Brandpunt weg, Wallis-flop mag door: ‘Hoe dan, NPO?’

Dat Brandpunt+ door de NPO als eerste slachtoffer van de Slob-bezuinigingen is aangewezen, wekt steeds meer verbazing. Want hoe kan het dat een journalistiek programma moet wijken en Sanne Wallis de Vries door mag met haar slecht bekeken ongeinprogramma? De cabaretière zelf: “Ik vind het ook NIET leuk Bibi, dat Brandpunt verdwijnt. Maar gelukkig heeft het een NIET met het ander te maken. Dus je verlichte visie + woeste verontwaardiging kun je ergens anders op botvieren.

Twitteraar Bibi is een van de critici die deze keuze van de NPO niet begrijpt. “Sanne Wallis de Vries is NIET grappig, maar krijgt wel een nieuwe reeks programma’s van de NPO terwijl Brandpunt+ moet verdwijnen!“, zegt ze.

De verdediging van Wallis de Vries – de cabaretière duidt erop dat er binnen de NPO een potje is voor amusement en een potje voor journalistiek – maakt weinig indruk. “Dit lijkt me onzin“, reageert schrijver Sander Kok. “Dat er binnen de NPO verschillende potjes zijn, neemt niet weg dat er te vaak wordt gekozen voor vermaak en niet voor diepgang, kunst, cultuur.

RTL-journalist Koen de Regt denkt dat de NPO het programma Brandpunt van de buis dreigt te halen als pressiemiddel in de bezuinigingsonderhandelingen met Den Haag, zei hij vorige week.

De Regt: “Het opheffen van een journalistiek programma voelt toch als politiek pressiemiddel. Je zou immers ook kunnen overwegen 3FM te sluiten. Scheelt ook een hoop geld.

Her en der klinkt nu ook het geluid dat de NPO misschien geld kan besparen door NPO 3 op te heffen. Die zender kent in het nieuwe seizoen sowieso nog maar vier avonden waar budget voor wordt uitgetrokken.

Foto: BNNVARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen