug naar die andere site met veel roze.

 46. Rick

  Sanne Wallis-bash is blijft alsmaar op Mediacourant, ongelofelijk.
  De kijkcijfers waren meer dan prima.

 47. Mink Vaillant

  Sanne Wallis de Vries heeft veel humor en talent. Alleen deze show ligt haar niet en de kijkers blijven dan ook weg. Onbegrijpelijk dat ze er mee doorgaan. Brandpunt+ is een typisch publieke omroep programma, dat wegbezuinigen en ondertussen bakken met geld naar voetbalrechten en veel te duur betaalde presentatoren blijven gooien is onbegrijpelijk. Wanbeleid, gebrek aan visie. En maar mopperen dat ze geld tekort komen. Nee ze missen geen geld, ze missen daadkracht.

 48. Tinie Parkiet

  VARABNN is het equivalent van NPO, dus Sanne mag blijven met haar flutshow en een uitstekend KRO-NCRV programma Brandpunt mag verdwijnen. Is ook tevens de reden dat we nooit van Paul de Leeuw afkomen.

 49. Coeus

  Brandpunt is vele malen duurder dan een amusementsprogramma. Zo moeilijk is het niet.

 50. Henk

  Beide programma`s kunnen blijven. Heb dezelfde soort spartelingen gezien bij de lokale bibliotheek. Een paar graaiers hebben de bezuinigingen jarenlang tegengehouden. Nu blijkt het wel te kunnen voor minder geld. De bazin heeft er een hele dure nieuwbouwflat aan overgehouden en dankzij haar getraineer zijn 2 mooie bouwprojecten niet doorgegaan.

 51. Geluidswal

  Natuurlijk moet je die walgelijke wallis show niet door laten gaan en Brandpunt laten blijven. Gewoon een bewijs dat de NPO door niet capabele mensen geleid wordt. Er werken overigens naar mijn mening wel ERG veel mensen die geen enkel talent of opleiding hebben bij de NPO. Vrienden of familie van. Denk dat het daardoor komt.

 52. Joep

  @Mink Vaillant, niet mee eens dat Sanne Wallis veel humor en talent heeft. Vindt haar een omhooggevallen lelijk mens, die humor , geen idee waar je dat vandaan haalt.

 53. Anja

  @Joep, (tav Wallis) is gewoon een kwestie geweest van de juiste mensen kennen, of beter gezegd: haar familie kende de juiste mensen en heeft haar overal doorheen gepusht. Daarom komt ze ook al zolang weg met dat zure gedrag en nare karakter van haar: door en door verwend en levend in een bubble. Een ander was om een honderdste van haar gedrag al weggedrukt . Het klopt allemaal helemaal niet hoe dat gaat.

 54. Bart

  Die Wallis heeft een paar typetjes gedaan maar dat wil niet zeggen dat je een heel programma kunt dragen. En…..dat kan ze ook niet.

 55. Wolter

  Henry Schut, heerlijk liggen pitten.
  Genoten van VI.
  Veronica was niks.

 56. StefanV

  Dat Sanne Wallis de Vries door mag, kan ik begrijpen. Niet omdat het programma zo goed is, maar omdat het pas vier keer op de buis is geweest. Eerdere shows als COJONES en Dwars Door De Week kregen ook langer de kans om zich te bewijzen. Er komt heus nog wel een kritisch evaluatiemoment voor Sanne Wallis De Show…

  De kijkcijfers van Brandpunt zijn ingestort sinds het is veranderd in Brandpunt+ en sinds er standaard een positieve insteek wordt gekozen. Goede, kritische journalistiek is wat anders dan dat. Het is dan ook begrijpelijk dat de NPO hier de stekker uit trekt. Het geld kan worden bespaard of aan betere journalistiek worden uitgegeven.

  De obsessie met zenders opheffen snap ik niet. NPO3 kan prima draaiende worden gehouden met wat herhalingen en bovendien het overhevelen van alle sport. Opheffen van 3FM is onzin. De publieke omroep is er ook voor jongeren en moet dus aansprekende radio en tv voor jongeren zien te maken. Bij 3FM moet het roer radicaal om.

 57. Blender

  @StefanV, nou dat Sanne de Walvis door mag kan IK niet begrijpen.Je kan moeilijk NOG slechter presenteren dan zij doet. Idioot dat dit doorgaat, wat voor kulargument je ook verzint.

 58. Jolanda Braaksel

  Sanne Wallis de Vries (die volgens mij gewoon alleen De Vries heet) heeft een zuurgraad op haar gezicht staan die doet vermoeden dat zij de afgelopen eeuw slechts bij hoge uitzondering goed is uitgewoond. Ik raad haar aan om andere prioriteiten te stellen in haar leven. Daar wordt haar show vast ook beter van. Geloof me nou maar Sanne, ik weet waar ik het over heb. Ik ben een stijlvolle en intellectuele vrouw.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.