NPO wilde Andere Tijden ook programmanaam afpakken

De NPO heeft Andere Tijden de helft van zijn zendtijd afgepakt, maar had het liefst ook gezien dat het programma zijn naam zou veranderen in Focus: geschiedenis. Dat vertelt presentator Hans Goedkoop vandaag in De Telegraaf. Goedkoop wist niet wat hij hóórde. “Als je iemand een naam afneemt, is dat krankzinnig. We hebben een brede naamsbekendheid en een grote schare vaste kijkers. We zijn de spil in historisch Nederland. Het doel van zo’n namen-actie moet de sloop van het programma zijn.

De presentator is zeer bedroefd om de halvering van de zendtijd van Andere Tijden. “Ik vrees voor het einde van ons programma Andere tijden. Eerst de helft minder zendtijd krijgen en ook een mogelijke naamsverandering; ik zie de bui al hangen.

Waar is de NPO mee bezig, vraagt hij zich af. “Ik ben niet tegen de NPO, maar de publieke omroep verwaarloost zo wel een deel van haar eigen taak; onafhankelijke educatie en kennisoverdracht. De bezuinigingen van de NPO gaan ten koste van kwetsbare programma’s.”

De NPO wil niet inhoudelijk reageren op zijn bezuinigingsplannen.

Het Telegraaf-artikel ‘NPO bezuinigt op gewaardeerde programma’s maar snijdt niet in eigen pleziertjes’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR, Marieke van der Velden

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen