NPO Radio 1 verontschuldigt zich voor liedje Dotan

Zanger Dotan is sinds de Volkskrant van afgelopen zaterdag een beetje de nationale engnek: jarenlang riep hij mensen op om hun échte gezicht te tonen op sociale media, maar ondertussen voerde hij op internet een trollenleger van Poetin-achtige proporties aan. Het leidde bij NPO Radio 1-dj Jurgen van den Berg vanochtend tot wat ongemak toen hij een Dotan-plaatje moest aankondigen. “De muzieklijst voor vandaag was al gemaakt“, verontschuldigde hij zich op de radio.

Vervolgens maakte Van den Berg in zijn aankondiging gehakt van de liegende zoon van Patty Harpenau: “Daar komt ‘ie dan, de man die dit weekend behoorlijk door de mand is gevallen. Hij blijkt achter allerlei nepberichten over hem zelf op sociale media te zitten. De bescheiden, gevoelige zanger blijkt dus een manipulatieve, een beetje sneue man, toch wel. Hier is Dotan.

Veel luisteraars hadden geen idee waar Van den Berg het over had. Na afloop van het plaatje richtte de presentator zich tot die luisteraars. “Als je denkt: waar gaat dit over? De Volkskrant had dit weekend een groot verhaal over de internettrollen van Dotan, dat kunt u daar naar lezen.”

Dan heb je de vraag: moet je zijn muziek dan niet meer draaien? Nou ja, nee, natuurlijk moeten we dat nog wel doen, want die liedjes blijven natuurlijk fantastisch. Daarom denk je ook: die man heeft het toch helemaal niet nodig?

Dotan heeft nog altijd niet gereageerd op de publicatie in de Volkskrant van afgelopen zaterdag.

Lees ook:
Volkskrant vernietigt Dotan: zanger blijkt enge fantast (zaterdag)
‘Dotan, kom vanavond naar RTL Boulevard of verdwijn!’ (zondag)

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen