Humberto verbijstert met kritiekloos Dotan-interview

Geplaatst op Tue 17 Apr 2018 om 9:20

De keuze van zanger Dotan voor RTL Late Night was maandag natuurlijk al een beetje laf: Humberto Tan staat immers al jaren bekend als de meest kritiekloze interviewer van de Nederlandse televisie. En dat imago heeft de RTL 4-presentator weer volledig waargemaakt. BN’ers zijn verbijsterd over de manier waarop hij de zanger met zijn leugens liet wegkomen. “Er zijn afspraken gemaakt denk ik. Daarom ging Dotan niet naar Pauw maar naar Humberto lijkt mij“, zegt tv-producent Marc Dik.

Dotan kroop aan tafel flink in de slachtofferrol. “Ik moet zeggen dat het verhaal bijna een eigen leven is gaan leiden het afgelopen weekend“, zei hij. “Op een gegeven moment wordt aan alles getwijfeld. Er is een soort hetze ontstaan dat mensen beginnen te gissen en te speculeren; dat snap ik ook wel.”

De zanger probeerde zijn trollenleger neer te zetten als iets van lang geleden. “Wat er klopt is dat ik in 2011 toen ik begon met mijn muziekcarrière inderdaad wel het idee gehad om te gaan zoeken naar manieren van: hoe kan ik mijn muziek bij meer mensen terecht laten komen? Daar is toen het idee ontstaan om – heel onschuldig eigenlijk – een aantal accounts aan te maken om een like hier te doen en een liedje daar aan te vragen.

Kankerpatiëntje

Het schokkendste deel van de Volkskrant-onthullingen over Dotan was toch wel het verzinsel van een kankerpatiëntje dat blij zou zijn gemaakt door Dotan. Daar zegt de zanger over: “Ik wil benadrukken dat ik daar niet achter zit en dat niet uit mijn hoofd komt. Waar ik de verantwoordelijkheid voor kan nemen, is dat dat een aantal jaar als reactie op een van mijn posts heeft rondgezweefd. Ik had dat de kop in moeten drukken. Ik wil ook helemaal niet terechtkomen in wijzen en dingen afschuiven, want het is mijn verantwoordelijkheid. Ik ben er heel erg achter gekomen dat ik die moet nemen.

Die ontmoeting met een kankerpatiëntje haalde diverse media, waaronder de LINDA en de nieuwspagina van Ziggo Dome. Dotan zegt echter hier nooit iets over te hebben gelezen: “Er zijn heel veel verhalen en weet je: ik heb er ook gewoon geen goede verklaring voor… Ik heb oprecht toen alleen maar de headline gezien en niet het stuk gelezen wat erin stond.

Hier lijkt Dotan flink te liegen. De zanger heeft het artikel hierover op de nieuwspagina van Ziggo Dome namelijk geretweet, gaf Volkskrant-journalist Mark Misérus gisterenavond aan in Pauw, dat het bewijs vol in beeld bracht: “Dat kun je hier zien. Hij staat bij de 82 mensen die dat hebben geretweet, dus hij wist wel degelijk dat dat bericht op Facebook heeft gestaan.

Tan

Waar Misérus de feiten op tafel bracht, liet Tan Dotan hier makkelijk mee wegkomen. ‘Sterinterviewer’ Tan reageerde als volgt: “Je wilde het niet weten op dat moment?

Dotan: “Ik denk het niet. Ik had net die Ziggo gespeeld en ik had die avond staan signeren twee uur lang en mensen buiten en binnen ontmoet, zieke mensen ontmoet, mensen in rolstoelen. Ik kan niet anders zeggen dat ik gewoon mijn verantwoordelijkheid moet nemen en het stom is.

Tan: “Heel veel mensen zullen denken: ja, hmm, hoe kun je het nou niet weten, ik geloof er geen snars van. Een beetje psychologie van de koude grond nu: heeft het er ook een beetje mee te maken dat jij vanuit jouw onzekerheid je eigenlijk voor heel veel dingen afsluit en dingen niet wíl weten?

Dotan: “Hoe bedoel je dat precies?

Tan: “Ik vraag me af of je denkt: als het niet met muziek te maken hebt, wil ik het gewoon niet weten, het zal wel, het gebeurt gewoon, zo lang ik mijn muziek maar kan maken.

De vraag werd niet beantwoord, omdat Tans taak om Dotan kritisch te bevragen werd overgenomen door zijn gasten aan tafel. Het gaf Dotan de mogelijkheid om het interview als slachtoffer te besluiten: “Ik wil absoluut niet het om mij laten gaan, maar je hebt gewoon geen idee wat er eigenlijk gewoon allemaal wordt geschreven.

Reacties

BN’ers zijn totaal niet onder de indruk van Tans zoveelste misser. Tv-producent Marc Dik denkt dus dat Dotan heeft bedongen dat Tan hem kritiekloos zou benaderen. “Dus Dotan mag een ongeloofwaardig verhaal ophangen en Humberto laat hem (blij met deze vangst) gaan.

Opiniepeiler Marc de Hond: “Ik weet niet of er echt iets is afgesproken. Denk dat Humberto oprecht met Dotan te doen heeft en daardoor niet heeft doorgevraagd (soms zelfs een beetje geholpen). Is menselijk van Humberto maar laat wel veel vragen onbeantwoord (want niet gesteld).

Marc Dik: “Zou kunnen. Sympathiek van Humberto. Hoewel ik geloof dat de zoektocht naar de waarheid en het blootleggen ervan kan leiden tot meer begrip voor Dotan, beter dan ‘zachte heelmeester-methode’ waarbij veel vragen onbeantwoord blijven.

Marc de Hond: “Ik denk inderdaad beter meteen ècht helderheid. Nu misschien irritatie fat nog steeds lijkt dat er omheen gedraaid wordt. Zeggen dat je t niet op anderen wil afschuiven is het toch een beetje op anderen afschuiven.

Eddy Zoëy: “Man krijgt gewoon extra platform en liegt dat ‘ie barst joh… ook nu op de buis, opnieuw. Afschuivert! Met ‘n opnieuw verzonnen verhaal, zoveel is wel duidelijk…

Telegraaf-sterjournalist Rob Goossens: “Oh, het vliegtuig was wel waar (verhaal van Dotan over zijn ontmoeting met een fan, red.). Hmmm. Nee, sorry, geloof er geen biet van. Rekende erop dat Dotan in ieder geval zou beloven in therapie te gaan of iets dergelijks. Nee hoor. Dotan is slachtoffer van een overenthousiast streetteam. Welja. Nou, dikke doei dan, Dotan.

Zangeres Ricky Koole: “Verbijsterend, het gesprek bij RTL Late Night met Dotan… Waarom worden er geen echt kritische vragen gesteld?! Pfff. Ja, als dan Dotan aan tafel hebt, dan vraag je toch door?!!

Sanne Wallis de Vries: “Echt heel raar. Onbegrijpelijk. Steeds die vage suggestie eronder en het gebruik van ‘zou’… alsof het allemaal ook niet zo zou kunnen zijn…

Story-baas Guido den Aantrekker: “Het ‘interview’ was een grove belediging voor de journalistiek. RTL moet Humberto alsnog per direct van de avondbuis halen, en Beau van Erven Dorens de rest van het seizoen laten afmaken. Die wil alleen niet meer, maar tv-noblesse oblige.

Tv-criticus Angela de Jong van het AD: “Dat interview was niet zo goed voor mijn bloeddruk. Hij trok niet het boetekleed aan en het was wéér een kritiekloos interview in RTL Late Night. Ik snap waarom hij voor Late Night kiest, want je weet dat je daar als artiest geen strobreed in de weg wordt gelegd. Ik had het veel sterker gevonden als hij bij Pauw was gaan zitten, want dan had hij de kans gehad om schoon schip te maken.”

Lees ook:
Volkskrant vernietigt Dotan: zanger blijkt enge fantast (zaterdag)
‘Dotan, kom vanavond naar RTL Boulevard of verdwijn!’ (zondag)
NPO Radio 1 verontschuldigt zich voor liedje Dotan (maandag)
Universal Music eist reactie Dotan op Volkskrant-artikel (maandag)
Volkskrant werkt aan vervolg: collega’s over Dotan (maandag)
Dotan reageert alsnog uitgebreid op Volkskrant-artikel (maandag)
Zelfs met Dotan scoort Humberto Tan horrorcijfers (vandaag)

Foto: RTL
35 Reacties op “Humberto verbijstert met kritiekloos Dotan-interview”


 1. Neef Sam

  Man, man, man wat een slecht interview. Meneertje Tan zou per direct van RTL LN afgehaald moeten worden.

 2. jroen

  RTL moet Tan gewoon direct van het programma afhalen. Als interviewer moet je soms keihard durven zijn. Je moet op de stoel van de kijker gaan zitten en de vragen stellen die zij, daar aan de andere kant van de tv hebben. Heel menselijk allemaal maar we zitten niet naar Koffietijd te kijken.

  Ik hoop dat Humberto de uitzending heeft terug gekeken en beseft dat het niet best was en eindelijk inziet waarom RTL hem van het programma wilt hebben…

 3. Woodstock

  Van wie is Dotan eigenlijk een zoon? Dat zie ik namelijk niet in het artikel staan.

 4. Rutger

  Hoe was dat pak ‘m beet 5 jaar geleden dan? In de begintijd van Late Night? Was Tan toen wel kritisch? Of was het toen allemaal vooral ‘verfrissend’?

 5. ?

  @Rutger Vooral verfrissend. Het is namelijk altijd al een matige journalist geweest.

 6. Roobie

  Ach ach ach men weet het weer allemaal beter hier, als jullie het toch zo goed kunnen waarom gaan jullie het zelf dan niet doen. Is wel heel makkelijk om kritiek te hebben op alles en nog wat, das nou typisch Nederland

 7. Jeroen

  Zullen we er nu over ophouden

 8. Frans

  Dotan….het blijft een geweldige zanger…

  Niemand in de provincie interesseert een reet wat die zogenaamde BNers vinden

 9. Annoniemus

  Twee nep mensen aan één tafel , dat zegt genoeg over beiden , de donkere versie was al op een zijspoor beland !!!

 10. Knapzak

  @Roobie

  Is helemaal niet typisch Nederland. Heb je oogkleppen op en kijk je nooit over de grens of ben je gewoon dom?

 11. Wie ben ik

  Ik vind het een zeer zwak optreden van Dotan. Impliciet de schuld neerleggen bij anderen, onder het mom van “‘t komt allemaal niet van mij, maar ik voel mij natuurlijk wel verantwoordelijk”. en dan een slap verhaal ophangen hoe het verhaal van het kankerpatiëntje je geheel ontgaan is omdat je op vakantie was, terwijl het in meerdere media breed uitgemeten is, er is niemand die dat ook maar voor 00,1 % gelooft!

  Hij doet zich voor als een jongen die alleen met zijn muziek bezig is/was en anderen zijn met hem aan de haal gegaan en daarom zit hij nu in de penarie. Als hij een echte vent zou zijn, zou hij gewoon van voren komen en vertellen dat hij maar wat graag als A- artiest wilde doorbreken en daar alles voor wilde doen en dat hij- met de kennis van nu- daarin behoorlijk is losgeslagen.

  Artiesten die allerlei truckjes uithalen om zichzelf te promoten, is van alle tijden (vroeger kocht men massaal eigen platen op, zelfs de Beatles deden dit) maar wanneer dit aan het licht komt, wees dan ook gewoon sportief i.p.v. in de slachtofferrol te kruipen, want dat is gewoon laf.

  En Tan was maar wat blij dat hij in de winter van zijn carrière nog met deze primeur aan de haal mocht gaan en zeer waarschijnlijk is de duidelijke afspraak gemaakt dat hij op geen moment kritisch zou worden. Dat is geen journalistiek, maar Harry Mens praktijken, waar iemand wat geld neerlegt om een slap verhaal te mogen afsteken waarbij alleen instemmend geknikt wordt. Tan- en redactieleiding- moest zich schamen!

 12. Curryworst

  (Do)Tan.
  What could possibly go wrong.
  Nou, alles ging er mis dus.
  De prijs van slechtste interview van 2018 gaat nu al naar die bru ine kaalkop.

 13. Dotan Harpenau

  Humberto was als een trol voor mij! Hij mag voortaan in mijn trollenleger aansluiten. Ik ben niet voor niets niet naar Pauw gegaan, ik heb van RTL4 geëist dat de Volkskrantjournalist niet aan tafel zou zitten. Ik houd graag zelf de regie over mijn succes en slachtofferschap. Hoe durven mensen eigenlijk überhaupt kritiek op mij te hebben? Ik ben een door en door goed en sociaal mens, ik wil altijd het beste voor de mensen die heel erg lijden en bijna dood zijn. Ik houd zo enorm veel van gehandicapten, Karel Leegwater en mijzelf!!!
  Mijn moeder is natuurlijk de grootste door mij aangestuurde trol. Mam, ik houd zo intens van jou! Je bent echt een oprecht mens, die nog nooit iemand heeft belazerd.

 14. Pipo

  Nee Jeroen, we stoppen niet

 15. Barbie

  Je zal toch als asielzoeker naar dit soort kolder moeten kijken…gelijk terug naar je apotheek in Aleppo.

 16. Henk

  Nou het is gelukt. Ik weet nu wie Dotan is en ga zijn liedjes kopen, omdat ik het wil!
  Wie zonder zonde is werp de eerste steen…

 17. De schuld van Vladimier Poetin

  Ik heb er niets mee te maken voordat de eigenaar van de ‘ neukhut voor D’66 trutjes’ mij weer de schuld gaat geven samen met meneer Mark de Nar en Sybrand Farizeeër. Ik sta los van wat Humpie allemaal zegt of doet.

 18. Henk

  @jroen, Tue 17 Apr 2018 om 9:32

  Wat jij zegt is oude journalistiek. Als jij mensen zo wilt behandelen dan kun je beter de zaak sluiten want niemand laat zich vernederen.

 19. arie

  Jeetje, wat een opheft en zucht naar publiciteit in dit land, van mensen o.a. zoals ene Angela de Jong, die opstelletjes schrijft voor het AD, wat door een paar Nederlanders nog wordt gelezen over een onbekende zanger (?). ( 17 miljoen Nederlanders, waarvan 200.000 het Ad lezen).

  Persoonlijk had ik nog nooit van Dotan gehoord.
  Nu wel dus.

 20. Rob

  Humberto is klaar.
  Hij leek het gister ook te beseffen.
  Op een bepaald ogenblik kwam hij zelf niet uit zijn woorden en nam fitgirl dinges het over.
  En iets daarvoor moest Dotan aan Tan vragen wat de vraag nou precies was. Die had net een onsamenhangend verhaal met een vraagteken afgestoken wat leek op een vraag. Heel matig.
  En Dotan blijft maat liegen. Bizar. En toch zullen mensen er intrappen. En toch is het einde verhaal voor Dotan nu. Gelukkig. En voor Tan. Gelukkig

 21. Ron

  Tja, dat weet je als je bij Tan aanschuift, en daarom heeft hij dat daar gedaan en niet bij Pauw. Dat is gewoon laffe tactiek net zo laf als zijn trollen actie waar alles al over gezegd en geschreven is.

 22. ann-Lynn

  Kennen die twee elkaar persoonlijk ofzo?

  Krijgt Dotan al Psychysche hulp aangeboden?

 23. SOLANGE

  Dotan is een zoon van Patty Harpenau……. en Tan moet per direct van de buis….wat een slecht interview zeg

 24. Karel

  Trollenleger?,misschien wel handig om er bij te vermelden dat hij die zelf aangemaakt heeft,andere zelfverklaarde sterren kopen likes en volgers(wat ze dan ook massaal doen)echter plaatsen die geen verhaaltjes over zichzelf.
  Beste graadmeter is ook niet het aantal volgers of views/listen/likes maar het opmerkingen die geplaatst worden bij artikelen.Simpel voorbeeld Yolanthe heeft zogenaamd 321.000 volgers op twitter maar als zij een bericht plaatst heeft ze slechts 12 reacties,6 retweets,170 likes dan weet je direct wat de werkelike populariteit is.(het zijn cijfers van een zeer lokale bekende ook haalt.

 25. Stefan

  Ik heb het interview niet gezien, maar afgaande op de omschrijving hierboven heeft Humberto Tan bewezen waarom het programma van de buis wordt gehaald.

  Uiteraard heeft Dotan heel bewust voor de vriendelijke / kritiekloze Tan gekozen, wetende dat hij bij PAUW veel kritischer was aangepakt.

 26. Wim

  Zo dom, oei oei oei wat dom. Tan en DoTan hadden zich beiden weer goed op de kaart kunnen zetten… Tan door kritische vragen te stellen en door te graven en Dotan door het boetekleed aan te trekken. ZOOOOOOOO DOM!!!! Wat een kans hebben die gasten hier laten liggen. Komt nooit meer goed.

 27. Patty Harpenau

  Als oprechte en eerlijke vrouw en zeker ook als moeder van slachtoffer Dotan (hij heeft echt het beste voor met de mensheid, net als ik hahahahaha) wil ik nu ook mijn podium (jaja, ik weet het, ik ben mediageil en ga over lijken, maar zo ben ik nu eenmaal, dat kunnen jullie trouwens wel aan mijn uitgekookte smoelwerk zien, toch?). Jullie moeten ophouden met de goede naam Harpenau zo door het slijk te halen, dat deden mijn ex-mannen in de rechtbank ook al, alleen maar omdat ik hun huizen wilde afpakken. Als jullie niet doen wat Dotan wat wil en als jullie geen medelijden tonen en alleen maar positieve reacties posten, dan weten onze door ons zelf bestuurde trollenlegers heel goed wie wij moeten uitschakelen, mijn zoon en ik houden niet van negatieve aandacht, onze wil is wet! En jullie weten: als de carrière van Dotan hier niet meer bestaat , dan reizen wij af naar het buitenland. Mijn zoon en ik zijn wereldberoemd, wij creëren overal onze trollenregels, waag het niet ons aan te vallen, want dan maken wij jullie kapot!
  Liefs van Patty Harpenau
  PS Dotan en ik zijn mensen die het heel goed voor hebben met de mensheid en de dieren en de gehandicapten. Jullie moeten dat echt geloven hoor.

 28. Hoessein

  Gezeik over Dotan….Wat kan mij het schelen wat Dotan in zijn vrije tijd doet, ik luister alleen maar naar zijn muziek…de rest is onbelangrijk….
  En als je toch mensen de maat wil nemen? pak dan die Jozias van Aertsen en zijn terroristische Afrikaanse vluchtelingentuig op in die gekraakte woningen….Zij zijn pas schadelijk voor Nederland!…

 29. ox

  dat is de beste tafel voor een kritiekloos praatje,ivo niehe xl

 30. Japie

  Opstappen die danser per direct!!

 31. Stefan

  Humberto Tan lijkt een beetje op de trainer van een voetbalclub in het rechter-rijtje van de ranglijst, waarvan bekend is dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt. Doelloos dolen naar het einde.

  En ja, Humberto is nu de Kop van Jut, maar welke afspraken zouden er allemaal aan ten grondslag liggen? Belangen van platenlabels, etc… – Zo gauw commercie om de hoek komt kijken, wordt alles schimmig…

 32. Wie ben ik

  @ Henk

  Volgens mij is dat de enige juiste journalistiek. als je dat niet wil, moet je jezelf niet verkopen als een journalistieke programma. De mensen hebben vragen en die laat je vrijwel onbeantwoord en je geeft iemand ruim baan om zonder enige vorm van tegenkritiek de ruimte in te zwetsen. Prima, maar pretendeer dan niet om maar een enigszins inhoudelijk programma te zijn en noem jezelf dan koffietijd late night.

 33. Huub

  Waarom is men verbijsterd? Deze man is/was altijd al kritiekloos omdat het een gladde glimmende opportunist is. De kijker heeft hem eindelijk door en heeft schoon genoeg van deze man.

 34. aammehoela

  Humberto Tan moet volgend seizoen maar de EL gaan doen. Alhoewel, de blunders van de scheidsrechters niet benoemen gaat dan ook wel weer kritiek opleveren denk ik.

 35. `Flits Bom

  Heeft Tan les van Ivo Niehe gehad?
  Wat een wanprestatie..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.