Temptation Island levert Videoland ‘massa’s kijkers’ op

Geplaatst op Tue 17 Apr 2018 om 11:52

Het afgelopen seizoen van de RTL 5-show Temptation Island heeft Videoland ‘massa’s kijkers’ opgeleverd. De Netflix van RTL zag zijn klantenbestand in het eerste kwartaal van 2018 groeien met 40 procent. Dat laat de videoreus vandaag weten. Temptation Island, waarin jonge mensen allemaal huilen omdat ze elkaar bedriegen, was bij Videoland steeds een week vóór de tv-uitzending te zien. Deze zomer komt er een editie van Temptation die alleen bij Videoland zal worden uitgezonden.

Hoeveel procent van de mensen die dit jaar abonnee werden dat ook blijven, is onduidelijk. Volgens RTL weet Videoland zijn abonnees wel steeds langer aan zich te binden. “Het aantal betalende klanten dat het abonnement na registratie niet verlengt, daalde in het eerste kwartaal namelijk met 44 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.”

Lucien Brouwer, commercieel directeur bij RTL, licht toe: “RTL is al marktleider op tv en onze ambitie is om ook hard te groeien als de nummer 1 lokale VOD-speler. Content van eigen bodem is belangrijk voor ons platform, want Videoland is 100% gericht op de Nederlandse kijker. Dat het werkt, bewijzen we onder andere met Temptation Island.”

Temptation Island moet dé troef van Videoland worden. “Het programma is niet alleen een groot succes op televisie, maar ondertussen ook groot online en op social. Daarom brengen we vanaf juni voor onze abonnees een extra en absoluut spraakmakend seizoen van Temptation Island dat alleen bij Videoland te zien is.

Brouwer vervolgt: “Dit kwartaal komt Videoland met nog meer mooie titels. Zo brengen we eind april exclusief het tweede seizoen van de hitserie The Handmaid’s Tale en komt er binnenkort een nieuwe Videolanddocu uit. Daarnaast zijn we voor Videoland een contentsamenwerking aangegaan met VICE. Dat betekent dat we het product van eigen bodem verrijken met een uiteenlopende reeks VICE-documentaires.

Foto: RTL
22 Reacties op “Temptation Island levert Videoland ‘massa’s kijkers’ op”


 1. Ookdatnog

  Hoe is het mogelijk wie kijkt er toch naar deze rotzooi!🐷

 2. Ron

  “Daarom brengen we vanaf juni voor onze abonnees een extra en absoluut spraakmakend seizoen van Temptation Island dat alleen bij Videoland te zien is.”

  Hoe weet ze nu al dat het spraakmakend gaat worden. Het moet nog gedraaid worden! Verdacht, scripts zijn al geschreven natuurlijk…

 3. Wie ben ik

  Als ze verstandig zijn, zorgen ze ervoor dat je deze serie niet kan bingwatchen. Anders zou het weer snel kunnen leeglopen.

  Wel verstandig om met Vice te gaan samenwerken, daar deze sterke producties maken.

 4. KingetjeAlert

  Schandalig nu gaat zelfs softporno geld kosten.

 5. Tim

  Ik trap hier niet in.

 6. Ron

  Hopelijk knallen ze wel gelijk alle aflevering online. Wil je concurreren met Netflix moet je het bingewatchen echt omarmen en niet elke week een aflevering, dat schiet niet op.

 7. Wie ben ik

  Als je er zeker van bent dat je overige aanbod sterk genoeg is om de abonnee vast te houden wel ja. Anders neemt men een maandje af en wacht daarna geduldig af tot er weer iets te bingewatchen waardig is. Van zwaar fluctuerende abonnee-cijfers wordt je ook niet heel vrolijk.

  Maar het draagt niet echt bij aan de beleving van je platform, zoveel is waar.

 8. Pieter

  geloof er ook niets van ja misschien de vele die 14 dagen gratis kunnen kijken
  maar ook dat valt vies tegen
  zo zijn er veel artikelen te lezen ook van bedrijven die zich zelf zo profileren als zijn de dat het zo goed gaat Dus inderdaad trap er niet in deze stukjes zijn er alleen maar om het publiek over te halen
  wel raar dat het redactioneel stukje nu pas komt , na de nieuwe serie over exen op NPO ze voelen de hete adem in de nek
  RTl DENK ZEKER DAT DE KIJKERS GEK ZIJN

 9. DotanTrol

  Ik ga zeker kijken!

 10. Joop55

  Zolang je maar met mekaar kan naaien en spugen ben je met roem in Nederland geëerd, wat een verpaupering.

 11. Peter

  GAHAHAHAHAHAHA Keep on dreaming met je videoland

 12. Ook leuk

  40% van niets is heel veel. Wij van wc eend adviseren ……

 13. Rodrigo

  als er maar wel volgend jaar op tv een nieuwe serie komt

 14. Pieter

  iedereen liegt in deze wereld om zijn eigen ega op te vijzelen RTL IS HELEMAAL GEEN MARKTLEIDER dat is nog altijd de NPO

 15. Tijmen

  Mensen kijken naar deze walgelijke televisie zodat ze hier weer goed kwaad om kunnen worden. Voor velen is dat de enige bezigheden: hoe om te gaan met hun woede-verslaving.

 16. oijij9opji

  EGO, Pieter

 17. Ray

  De content die ze dit kwartaal gaan toevoegen aan Videoland, is ongeveer de hoeveelheid die Netflix in een gemiddelde week toevoegt.

 18. Martijn

  Is die kaartenbak van het castingbureau nou nog niet leeg?

 19. Krezus Jistus

  Van vier naar zes kijkers is een stijging van 40%.

 20. De eerlijke

  Ik heb speciaal een abbonnement genomen vanwege Temptation Island bij Videoland.

 21. Emiel

  Lucien is geen commercieel directeur; hij is de consumenten directeur. Wel goed dat de retentie nu goed is; maar waarom dan nog steeds maar 2 weken gratis kijken ipv 1 maand zoals netflix?

 22. Pedro Felipe

  Olá , eu encontrei seu blog por acaso. Eu possuo
  uma página parecida e estava curioso se
  você recebe um monte de SPAM ? Se sim como é que você reduziu?

  , Existe algum plugin ou alguma coisa que você pode
  aconselhar ? Recebo tanta coisa nos últimos tempos que está me deixando louco então
  qualquer ajuda é muito bem vindo. http://bibledailyforum.com/groups/como-emagrecer-ate-7-kg-em-1-mes-passo-a-passo/

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.