Dotan reageert alsnog uitgebreid op Volkskrant-artikel

Geplaatst op Mon 16 Apr 2018 om 17:04

Na tweeënhalve dag is zanger Dotan alsnog met een reactie gekomen op het veelbesproken artikel in de Volkskrant, waarin is blootgelegd dat hij gebruik heeft gemaakt van internettrollen om zijn populariteit een boost te geven. Dat is te zien op zijn Facebook-pagina. Dotan biedt in de video uitgebreid zijn excuses aan, zonder al te veel op details in te gaan. “Ik wil graag een paar dingen met jullie delen over wat er afgelopen weekend naar buiten is gekomen“, begint hij.

Vervolgens bevestigt hij de berichtgeving van de Volkskrant. “Ik wil allereerst toegeven dat ik aan het begin van mijn carrière, in 2011, inderdaad ben gaan zoeken naar mogelijkheden om mijn muziek te promoten en aan de man te krijgen en dat ik hiervoor de hulp heb ingeschakeld van een aantal profielen en kanalen op social media. Dat heb ik met een team uitgewerkt.”

Niet eerlijk tegen Volkskrant

Nu heeft Dotan daar veel spijt van. “Het is iets waar ik achteraf ontzettend veel spijt van heb en heel dom vind. Ik was heel naïef, veel te ambitieus en onweer, denk ik. Afgelopen week ben ik geïnterviewd door de schrijver van het artikel dat afgelopen weekend verscheen. Helaas heb ik hier niet helemaal eerlijk in geantwoord, omdat het me overviel, ik bang was, me schaamde en niet goed wist wat ik erop moest zeggen. Dat is heel fout. Dat betreur ik echt heel erg.”

De Volkskrant schreef onder meer hoe Dotans neptrollen andere artiesten neersabelden. “Er zijn een aantal verhalen naar buiten gekomen en ik wil benadrukken dat ik nooit de opdracht heb gegeven of teksten heb geschreven die haatzaaiend naar andere mensen kunnen zijn of die andere mensen kunnen raken op een negatieve manier.”

Leukemiepatiëntje

Het schokkendste was het nepverhaal over Dotans ontmoeting met een leukemiepatiënt. “Het verhaal van het jongetje met leukemie is iets waar ik absoluut afstand van neem, wat niet uit mijn hoofd komt en wat ik niet heb geschreven. Ik vind het heel erg. Wat ik wel kan zeggen is dat ik verantwoordelijkheid moet nemen voor het feit dat dit heel lang als een reactie onder mijn bericht heeft gestaan.”

Dotan heeft het verhaal van deze nepfan nooit ontkracht. “Ik had dit moeten ontkrachten, er actie tegen moeten ondernemen en ik vind het dan ook echt heel erg dat een paar van dit soort berichten zo’n lange tijd onder mijn post hebben gestaan. Daar neem ik ook volledige verantwoordelijkheid voor.”

Geannuleerde optredens

Hij ontkent dit verhaal zelf te hebben bedacht. “Ik snap dat mensen boos zijn op mij, omdat het een gevoelig onderwerp is. Nogmaals: ik doe er echt afstand van, heb er niks mee te maken, maar had er actie op moeten ondernemen. Dat is niet goed te praten.”

Woensdag maakte Dotan bekend al zijn optredens van de komende maanden te annuleren vanwege het werk aan zijn nieuwe album. “Er zijn heel veel mensen geweest die hebben gezegd dat het annuleren van de concerten te maken heeft met dit verhaal. Dat is niet zo. Dat staat helemaal los van elkaar. Het is al een maand geleden besproken. Dit verhaal kwam mij pas afgelopen week ter ore.”

Dotan haalt social media leeg

De komende jaren zal Dotan het vertrouwen van mensen moeten terugwinnen. “Ik wou dat ik daar wat aan kon doen. Ik hoop dat vertrouwen terug te kunnen winnen en wou dat het anders was, maar ik moet dat nu gewoon onder ogen zien. Ik heb heel veel van deze dagen geleerd en ik ga ermee aan de bak. Uit respect voor de situatie heb ik besloten dat ik mijn hele social media leeghaal. Dat betekent ook dat er heel veel mooie herinneringen weggaan.”

Het is echt tijd voor een schone lei. Dat ga ik doen. Verder weet ik nog niet wat de toekomst mij gaat brengen. Ik wil hard aan de bak met mezelf en hoop dat ik op een dag gewoon weer de muziek kan laten spreken. Voor nu wil ik nogmaals zeggen dat het me heel erg spijt en dat ik het ontzettend vervelend vind.”

De video van Dotan kunt u hier bekijken.

Lees ook:
Volkskrant vernietigt Dotan: zanger blijkt enge fantast (zaterdag)
‘Dotan, kom vanavond naar RTL Boulevard of verdwijn!’ (zondag)
NPO Radio 1 verontschuldigt zich voor liedje Dotan (vandaag)
Universal Music eist reactie Dotan op Volkskrant-artikel (vandaag)
Volkskrant werkt aan vervolg: collega’s over Dotan (vandaag)

Foto: Facebook
59 Reacties op “Dotan reageert alsnog uitgebreid op Volkskrant-artikel”


 1. Jo

  Dotan is de beste!

 2. Remi

  Hij blijft dus ontkennen.

 3. Otto Groeneveld

  Wie is die man?….. Waarschijnlijk toch iets gemist…..

 4. Jables

  Ik vind deze hetze tegen hem eigenlijk ook wel wat ver gaan. Hij heeft het een en ander verzonnen, big deal. Het is een zanger, geen volksvertegenwoordiger. Hij heeft geen dingen als R. Kelly gedaan ofzo.

 5. Karel Leegwater

  Mooi betoog van Dotan, die jongen is nalatig geweest, dat zijn we allemaal wel eens. Hopelijk herpakt hij zich en maakt ie in de toekomst weer geweldige muziek.

 6. Fanbase Dotan

  Beste fans en Volkskrantlezers,

  Ik ben momenteel in Tibet voor de mensenrechten aan het strijden. Zojuist hoorde ik van alle commotie die rond mijn prachtige, bescheiden persoon is ontstaan. Omdat de mensen hier voortdurend verzoekjes doen om nog een keer “Home” te mogen horen moet ik het helaas kort houden: het was allemaal de schuld van mijn persoonlijk assistente. Ikzelf ben immers veel te druk met terminaal zieke kinderen opbeuren. O wacht, daar zie ik er weer één. Ik moet gaan. Doei!

  P.s. vergeet niet @DotanMusic te volgen, waar ik prachtige dingen zeg als “what if home is not a place”. Ja, in het engels ja! Mijn internationale carrière staat op punt van beginnen.

  Dotan

 7. Simon

  Tja als je iemand betaalt om een bericht over een leukemie patiëntje te schrijven heb je er natuurlijk wél iets mee te maken al ben je niet de auteur. Enfin, verder goed dat hij nu openheid van zaken geeft.

 8. Roland Molendijk

  Dotan is zo’n integere en bescheiden artiest. Ik gun hem dit echt niet!

 9. Mike

  Dit gelooft toch geen hond?

 10. Vrede

  Hij negeert alles rond die knul met kanker omdat hij dat niet kan afschuiven.

  Dit is vooral een mix van afschuiven, zogenaamd naïef zijn en een slachtofferrol spelen.

 11. Mink Vaillant

  Ik gun Dotan een nieuwe start, hij is een talentvolle artiest, als mens maak je fouten. Klaar.

 12. ArnieAlberts

  @Jo Ga weg, Dotan-trol.

 13. ArnieAlberts

  Oh asjeblieft, deze reactiesectie wordt echt compleet volgespamd door anonieme nepfans. Ga toch weg man, het spel is uit. Het heeft geen zin om nu alsnog “wauw wat goed van hem!”-reacties overal te plaatsen. Vervuil het internet niet zo.

 14. Jan

  Mijn hond heet Dothan!

 15. Floddero Flunk

  Ik gun Dotan niks, al was het maar omdat zijn ‘muziek’ klinkt als Grover die oorwarmers aan Kermit probeert te slijten.

  Voor de rest, veel plezier met trollen hier Dotan webcare! :D

 16. Pipo

  Dotan wist echt wel van dat Leukemieverhaal, hij deelde het meermalen op Twitter

 17. Lollipopje

  Hij blijft liegen

 18. Matty

  Die is al net zo gek als zijn moeder! Liegen, bedriegen en heel veel aandacht vragen!

 19. Wietze

  Matty…. dat denk ik ook.

 20. Katja

  Hij distantieert zich van dat verhaal over dat leukemiepatiëntje. Laf. Zelfs als hij er echt niets mee te maken had, wat ik niet geloof, is het volstrekt ondenkbaar dat de aan aandacht verslaafde Dotan het naar buiten komen van dit verhaal destijds niet mee zou hebben gekregen. Het bericht is in diverse media gereproduceerd en hij heeft nooit van de gelegenheid gebruik gemaakt om dit bericht te ontkrachten. Dat doet hij nu pas, nu hij als gewetenloze charlatan is ontmaskerd.

 21. Susan

  Damage control!!! Hij zegt niks over dat nep verhaal van dat meisje naast hem in het vliegtuig!?! Gewoon verzwijgen dus. Hij ziet de bui nl al hangen. Loser! Het gaat nog geen eens om het trollenverhaal, maar om het liegen. Glashard nl in uitzending van Frank Dane 538, over die dan in het vliegtuig. Einde fragment blijkt ook dat Dotan geen humor heeft.

 22. Robert Zierikzee

  Wauw wat goed van hem!

 23. Peter R. de Vries

  @ humor is narcisten vreemd. Net als oprechte spijt en zelfreflectie. Ik walg van die lui.

 24. Gerard B

  Niet echt goed. Het ergste ontkennen of verzwijgen, de rest naief noemen en ‘aan jezelf geen werken’. Bekende recept van iemand die pas ‘goed’ wil zijn zodra het bedrog uitkomt.

 25. Peter R. de Vries

  “@ Susan” had daar moeten staan

 26. Pjotter

  Wat een loser, opzouten!
  De rotte appel Dotan valt niet ver van zijn even rotte moeder Patty, die dezelfde streken heeft uitgehaald. De firma list en bedrog!

 27. D.

  Is Do-tan de broer van ?

 28. J.C. Decaux

  Ik heb al mijn medewerkers per direct opgedragen niet langer Dotan en Dotan-gerelateerde posters in mijn zuilen en abri’s te plaatsen. Wij promoten alleen personen en dingen die echt zijn!

 29. G. Heuckeroth

  3 dagen nadenken over zo’n lulkoekreactie. #eindecarrière

 30. Alex

  Boeien allemaal, iedereen koopt fans.
  Laten we is kijken naar hoe Rusland en Amerika de wereld naar de gallemieze helpt.

 31. Anouk

  Dat hij accounts aanmaakt zodat die hem liken en anderszins veren in zijn reet te steken is nog te bevatten.
  Ander verhaal wordt het met dat leukemie verhaal.
  dat is van een andere orde.
  wat mij betreft; emigreren. In Siberie zing je wel een toontje lager….

 32. Peter

  Ronald Molendijk heeft gelijk!

 33. Bart

  Deze opgelezen spijtbetuiging komt totaal niet geloofwaardig over.

 34. `Flits Bom

  Dotan kan kappen.

 35. Trui

  Zie knappe rotan liever dan die kermis Hazes met die lelijke tattoo. En iedereen liegt wel eens. Sollicitaties what. Hypocriet volk

 36. Baron van Boetzelaere

  Dotan?
  Ga ‘s effe dood man!

 37. Anouk Smullers

  Ronald Molendijk is natuurlijk jaloers op hem, vreselijke man

 38. BREAKING!!!

  Breaking: Gordon stapt over naar SBS!! Hij maakt deze overstap zodat hij zijn eigen programma “Gordon in wonderland” mag gaan maken.

 39. aammehoela

  Hartstikke mooi als dat waar is. Keek en kijk toch al nooit naar SBS 6. Gordon is weg zappen !!!!!!!!!!!!!!!!

 40. Pienjo Piño Pinho

  Dotan’s muziek klinkt als een kotsende neusaap. Geen wonder dat hij trollen nodig had om zichzelf populairder te maken.

 41. Willem

  Heb altijd al weerstand gehad tegen deze man

 42. Halbe Zijlstra

  De verhalen zijn mooier dan de werkelijkheid

 43. Stefan

  Je zou maar nabestaanden zijn van de MH17 vlucht en dan nu ook nog moeten leven met het feit dat het nummer uit die tijd…home…..van Dotan is. Sterkste met deze nieuwe tegenslag aan alle nabestaanden.

 44. Sillebil

  Sinds vandaag heet de mossel van mijn vriendin ook Dothan.

