NRC denkt dat Humberto zijn hoofd er niet bij heeft

Tv-recensent Arjen Fortuin van NRC Handelsblad denkt dat Humberto Tan met zijn hoofd al niet meer helemaal bij RTL Late Night is. Dat zegt hij vandaag in de krant. Dat Tan de meest kritiekloze interview van Nederland is, is al jaren bekend, maar maandagavond maakte hij het met dé nieuwsgast van de dag wel héél bont: Dotan kwam veel te makkelijk weg met al zijn leugens. Maar dat is ook precies waarom de zoon van Patty Harpenau bij Humberto Tan ging zitten, denkt Fortuin.

Dotan kreeg in RTL Late Night ruim baan om er lekker omheen te draaien. Hij probeerde de kijker te doen geloven dat hij alleen aan het begin van zijn carrière wat ‘hulp had ingeschakeld van een aantal profielen en kanalen op social media’. “De hulp inschakelen van profielen is hier draaitaal voor het verzinnen van profielen“, aldus Fortuin.

Tan zei er niets van. “Tan liet het stellen van de meest kritische vragen over aan de gasten aan tafel, kennelijk zat hij met zijn gedachten al elders“, aldus Fortuin.

Het kritiekloze interview werkt alleen maar in het nadeel van Dotan, aangezien hij ruimte kreeg om te blijven hangen in zijn leugens, denkt Fortuin.

Fortuin in de krant: “De val van Dotan is zo hard omdat zijn oplichterij niet alleen werd gebruikt om zijn muziek te bewieroken, maar ook om hem af te schilderen als een sociale, bescheiden en eerlijke artiest, zodat hij daar financieel beter van kon worden.

Tv-recensent Angela de Jong van het AD riep de organisatie van de Sonja Barend Award eerder vandaag al op om de prijs die ze in 2016 toekende aan Tan terug te eisen.

Lees ook:
Volkskrant vernietigt Dotan: zanger blijkt enge fantast (zaterdag)
‘Dotan, kom vanavond naar RTL Boulevard of verdwijn!’ (zondag)
NPO Radio 1 verontschuldigt zich voor liedje Dotan (maandag)
Universal Music eist reactie Dotan op Volkskrant-artikel (maandag)
Volkskrant werkt aan vervolg: collega’s over Dotan (maandag)
Dotan reageert alsnog uitgebreid op Volkskrant-artikel (maandag)
Zelfs met Dotan scoort Humberto Tan horrorcijfers (vandaag)
Humberto verbijstert met kritiekloos Dotan-interview (vandaag)
Dotan trollde ook journalist van Brabants Dagblad (vandaag)
‘Humberto Tan moet Sonja Barend Award teruggeven’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen