‘Dotan, kom vanavond naar RTL Boulevard of verdwijn!’

Geplaatst op Sun 15 Apr 2018 om 9:15

Ronald Molendijk heeft zanger Dotan zaterdagavond een ultimatum gesteld in RTL Boulevard: óf hij maakt vanavond zijn opwachting in de showrubriek óf hij verdwijnt. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De Volkskrant heeft Dotan zaterdag ontmaskerd als enge fantast en sindsdien hult de zoon van Patty Harpenau zich in stilzwijgen. Molendijk vindt dat Dotan veel te ver is gegaan met het creëeren van nepfans. “Het is hoogverraad aan de muziekindustrie. Belachelijk.

Dotan liet onder meer een verhaal verzinnen over dat hij een ziek kankerpatiëntje achterna is gehold. De zanger heeft aan de Volkskrant bekend dat die ontmoeting nooit heeft plaatsgevonden.

Het verhaal is op Dotans Facebook-pagina geplaatst door een nepfan, maar de zanger zegt dat hij die reactie vanwege drukte nooit gezien heeft, ondanks dat de ‘ontmoeting’ meerdere media haalde.

Ronald Molendijk: “Dat is natuurlijk echt gelul van de bovenste plank. Als jij op vakantie bent of in een kelder hebt gezeten of hebt zitten werken aan je album en ineens komt er een verhaal boven water dat je met een broertje van een leukemiepatiënt hebt gestaan, dan gaat volgens mij je hele omgeving zo van: ‘Wauw, wat ben je goed bezig.’ En als het niet zo is, dan ontken je dat toch gelijk?

Het lijkt er niet op, maar toch hoopt Molendijk dat Dotan een verklaring heeft voor alles. “Dotan, als je kijkt: kom alsjeblieft zondag hier naar de uitzending, we ruimen alle plek voor je in en vertel dat het bullshit is en leg het dan even goed uit, alsjeblieft, óf verdwijnen.

Later in de uitzending ging het nog over het Eurovisie Songfestival. Peter R. de Vries grappend: “Op internet zijn er een heleboel mensen die zeggen dat Dotan daar naar toe moet.”

Molendijk: “Ja, dat is Dotan denk ik zelf, maar morgen komt Dotan het hier uitleggen, hoop ik zo!

Foto: RTL
53 Reacties op “‘Dotan, kom vanavond naar RTL Boulevard of verdwijn!’”


 1. Jordi

  Heb liever dat Molendijk verdwijnt!

 2. Dien

  Nou zou ik voor Molendijk ook niet komen opdraven…..

 3. Curryworst

  Molendijk, verdwijn zelf van de buis.

 4. Gerard B

  Toe maar. Waarom fantast Dotan speciaal bij RTL Boulevard zijn zonden moet belijden, of anders voor eeuwig moet verdwijnen, wordt niet duidelijk…

  ‘Ken de man niet goed, dus het kan zijn dat Hij, Molendijk, de hoogste rechter in dit soort zaken is; anders is dat “hoogverraad aan de muziekindustrie” lachwekkend pompeus.

 5. Pieter

  @ gerard snapt u het niet ? gaat om de senseatie!!

 6. Gerard B

  @Pieter

  U wilt toch niet beweren dat ook Molendijk bepaalde bijbedoelingen heeft en niet geheel eerlijk en integer is? Wat een wereld…

  The plot is thickening.

 7. Bert

  Liever 10 Dotans op de vlucht dan 1 Molendijk op tv

 8. Lander Gaardjallus

  jullie moeten allemaal je smoelwerk dichthouden, Molendijk heeft hier gewoon gelijk in

 9. anonymous

  Ronald mag samen met Dotan verdwijnen.

 10. Dotan Harpenau

  Ik wil best komen hoor maar wie is Ronald Molendijk?

 11. wim

  MOLENDIJK VERDWIJN ZELFS EENS MET JE ARROGANTE BLIJE CLOWNSHOOFD !

 12. B

  Het valt wel op dat hij een stuk minder vaak in Blvd zit. Denk dat hij al op zijspoor gezet is.

 13. Annoniemus

  Huh zegt ene R Molendijk dit ???

