NRC denkt dat Humberto zijn hoofd er niet bij heeft

Geplaatst op Tue 17 Apr 2018 om 12:08

Tv-recensent Arjen Fortuin van NRC Handelsblad denkt dat Humberto Tan met zijn hoofd al niet meer helemaal bij RTL Late Night is. Dat zegt hij vandaag in de krant. Dat Tan de meest kritiekloze interview van Nederland is, is al jaren bekend, maar maandagavond maakte hij het met dé nieuwsgast van de dag wel héél bont: Dotan kwam veel te makkelijk weg met al zijn leugens. Maar dat is ook precies waarom de zoon van Patty Harpenau bij Humberto Tan ging zitten, denkt Fortuin.

Dotan kreeg in RTL Late Night ruim baan om er lekker omheen te draaien. Hij probeerde de kijker te doen geloven dat hij alleen aan het begin van zijn carrière wat ‘hulp had ingeschakeld van een aantal profielen en kanalen op social media’. “De hulp inschakelen van profielen is hier draaitaal voor het verzinnen van profielen“, aldus Fortuin.

Tan zei er niets van. “Tan liet het stellen van de meest kritische vragen over aan de gasten aan tafel, kennelijk zat hij met zijn gedachten al elders“, aldus Fortuin.

Het kritiekloze interview werkt alleen maar in het nadeel van Dotan, aangezien hij ruimte kreeg om te blijven hangen in zijn leugens, denkt Fortuin.

Fortuin in de krant: “De val van Dotan is zo hard omdat zijn oplichterij niet alleen werd gebruikt om zijn muziek te bewieroken, maar ook om hem af te schilderen als een sociale, bescheiden en eerlijke artiest, zodat hij daar financieel beter van kon worden.

Tv-recensent Angela de Jong van het AD riep de organisatie van de Sonja Barend Award eerder vandaag al op om de prijs die ze in 2016 toekende aan Tan terug te eisen.

Lees ook:
Volkskrant vernietigt Dotan: zanger blijkt enge fantast (zaterdag)
‘Dotan, kom vanavond naar RTL Boulevard of verdwijn!’ (zondag)
NPO Radio 1 verontschuldigt zich voor liedje Dotan (maandag)
Universal Music eist reactie Dotan op Volkskrant-artikel (maandag)
Volkskrant werkt aan vervolg: collega’s over Dotan (maandag)
Dotan reageert alsnog uitgebreid op Volkskrant-artikel (maandag)
Zelfs met Dotan scoort Humberto Tan horrorcijfers (vandaag)
Humberto verbijstert met kritiekloos Dotan-interview (vandaag)
Dotan trollde ook journalist van Brabants Dagblad (vandaag)
‘Humberto Tan moet Sonja Barend Award teruggeven’ (vandaag)

Foto: RTL
31 Reacties op “NRC denkt dat Humberto zijn hoofd er niet bij heeft”


 1. Ron

  Nou het is geen incident, dat zeker niet. Het is structureel aan het worden de afgelopen seizoenen.

 2. ruben

  NRC
  waar is die man
  de juiste man
  op de juiste plek
  voor deur in achter deur uit!!!!!!!!!!!

  NEP BELLER

 3. achtmet

  Het zijn de laatste stuiptrekkingen van dat zelfingenomen mannetje .Nog even volhouden dan zijn we ervan verlost !

 4. Wietze

  Natuurlijk koos Dotan RTL late night uit.Kon hij kritiekloos zijn verhaal doen, keken er niet zoveel mensen en hoopt hij dat dit snel overwaait.Helaas,Dotan het gaat niet over 2011, het gaat over verhalen die gelogen zijn en die jij dondersgoed wist maar er lekker in mee ging. Dotan, het ergste van alles is eigenlijk dat je op je moeder lijkt.Dat vind ik het meest teleurstellend.Dacht altijd, die jongen is ver gekomen ondanks die nare, valse moeder.Jammer, je had geen goed voorbeeld.

 5. Papegaaitje leef je nog.

  Wat mankeert er in vredesnaam aan de moeder van Dotan? Dat is Patty Harpenau beste mensen.

 6. Japie

  Kotsmisselijk wordt ik van die twee.

 7. Wie ben ik

  Dit zal vast niet zijn wat RTL beoogd had, lage kijkcijfers en een storm aan kritiek.
  Geeft wel gelijk het failliet van dit programma aan

 8. Madelief

  Ik ben diep teleurgesteld in de gehaaide Dotan en vind het geen verzachtende omstandigheid dat zijn moeder, Patty Harpenau een slinkse en sluwe oplichter is.
  Ik hoop dat er een facebookactie komt, waarin wordt geëist dat Dotan H. nooit meer in de publiciteit mag komen, en waarin hij de door valsheid in geschrifte verkregen gelden moet afdragen aan het Kankerfonds. Hoe kan het zijn dat deze oplichter in korte tijd 11 panden heeft kunnen kopen?
  Ik denk dat er een juridische procedure tegen de familie Harpenau gestart moet worden. Dotan H. kent geen morele waarden, en dat is strafbaar. TBS is hier een goed middel, het Nederlandse volk moet beschermd worden en blijven tegen oplichters als Dotan H. Ik hoop dat jullie, net als ik, nooit meer een misselijkmakend liedje van deze wan nep artiest zullen beluisteren, zodat hij niet zijn twaalfde appartement kan kopen.

 9. ann-Lynn

  Tan wil zelf ook niet kritisch geïnterviewd worden, dus doet hij dit bij anderen ook niet #Stax

 10. snuifje

  Hahahaha die Dotan. Einde carrière, maar banen genoeg hoor dus maak je geen zorgen! En voor jou ook Umberto lachebekje.

 11. Christina

  Klopt het dat Dotan H. 11 appartementen heeft kunnen kopen?

 12. Mike

  Het was tenenkrommende televisie. Zelfs een eerstejaars student journalistiek had dit beter gedaan.

 13. Kobus

  Griezel interviewt griezel.

 14. antipolitiekcorrect

  ik heb t idee dat er er wel iets verandert in NL,
  de linkse kerk word eindelijk wakker. zelfs t smurfenblaadje nrc,
  laten we heel eerlijk zijn, dit baantje heeft ie in t verleden gekregen omdat ie een kleurtje had,
  [ zelfde als Obama en mandela,
  mandela, ]
  t gaat niet om t snuitje,
  t gaat om KWALITEIT.

 15. SOLANGE

  Ja idd Kobus helemaal mee eens 2 griezels bij elkaar

 16. Dalida

  Ik vind het echt geen verzachtende omstandigheid dat Patty Harpenau een notoire oplichter is, ja ok zo moeder zo zoon, maar deze morbide fantast moet onder curatele gezet worden.

 17. Han peekel

  Wordt vervolgt

 18. Dendy van wijk

  Erland en ik vonden het wel goed

 19. tom

  wat nog veel erger is: er zitten 6 nsb-ers aan tafel: iedereen houdt zijn mond en kijkt meewarig toe.

 20. Sam

  Laat ze mee doen met Temptation Island ook allemaal neppers.
  Zie je al Tan’s moves al doen op de muziek van dotan. En maar Tan maar zwaaien met die leuning.

 21. Baasje

  Tan zat met zn koppie bij Dionneke lekker danssuuhh en wie weet wat nog….;)))

 22. Enzo Voort

  Humberto heeft zijn vertrek bij RTLLN ruimschoots verdiend.

 23. Jeffie de Trol

  Na het lezen van het NRC-artikel weer een nieuw woord geleerd: fabuleren. Het zelfstandig naamwoord is FABULANT. In 1993 verscheen in dezelfde NRC een schrijven aan de hand van Hans Bree met als titel FABULANT. Het begint met:”Het heeft me altijd verschrikkelijk geleken om op een leugen betrapt te worden.”
  Dotan, je kunt het hier verder lezen: https://www.nrc.nl/nieuws/1993/08/24/fabulant-7193499-a23370

  Ik heb gezegd.

 24. Erik

  Ik had echt gehoopt dat Dotan mans genoeg was om bij Pauw aan te schuiven. Helaas hij koos voor de makkelijkste weg. Interview met Umberto was tenenkrommend slecht.

 25. Luuk

  Oembertoh is er niet bij omdat hij verblind wordt door zijn glimmende kale knar.

 26. Vrede

  Hoe sneller Tan weg is hoe beter. Nu worden interessante interviews allemaal verpest. Hij wil er dus niet met een knal uitgaan en is echt schijterig dat iemand aan tafel hem misschien onaardig vindt. Lafaard.

 27. Joop.nl

  Dotan had ook een nepverhaal bij de wereld draait door vorig jaar over een meisje dat naast hem in het vliegtuig zat en vertelde dat ze de muziek van Dotan zo geweldig vond. Maar ze herkende hem niet. Wie gelooft dat. Dotan gaf haar daarna meen ik vrijkaartjes enz enz. Dus die jonge meid leefde kennelijk nog in het steentijd.

 28. ali

  Natuurlijk durft Dotan niet bij Pauw te gaan zitten, liever bij Tan t pispaaltje van RTL.

 29. Uuuh

  Ideetje voor Tan zijn laatste uitzending: ga er uit met een klapper en nodig die Dionne Stax eens uit! Misschien krijgen we dan voor de verandering wel een dieptegesprek. Hij heeft, naar verluidt, al een of meerdere keren kunnen oefenen.
  Krijg je een gesprek in de sfeer van: “Zou het misschien kunnen dat jij eventueel met mij het bed hebt gedeeld? Ik bedoel, ik heb zo’n gevoel, dat het misschien slechts een aanname is, maar liggend in mijn Humberto relaxstoel dacht ik, mmmhhh.”

 30. Johan

  @antipolitiekcorrect…ach, je had ergens nog een grijze plaat liggen met als titel ‘linkse kerk’? Alleen al je PVV opmerking over Mandela en Obama verraden jouw intelligentie als dat van een pantoffeldiertje.

 31. Humberto in de hut van Oom Tom

  Humberto Tan dacht zich met z’n jarenlange geslijm bij de grote blanke Ollander in tv-land onsterfelijk te hebben gemaakt na een tijd lang complimentjes te hebben gehad op zijn vermeende host-kwaliteiten, maar was eventjes vergeten dat wanneer bij de Ollandse Oom Tom op een gegeven moment de overbekende jaloezie en haat de kop opsteken en hij genoeg heeft van het kruiperige gedrag van de knuffelallochtoon, hij deze zonder pardon zijn hut uittrapt en de deur vervolgens met balen katoen barricadeert. Wat de aandachts- en shekelgeile beroepsfantast Dotan Harpenau betreft: die kan nog altijd de bekende ‘antisemitisme-troefkaart’ uit zijn hoge pijpenkrullenhoed tevoorschijn toveren om zijn vele critici de mond te snoeren en de aandacht van zijn oplichtingspraktijken af te leiden. Heeft in het verleden wel vaker gewerkt…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.