‘Humberto Tan moet Sonja Barend Award teruggeven’

Geplaatst op Tue 17 Apr 2018 om 11:00

Angela de Jong vindt dat Humberto Tan de Sonja Barend Award moet teruggeven die hij in 2016 in ontvangst mocht nemen in De Wereld Draait Door. Dat schrijft de tv-columnist vandaag in het AD. De Sonja Barend Award is een prestigieuze interviewprijs, terwijl Tan al jaren het ene na het andere kritiekloze interview aflevert. Het interview met Dotan gisteren in RTL Late Night spant volgens De Jong de kroon. Ze noemt het zelfs ‘het dieptepunt in de geschiedenis van het RTL-programma’.

Tan maakte zijn imago als meest kritiekloze interviewer van de Nederlandse televisie waar, aldus De Jong. “Humberto deed wat er van hem werd verwacht: in plaats van tegengas gaf hij Dotan alle ruimte. De kritische vragen moesten komen van de andere gasten aan tafel“, zegt ze. “Maar zij werden vakkundig genegeerd door Dotan én Humberto of er werd gewoon een filmpje ingestart.

Het tv-interview was niet alleen desastreus voor Dotan, maar ook voor Tan, zegt ze in haar column. “Humberto Tan bewees nog eens waarom zijn positie in Late Night al tijden onhoudbaar is.”

Ongelofelijk dat die man ooit de Sonja Barend Award voor beste tv-interview heeft gewonnen. De organisatie zou die prijs na maandagavond moeten terugvorderen.”

Lees ook:
Volkskrant vernietigt Dotan: zanger blijkt enge fantast (zaterdag)
‘Dotan, kom vanavond naar RTL Boulevard of verdwijn!’ (zondag)
NPO Radio 1 verontschuldigt zich voor liedje Dotan (maandag)
Universal Music eist reactie Dotan op Volkskrant-artikel (maandag)
Volkskrant werkt aan vervolg: collega’s over Dotan (maandag)
Dotan reageert alsnog uitgebreid op Volkskrant-artikel (maandag)
Zelfs met Dotan scoort Humberto Tan horrorcijfers (vandaag)
Humberto verbijstert met kritiekloos Dotan-interview (vandaag)
Dotan trollde ook journalist van Brabants Dagblad (vandaag)

Foto: Goedemorgen Nederland
39 Reacties op “‘Humberto Tan moet Sonja Barend Award teruggeven’”


 1. SOLANGE

  Helemaal mee eens …. Tan kan het niet is nu weer bewezen……..

 2. shrink

  Wat een zouteloze kletsmajorette is die Angela de Jong toch. Nog nimmer is er een originele gedachte aan haar hoogintelligente brein ontsproten.

 3. Joop55

  Zit dit mens soms werkelijk elke dag op haar re*t tv kijken?, ga eens wat nuttigs doen, te beginnen met afvallen. Zo even in mijn werkpauze op MC zitten tieren.

 4. Niek

  Oke, ze begint nu echt een beetje onzin uit te kramen. Ja het was een kritiekloos interview en kritiek daarop is terecht. Maar wat heeft de Sonja Barend Award die hij ooit won daarmee te maken? Dat waa voor 1 bepaald interview, niet voor zijn algemene interview kwaliteiten. Bovendien, waarom zou hij een award die hij gekregen heeft moeten terug geven?

 5. julske

  Angela, ga het zelf ophalen

 6. Dries Rioolvink

  En ik dacht dat het interview met Martijn Krabbe en zijn briljante hoogbegaafde zoontje het dieptepunt was, het kan dus nog erger.

 7. Wie ben ik

  Ben het er op zich ook mee eens. Al moeten wij niet vergeten dat Tan vooral een schertsfiguur is geworden, die zich braaf dient te houden aan de insteek die de programmaleiding eist, voor de maanden die hem nog rest.

  Maar had hij enige journalistieke waarden, dan liet hij zich dit niet aanleunen, een Pauw, Matroos ect. hadden dit zeker niet geaccepteerd.

  Maar ik heb bij Tan altijd het idee dat hij vooral de rol interviewer speelt, zonder dat de bijbehorende karaktereigenschappen ook daadwerkelijk aanwezig zijn bij hem.

 8. KingetjeAlert

  Als RTL ballen heeft was dit de laatste Late Night met Tan. Door dit kritiekloos interview worden zij onderdeel van de campagne. Tan op non actief en Beau valt in.

 9. Lucille Waterhoofd

  Tan hield zich keurig aan de afspraken die RTL met het management van Dotan maakte. Alles wordt gedaan om zijn carrière te redden (wat natuurlijk een kansloze missie is).

 10. kampie

  @Joop55 Het is haar vak. Mafkees!

 11. KingetjeAlert

  Als vanavond Holleeder bij Tan zou zitten loopt hij morgen vrij rond en wordt hij woensdag toegezongen door een volle Arena terwijl hij met Tan de Limbo danst.

 12. KingetjeAlert

  Marc Dutroux zou bij Tan worden afgeschilderd als een kindvriendelijke oom die graag verstoppertje speelde.

 13. Brian

  Lol @ “De Sonja Barend Award is een prestigieuze interviewprijs” voor die incrowd WC-Eend prijs

 14. Stefan

  Nee, Tan moet die award niet inleveren. De jury van die Award moet bij zichzelf te rade: hoe heeft het kunnen gebeuren dat Tan destijds die prijs kreeg?

