Universal Music eist reactie Dotan op Volkskrant-artikel

Geplaatst op Mon 16 Apr 2018 om 13:41

Universal Music, de platenmaatschappij van Dotan, vindt het net als de rest van Nederland tijd dat de zanger een reactie geeft op de Volkskrant-onthulling over zijn trollenleger. Een reactie is ‘zeer wenselijk’, zegt een woordvoerder tegen BuzzE. Ook Universal Music heeft nog niets gehoord van de zanger of zijn management sinds het veelbesproken artikel in de Volkskrant, waaruit bleek dat Dotan in werkelijkheid een ietwat enge fantast is die lyrische verhalen over zichzelf verzon.

Media willen uiteraard weten wat Universal Music van dit soort verhaal vindt, maar het bedrijf weet niet goed hoe ze hier op moet reageren. “Het is voor ons onmogelijk om inhoudelijk op de zaak te reageren“, aldus een zegsman.

De woordvoerder: “We zijn nergens bij betrokken geweest en hebben geen enkele kennis gehad van deze zaak. Dus het is aan Dotan zelf om commentaar te geven en het is zeer wenselijk dat hij dit op korte termijn doet.

Een woordvoerder van Dotan wil volgens de nieuwsdienst ‘niet zeggen of en zo ja wanneer dat gaat gebeuren’.

Muziekkenner Erik de Zwart zei vanochtend in het AD dat Dotans muziekcarrière mogelijk voorbij is als hij niet reageert. “Dit is dodelijk en kan zeker het einde van zijn carrière betekenen. En dan ook nog ontkennen, terwijl alles in zijn richting wijst. Het is het ergste wat je kan overkomen als artiest: uitgekotst worden door je eigen fans.

Lees ook:
Volkskrant vernietigt Dotan: zanger blijkt enge fantast (zaterdag)
‘Dotan, kom vanavond naar RTL Boulevard of verdwijn!’ (zondag)
NPO Radio 1 verontschuldigt zich voor liedje Dotan (vandaag)

Foto: DWDD
18 Reacties op “Universal Music eist reactie Dotan op Volkskrant-artikel”


 1. Kees Jan

  Zo zoon, zo moeder: https://www.groene.nl/artikel/hp-de-tijd-publiceerde-ooit-een-analyse-van-de

 2. John Ewbank

  Die carrière is inderdaad voorbij. Dotan schijnt met Gosschalk in Israël te zitten.

 3. Geer

  Gordon liegt ook alles aan elkaar en die heeft ook nog steeds een “carriere”…Zal wel losplopen dus!

 4. Pipo

  MediaCourant, luister fragment Staverman 2.0 van vanmiddag even terug, de Volkskrant komt misschien met 2e artikel omdat er mensen zich gemeld hebben mbt Dotan

 5. Gupje

  Brekend!

  Het statement van Dotan is zojuist uitgelekt:

  “Beste fans en Volkskrantlezers,

  Ik ben momenteel in Tibet voor de mensenrechten aan het strijden. Zojuist hoorde ik van alle commotie die rond mijn prachtige, bescheiden persoon is ontstaan. Omdat de mensen hier voortdurend verzoekjes doen om nog een keer “Home” te mogen horen moet ik het helaas kort houden: het was allemaal de schuld van mijn persoonlijk assistente. Ikzelf ben immers veel te druk met terminaal zieke kinderen opbeuren. O wacht, daar zie ik er weer één. Ik moet gaan. Doei!

  P.s. vergeet niet @DotanMusic te volgen, waar ik prachtige dingen zeg als “what if home is not a place”. Ja, in het engels ja! Mijn internationale carrière staat op punt van beginnen.

  Dotan

 6. zalbe hijlstra

  ik weet t zeker,
  t is de schuld van poetin,
  ik kan t weten, ik was er zelf bij,

 7. Rick

  zalbe hijlstra, hahaha

 8. N

  De Volkskrant heeft haar bronnen niet onderzocht. De journalist in kwestie is onbetrouwbaar en antisemitisch bevooroordeeld.

 9. wauter

  Wat is een dotan?

 10. Israël houdt van je Dotan!

  Hij wordt neergezet als een liegende Israëliet door bepaalde antisemitische/nationalistische kringen in de media en muziekindustrie. Nederland lijkt wel een Oostblok of Arabisch land!

 11. Pipo

  Maar serieus, waar kennen we Dotan behalve van Home nog meer van?

 12. antipolitiekcorrect

  best handig 2 paspoorten,
  doe je in t land waar je verblijft iets wat niet door de beugel
  kan heb je altijd nog een ander land waar je heen kunt,
  deze knul zit net als job lekker in israel,
  aan de middelandse zee
  [geen reclame ]

 13. Curryworst

  @Kees Jan,
  Interessant artikel.
  Moeder en zoon allebei zo gek als een deur.

 14. E.Dik

  We weten door Tan-Stax dat zwijgen je einde betekent.

 15. Robert

  Die Harpenau moet toch wel een gouden doos hebben, die Kuyer liet Tineke Verburg ineens in de steek. Nog steeds mooie vrouw die Tineke.

 16. ArnieAlberts

  Dus Dotan pleegt een Humberto’tje; denken dat het wel overwaait. Vooral doen Dotan, zijn we van jouw vreselijke non-carrière af. Bleh. Engerd.

 17. Robert Zierikzee

  Laat Dotan met rust! Hij mag zelf weten wat hij doet. Mooie muziek ook!

 18. ArnieAlberts

  @Robert Zierikzee: als dit jouw poging tot humor is, dan vind ik ‘m vies tegenvallen. Als je ‘serieus’ bent, dan ben je een enge trol.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.