 45. gerdien

  Als het nou alleen maar was gegaan om zelfpromotie van een -beginnende- artiest zou niemand zich maken. Maar dit gaat veel verder. Ook omdat hij heel bewust een imago heeft opgebouwd van de eerlijke, pure, oprechte, sympathieke, menslievende zanger. Als hij ook maar een greintje integriteit bezat had hij dat verhaal over die jonge fan met leukemie meteen ontkent. Dat heeft niks te maken met jong en onzeker zijn. Iedereen snapt dat dat echt te ver gaat. En hoe moeilijk is het dan om op je eigen facebookpagina een kort berichtje te zetten: “Ik weet niet hoe dit verhaal de wereld in is gekomen maar het is niet waar, sorry mensen. “

 46. rudolfo

  Dotan is er eentje van Patty Harpenau. Die ongevraagd ‘BN’r’ was in de 90’s. Schilderde een beetje. Daarna ging ze zich bezig houden met het uit de zak kloppen van geld van mensen die in haar ‘Secret’ geloofden. Over haar is een TV-portret gemaakt, die ik niet zo gauw online terug kan vinden. Toeval? Want onderstaand restant (tekst) is wél terug te vinden over Harpenau (die het net als haar zoon niet zo nauw neemt met de werkelijkheid) :

  Patty Harpenau schreef het boek Het geheim van The Secret. Het KRO- programma Profiel besteedde een uitzending aan haar. Patty dacht dat het een prettige uitzending zou worden, maar in plaats daarvan werd het een… Bekijk uitzending.

 47. Lala

  Goede catch van Late Night, mag ook wel eens gezegd worden. Gaat Pauw nu nabeschouwen op het interview bij de concurrent..?

 48. Dotan

  Ik besta niet

 49. Jantje

  Wat klopt er van het gerucht dat zijn nummers zouden zijn ingezongen door Milli Vanilli

 50. Remond

  @Jantje, dan maar door 1 lid van Milli Vanilli, want 1 is er al
  in 1998 overleden.

 51. Ron

  Zo moeder, zo zoon, dus. Ik ken Patty H. (helaas).

 52. De Blije Belg

  Zolang hij maar niet vreemdgaat met Dionne Stax! :-)

 53. @Ron

  U bent iemand zonder levensbestemming.

 54. Israël houdt van je Dotan!

  Geweldig en oprecht was je gisteren avond lieve Dotan.

 55. Marcktv

  Zijn reactie was een poging zn reet te redden….of hij wist van niks, of hij had het gedaan in t begin van zijn carrière..met andere woorden: het verhaal van het patientje en de dame in het vliegtuig dat is niet zijn verzinsel.
  Meneer wilde zijn muziek niet een push geven, een succesvolle zanger zijn was voor hem niet genoeg. Hij wilde een Messias zijn, soort Jezus waarvan zijn muziek een soort zalvende troost was. Dotan heeft narcistische trekjes, grootheidswaanzin en een kinderlijke fantasie. Karaktertrekken die zijn talent om zeep helpen. Moeder Patty zag gelijk de mogelijkheid om in de schijnwerpers te stappen hiermee…wat blijkt: er is al jaren geen contact en geeft zij aan dat hij wordt weggehouden bij haar, alsof het een kind is van vijf…ziekelijke opvoeding en dit is het resultaat. Vooral maar in therapie i.p.v. optreden.

 56. Hoessein

  Het is wel weer goed geweest door Dotan aan de schandpaal te blijven nagelen…..zelfs zijn moeder wordt erbij gehaald! Dit moet nu eens een keer stoppen……….alsof wij nooit wat hebben uitgehaald……Nou Dotan: je hebt oprecht je excuses aangeboden en nu weer verder met je zang carrière…..Alles is vergeven en vergeten……We doen allemaal wel eens iets stoms……Ga ervoor en veel succes..

 57. ox

  slap verhaal,hullie gedaan weer,bla bla.

 58. anymouse

  En nog eentje.

  https://www.rtlnieuws.nl/rtlboulevard/hans-teeuwen-verontschuldigt-zich-voor-nepfans

 59. Dr. E Brongersma

  Sneu figuur die Dotan, verwend ventje is meer geschikt als quasi-stoer model voor de Wibra folder. Zijn ‘spijt’ is doorzichtig en misselijkmakend nep. De fans horen echt bij het sneue deel der bevolking, net als Blöf fans.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.