 14. Ronald Molendijk

  Ik ben geboren en getogen in Rotterdam Zuid, opgegroeid in allesomvattende liefde, met de straat als mijn speelveld. Als iemand mij aanvalt, verbaal of fysiek zegt, schreeuwt, dicteert alles in mij dat ik moet aanvallen, harder, heftiger, terugslaan.
  Ingesleten gedrag dat op diezelfde Rotterdamse straat er in is gestampt. Ouder, wijzer, heb ik de afgelopen week tijdens de belachelijke aanvallen die er op mijn vriend Erland Galjaard ‘ in de media ‘ werden uitgevoerd mijn onderlip kapot gebeten. Kapot gebeten om vooral niet de tegenaanval te lanceren. Bij een aantal van die aanvallen werd als klap op de vuurpijl ook de vriendschap tussen mij en Erland ingezet om hem maar te kunnen raken.
  Onder de gordel, respectloos en van ieder level van journalistieke integriteit ontdaan. Ik wil en ga niet mee, ik verlaag me niet, ik gooi niet met dezelfde modder, ik onderdruk de wil om uit te halen, om recht te zetten wat recht gezet moet worden. Wat ik wel doe is deze foto posten, zo ziet VRIENDSCHAP eruit. Oprecht, door dik en dun, in donker en het felste licht, twee vrienden! Dank je wel @erland.galjaard voor het simpele feit dat je mijn vriend bent en dat ik jouw vriend mag zijn!

 15. Jelle

  Als ik Dotan was zou ik lekker bij Pauw gaan zitten.

 16. Erland

  Je gaat die foto van ons samen op het herentoilet van het Amstelhotel toch hier niet publiceren he? Je had mijn rechter bil in beeld moeten nemen die is fotogenieker.

 17. Jantje

  Ik ken Molendijk alleen maar van Mediacourant. Helaas staat er vandaag ook een foto bij

 18. Bears' den

  Die Molendijk lijkt écht op the joker van Batman!
  Walgelijk mannetje, bah..

 19. ron

  de heer Molendijk moet ook eens zijn mond houden anders kan ik ook iets over hem naar buiten brengen. en nee dit is echt.
  Dotan is misschien niet goed bezig maar laat hem met rust

 20. jeroen

  Molendij je kan toch ook die nep verhalen van Gordon aan de tand voelen maar dat durf je niet

 21. Ron

  Waarom moet die oplichter naar de studio komen? Dan krijg je alleen maar ontkennende zielige antwoorden. Daar wordt je ook niet wijzer van. Dus wat mij betreft: verdwijn….

 22. Richard

  Molendijk is zelf de meest irritante factor op tv! Zin er mensen die hem ECHT leuk vinden? Ouwe eendenbek

 23. Ookdatnog

  WIE PRIKT MOLENDIJK DOOR..💪

 24. ali

  Molendijk als jij nu zorgt dat je heel snel verdwijnt met je vieze arrogante kop. Opzouten lekker naar je vriendje Galjaard en Wendy, misschien hebben ze nog een snuifje voor je klaar.

 25. Trudy

  Ach Molendijkje.. verdwijn aub..

 26. Yoshi

  Ronald moet van de tv

 27. Jeroen

  RTL Boulevard het geweten van entertainment.

 28. Anouk Smullers

  Please haal deze rare man van de buis, wat een stoorzender is deze mafkees

 29. Bart

  Heel erg als het waar is van Dotan maar ik denk niet dat het Ronald Molendijk is om te beslissen dat hij moet verdwijnen. Verdwijn liever zelf eens van de buis.

 30. Kevin

  Dotan is gewoon een ordinaire oplichter/liegbeest!

 31. aammehoela

  Laat Boulevard maar verdwijnen.

 32. Va

  Wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet.
  Waarom moet men Dotan broodloos maken? Wat heeft dit nu te maken met het verdienen van eigen geld? Heb een gruwelijke hekel aan mensen die anderen liever zien bedelen. Sommige mensen vergeten dat wat ze een ander aan doen, als een boemerang terugkaatst. Karma, noemt men dat.

 33. Gerard B

  @Va

  Ik heb het vermoeden dat ‘men’ vooral niet voor de gek gehouden wil worden met verzonnen verhalen over stervende mensen met die vent als held in de hoofdrol.
  Of de groteske voor-de-gek-houderij ‘m uiteindelijk een minder dik belegde boterham oplevert lijkt me niet van groot belang.

  Maar je bedoelt het vast goed.

 34. Maggoos

  Ronald heeft gelijk. Punt! De muziekwereld is niet meer zoals het hoort te zijn.

 35. Uuuh

  Dotan een fantast? De Nederlandse muziekindustrie heeft zelf gefantaseerd dat deze jongeman een ‘zanger’ is. Hij is de zoveelste in een lange rij onduidelijk zingende gasten, hij zet een stemmetje op en slaat op een trommel. Maar aan alles merk je dat dat eigenlijk niet is wat hij wil. Als hij al op tv was, was hij bezig met een eigen festival te organiseren en om onbekend talent op zijn ‘roem’ te laten meeliften. Dus het zal hem worst zijn dat zijn ‘zangcarriere’ over is.