 15. sharry

  Wat zullen ze Carlo van Lienden missen bij RTL zeg! Auw!!!

 16. Henk

  Umberto Tan zou Femke Halsema geschikt vinden als burgemeester van Amsterdam.

 17. Ron

  Die prijs was puur opportunisme vanwege dat gesprek met die Bataclan overlevende. Maar inleveren is natuurlijk een beetje populisme van de Jong, maar in de kern heeft ze wel gelijk dat het erg slecht was gisterenavond.

 18. Wyatt

  Kunnen ze deze misgunnende b*tch niet ergens in een kerker opsluiten en de sleutel weggooien?

 19. tsorry

  Angela bestaat je salaris uit sex advertentie inkomsten!!!!!!!!!

  foei!!!!!!!

 20. D. Stax

  Trek het je niet aan Humbertootje van me.
  Laat ze maar kletsen. Ik weet wel beter Chocoprinsje van me.

 21. Tim

  Dikke kop

 22. Miranda

  Dit is gewoon natrappen. Inhoudelijke kritiek oke en terecht (zoals NRC het bracht), maar dit is puur om de headlines te halen en dat weet mevrouw de Jong maar al te goed te doen.

 23. Peter

  En deze uit de laan gestuurde showbizredacteur moet haar column opgeven

 24. Wie ben ik

  @ Miranda

  Zeker waar, goede reactie. En daarnaast, wie is Dotan nu helemaal, een onder het grote publiek nauwelijks bekende zanger die hard aan het werk was om dat op te krikken en hierbij speltip 9 “weet wanneer te stoppen” niet in acht nam.

  Wij reageren onderhand of het koningshuis al jaren trollen inzet om hun waarde te bewijzen. (wat mij dan ook weer niets zal verbazen, ik vertrouw al die bejaarden met oranje vlag op Koningsdag voor geen meter : )

 25. Roobie

  Jee kan dat mens niet gewoon een D!ldo gaan slikken, ik word zo ziek van dat mens. Irritant gewoon, ze is zo zuur, ze heeft zeker haar genotsstaafje te veel in de azijn geduwd zodat haar sliptongetjes gaan zuur pruimen.

 26. Marc Jacobs

  Al die achterlijke zogenaamde prijzen die ze zelf verzinnen zijn toch geen ruk waard. De Sonja Barend award??? Gatverdamme zeg je moet er toch niet aan denken om zoiets te krijgen. Walgelijk kutwijf was het, heel Sonja Barends. Een interviewster van lik mijn versie. Wat was die vrouw vooringenomen zeg. Zal nooit haar interview met ex voetballer Simon Thamata v . Beetje meewarig lachen toen deze m an zei dat zijn dochters per se met een Molukker moesten gaan trouwen en zeker niet met een Hollander. Een soort Aboutaleb zeg maar. Je had berwacht dat zij volop stelling zou nemen tegen deze racistische uotspraak, maar nee een beetje stom lachen sxhijnheilig mens. Dus stop je VARA SB award in je reet.

 27. Joop55

  @kampie

  Dan ben jij zeker net zo nuttig als haar, kom op nou tekststukjes schrijven achter een laptop over de tv-wereld kan ik ook wel. Kruip maar weer lekker terug in je hol.

 28. Stimpy

  @Joop55

  Zo nuttig als haar? Haar dat op je hoofd groeit of op jouw reet?

 29. robb

  Onzin hij heeft het gekregen voor de aanslag in Parijs dat heeft hij goed gedaan.

 30. Pieter

  binnenkort op RTL op prime time 1, 5 miljoen kijkers gemiddeld
  wordt erg heet dus iedereen blijft binnen gezellig tv kijken !!

 31. Arjen Rosberg

  Allemaal nietszeggende prijsjes. Wat een onzin zeg. Niet alleen deze ‘Humpie’ is slap en zwak iedere journalist in Nederland stelt niets voor.

 32. Edwin

  Helemaal mee eens! Maar dat was ook de reden dat Dotan juist bij Tan zijn verhaal kwam doen!

 33. ArnieAlberts

  Het dieptepunt was wel toen Humberto in het gesprek met Fajah vervolgens wel kritisch werd. Een beetje extreme mosterd na de maaltijd.

 34. Misha

  Wat een onzin… Tan heeft die award gekregen voor een specifiek inteeview en dat was terecht. Andere uitzendingen doen daar geen afbreuk aan.

 35. Bart

  Ze heeft weer helemaal gelijk.
  Humberto had allang van het programma gehaald moeten worden. Sterker nog, hij had daar in de plaats al nooit mogen zitten.

 36. Johan

  @marcjacobs..gaat het weer een beetje? Is je rechtse zieltje weer een beetje tot rust gekomen? Wat jouw nietszeggende mening over SB betreft, zij had Dotan met huid en haar opgegeten.

 37. Joop55

  @Stimpy
  Beter dat dan het Balhaar van jouw kleine slappe p*kkie. Oh nee… wacht dat heb je nou eenmaal als je een stimpy bent.

 38. Jordao

  Dat bepaalt zij niet, wat een trut!

 39. Ditnog

  Tan jij verdiende toen de Award. niet teruggeven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.