NPO Radio 1 verontschuldigt zich voor liedje Dotan

Geplaatst op Mon 16 Apr 2018 om 13:02

Zanger Dotan is sinds de Volkskrant van afgelopen zaterdag een beetje de nationale engnek: jarenlang riep hij mensen op om hun échte gezicht te tonen op sociale media, maar ondertussen voerde hij op internet een trollenleger van Poetin-achtige proporties aan. Het leidde bij NPO Radio 1-dj Jurgen van den Berg vanochtend tot wat ongemak toen hij een Dotan-plaatje moest aankondigen. “De muzieklijst voor vandaag was al gemaakt“, verontschuldigde hij zich op de radio.

Vervolgens maakte Van den Berg in zijn aankondiging gehakt van de liegende zoon van Patty Harpenau: “Daar komt ‘ie dan, de man die dit weekend behoorlijk door de mand is gevallen. Hij blijkt achter allerlei nepberichten over hem zelf op sociale media te zitten. De bescheiden, gevoelige zanger blijkt dus een manipulatieve, een beetje sneue man, toch wel. Hier is Dotan.

Veel luisteraars hadden geen idee waar Van den Berg het over had. Na afloop van het plaatje richtte de presentator zich tot die luisteraars. “Als je denkt: waar gaat dit over? De Volkskrant had dit weekend een groot verhaal over de internettrollen van Dotan, dat kunt u daar naar lezen.”

Dan heb je de vraag: moet je zijn muziek dan niet meer draaien? Nou ja, nee, natuurlijk moeten we dat nog wel doen, want die liedjes blijven natuurlijk fantastisch. Daarom denk je ook: die man heeft het toch helemaal niet nodig?

Dotan heeft nog altijd niet gereageerd op de publicatie in de Volkskrant van afgelopen zaterdag.

Lees ook:
Volkskrant vernietigt Dotan: zanger blijkt enge fantast (zaterdag)
‘Dotan, kom vanavond naar RTL Boulevard of verdwijn!’ (zondag)

Foto: RTL
17 Reacties op “NPO Radio 1 verontschuldigt zich voor liedje Dotan”


 1. Fanbase Dotan

  https://youtu.be/xTWpcez2TBA

 2. Stefan

  Het zou in theorie best kunnen dat de muzieklijst al was bepaald, maar zo veel muziek draait Radio 1 niet. Ik weiger dus te geloven dat iedereen over het hoofd had gezien dat er een nummer van Dotan op de playlist stond.

  Als men had gewild, had dat nummer prima op tijd kunnen worden geschrapt. Maar door het wél te draaien, kun je er meteen een actueel praatje aan koppelen: precies waar Radio 1 voor bedoeld is.

 3. Theresa, echt geen trol

  Dotan heeft mijn leven gered. Ik zat ooit naast hem in een vliegtuig, dat neer aan het storten was. Iedereen in paniek, behalve Dotan. Met zuivere stem zette hij “Home” in. Zo prachtig mooi, dat twee engelen verschenen en het vliegtuig aan de vleugels namen en het veilig naar de grond brachten. Ik heb sindsdien elke dag voor Dotan gebeden. Dotan is méér dan een pracht van een mens; Hij is een halfgod.

 4. Jantje Beton

  @Theresa
  Trol

 5. E.Dik

  @Jantje Beton

  Een trol is iemand die mensen loopt te jennen door achterlijke of stekende berichten te plaatsen en daarbij de lezers te laten denken dat het gemeend is, zodat de lezers vervolgens briezend uit hun plaat gaan. Ik mag toch hopen dat jij niet zo dom bent dat je Theresa’s bericht serieus neemt? En dan nog zou zij niet de trol zijn, maar jij de domkop!

 6. Bert

  Toen ik een paar jaar geleden mijn teen had gestoten tegen de tafel in de huiskamer wist ik niet of ik het nog in me had om door te gaan met leven. De pijn, de twijfel, de onzekerheid. “Gaat deze pijn ooit nog weg”. Maar toen kwam er een lied van Dotan op de radio. Het raakte me, hij raakte mij. Hij was een licht in de donkerste periode van mijn leven. Dankjewel Dotan!

 7. Gupje

  Weinig mensen weten dit, maar Usain Bolt zat in een rolstoel tot het moment waarop hij voor het eerst Dotan op de radio hoorde. True story.

 8. Vicky

  Sympathieke kerel, die Dotan. Storm in een glas water dit. Alsof jullie nooit zonder scrupules een ontroerend verhaal over het opvrolijken van kinderen met terminale kanker bedenken om er zelf sympathieker door te lijken en dat vervolgens ontkennen terwijl je wel pretendeert het eerlijke verhaal te vertellen.

 9. Geer

  Door de prachtige muziek van Dotan trekt mijn gezichtje vanzelf strak, ik zie er nog steeds uit als een 28 jarige. Allemaal dankzij Dotan dus.

 10. Dennis

  Wat heeft Poetin hiermee te maken ?

 11. Remi

  @ Vicky

  geweldige reactie Vicky !!
  Heb ik erg om moeten lachen ;)
  kusje

 12. Robert Zierikzee

  De muziek blijft fantastisch, daar draait het om!

 13. Von Metternich

  Iedereen die de letters H O M E in zijn vensterbank heeft staan is vanaf vandaag een extra grote loser.

 14. Er ist wieder da

  Doodtan…de naam zegt het al.

 15. Jan

  Zoals altijd en bij iedereen, ook bij mij, de verhalen zijn mooier dan de werkelijkheid.

 16. James

  Kun je nog wel van DJ spreken als de muziek voor jouw bepaald wordt?

 17. Charles

  Jurgen van den Berg is een sneue man! Eikel

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.