  By the way: Ronald Molendijk is de verpersoonlijking van hoogverraad aan de muziekindustrie. En meteen ook de tv-industrie! Heeft muzikaal gezien NIETS betekent voor dit land, maar staat wel achter een tv-desk als ‘deskundige’. Dát is pas hoogverraad!

 36. Giel

  Ik heb er een video over gemaakt
  https://youtu.be/xTWpcez2TBA

 37. Lollipopje

  Dotan bedriegt Zo is hij geboren.

 38. Vrede

  Hij gaat het of ontkennen en dom spelen of hij gaat de slachtoffer rol spelen en zeggen dat er wat mis is met hem om zielig over te komen.
  Gewoon zeggen dat die idd achterbakse dingen heeft gedaan voor meer geld en publiciteit zal nooit gebeuren.

 39. Fanbase Giel Belen

  Goede video Giel. Moet iedereen naar kijken.
  https://youtu.be/xTWpcez2TBA

 40. Cocky de Kok

  Opgeronald

 41. Ron

  Dotan niet bij Boulevard dus conclusie lijkt me duidelijk nu….

 42. Bart

  @Ron Heb niet helemaal met volle aandacht gekeken maar klopt het dat er echt met geen woord over Dotan is gesproken?

 43. Bart

  @Uuuh en Ron Wat ook zo ongeloofwaardig overkomt is Ronald als Songfestivaldeskundige.

  Wat me opvalt is dat Boulevard bijna dagelijks wel iets heeft over Lil Kleine, Ronnie Flex of Femke Louise. Het kan toch niet anders dan dat RTL hier geld voor krijgt? Net als bij sommige items over bepaalde producten of organisaties. Ook het duidelijk gespeelde enthousiasme van bijna alle presentatoren en deskundigen is te zien. Heel veel artiesten komen niet of nauwelijks voorbij in het programma en deze 3 elke week wel een of meerdere keren. Terwijl de meeste kijkers van RTL Boulevard daar echt niet op zitten te wachten.

 44. Floddero Flunk

  Heee hallo zeg! Onze Ronald is verantwoordelijk voor de tophit Rode Schoentjes en maar liefst 2 (!!!) Turn up the Bass mix cd’s. Geef die beste man wat credit hoor :D

 45. Patty

  Dotan is een prachtig mens. Ooit had ik de builenpest en niemand wilde in mijn buurt komen. Kinderen gooiden stenen naar me om me op afstand te houden, zo erg was het. Maar Dotan niet. Dotan liep naar me toe, streek over mijn door zwerende builen ontsierde voorhoofd en zei: “jij mag vanavond als ik in de Ziggo Dome speel op de eerste rij staan. Het kan me niets schelen als al mijn fans ook de builenpest krijgen. Zo’n mooi mens ben ik.” Ik kuste Dotan vol op zijn mond, waarna we nog zeker een half uur hebben staan tongen. En je raadt het nooit: een week later was ik genezen van de builenpest!

 46. `Flits Bom

  Ronald Molendijk = verleden tijd.

 47. Wie ben ik

  Dotan is een middelmatige artiest, die dezelfde ‘base’ gebruikt voor al zijn nummers- goed afgekeken van de Venga Boys- en daarna ongelooflijk is gepusht. Zo’n jongen weet dat hij maar kort relevant zal blijven, als hij er niet voor zorg om regelmatig, positief het nieuws te halen en zo een soort van ‘top of mind’ te blijven.

  De media had hier natuurlijk al veel eerder doorheen kunnen prikken.

 48. E. Hartsma

  Ik was een van die mensen die zei dat Dotan naar het ESF moest (dus geen nepaccount), omdat hij een knoepert van een hit “Home” had geproduceerd. Één van de beste Nederlandse hits van de laatste jaren.

 49. Fanbase Giel Belen

  https://youtu.be/xTWpcez2TBA

 50. Stefan

  De carrière van Dotan is voorbij, ongeacht in hoeveel talkshows hij aanschuift. Hij is door de mand gevallen als een notoire leugenaar, die zelfs na zijn ontmaskering nog doorging met liegen.

  Ik begreep sowieso al nooit wat mensen zo mooi vonden aan de muziek van die Dotan. Dat “Home” is echt een enorm zeiknummer. We gaan er weinig aan missen.

 51. Robert

  Beste RTL,
  Haal aub die heer Molendijk van uw zender!
  Goed begin ( samen met exit Marieke en Birgit ) om RTL BLV weer op professioneel niveau te krijgen. Dit is echt een zootje pulp zo. Helaas.

 52. jeroen

  wordt ook een beetje moe van Molendijk
  Dotan is verkeerd bezig
  maar Molendijk moet niet denken dat hij god is en alles beter en goed doet.

 53. BRAAK

  Ronald adhd Molendijk, bbbbbrrrrrr, weg met die z e n u w e l e i j e r.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.