Volkskrant vernietigt Dotan: zanger blijkt enge fantast

Geplaatst op Sat 14 Apr 2018 om 9:40

Zanger Dotan kwam woensdag met het verrassende bericht dat hij al zijn shows voor de komende maanden afzegt om zich op nieuwe muziek te richten. Het lijkt erop dat dit wat te maken heeft met de Volkskrant van vandaag: die ontmaskert de zoon van Patty Harpenau in een lang artikel als een enge fantast, die onder meer een ontmoeting met een terminale patiënt verzon voor media-aandacht. “Dan ben je diep gezonken zeg, als artiest“, reageert opiniemaker Sywert van Lienden op Twitter.

Maar ook Elsevier-journalist Nikki Sterkenburg is verbijsterd: “Oooo wat gênant dit. Ik geloof niet dat ik hiervoor genoeg popcorn in huis heb. Ik snap wel dat hij alle concerten heeft afgezegd. Wat een naar mens…

SBS 6-ster Leonie ter Braak: “Daar gaat de zaterdag van Dotan.” En LINDA-eindredacteur Margot Jamnisek: “Het leek me zo’n goed joch.

Nico Dijkshoorn: “Au. Je twitter- en facebookteam een ontmoeting met een leukemiepatiënt laten verzinnen. Dotan liet het gebeuren.

NOS-journalist Joost Schellevis: “Schaamteloos ook: foto’s van andere mensen zonder toestemming gebruiken. Hoe zou Dotan het vinden als je dat met zijn muziek doet?

3FM-dj Michiel Veenstra spreekt van de ‘must-read van de dag’ en sterjournalist Antoinnette Scheulderman: “Het is gênant, dom en bovendien ontluisterend om verhalen over stervende fans te verzinnen, maar geloof dat ik toch ook te doen heb met Dotan. Dat je kennelijk zo onzeker én ambitieus bent dat je zoiets verzint.

Schrijver Ronald Giphart: “Is er al een extra Journaal over Dotan?

Televisiester Teun van de Keuken: “Wat een verhaal, wat een onderzoek, wat een artikel!

3FM-dj Frank van der Lende zegt ‘au’ en 3FM-collega Wijnand Speelman zegt ‘damn’.

Columnist Jan Dijkgraaf: “En dan nog alles ontkennen ook. Wat een sneuneus die Dotan.

AD-ster Özcan Akyol: “Vooral medelijden met Dotan. Die onzekerheid lijkt me verstikkend en verlammend.

Hart-presentatrice Selma van Dijk: “😂😂 Ik denk dat voor Dotan vrijdag de dertiende een dag te laat komt.

Tv-ster Claudia de Breij: “Met open mond zitten lezen. Onvoorstelbaar. En zo genant.

NTR-baas Paul Römer: “Bizar verhaal over Dotan in de Volkskrant. Hoe stom kan je zijn in je zucht naar roem? En ook zo onnodig want de muziek is goed genoeg. Of is hij slachtoffer van zijn omgeving? Ik zou het willen geloven.

Acteur Victor Reinier: “Wat een waanzinnig stuk in de Volkskrant van vandaag over Dotan. Je valt van je stoel van verbazing en soms schiet je vanzelf in de lach. Als het zingen voorbij is wacht hem wellicht een mooie carrière als scenarioschrijver. Fantasie genoeg.

Nico Dijkshoorn: “Ik vind dat verhaal over Dotan misschien nog wel erger dan Ewbank die op een tweezitbank masturbeert, samen met Gordon.

In een notendop

Het gaat allemaal om deze long read in de Volkskrant van vandaag. De Volkskrant begon in augustus 2017 een onderzoek naar het sociale-mediagebruik van Dotan en zijn fans, na een rammelend verhaal van Dotan over een ontmoeting met een fan in het vliegtuig. Dat verhaal bleek tijdens het onderzoek verzonnen te zijn.

Al snel werd in het onderzoek duidelijk dat een aantal prominente fans niet echt bestaat en dat hun verhalen zijn verzonnen. “Daarbij bleek een fanaccount gekoppeld aan een Gmail-adres met Dotans naam en een 06-nummer dat aan de artiest blijkt toe te behoren.

Met een analyse kon de Volkskrant een netwerk van minstens 140 nepaccounts in kaart brengen. Hun foto’s bleken in veel gevallen gekopieerd van bestaande personen, die van niets wisten.

Het schokkendste verhaal is toch wel het geheel verzonnen verhaal van zijn ontmoeting met een kankerpatiëntje. Dotan geeft nu toe dat die ontmoeting nooit heeft plaatsgevonden.

Maar ook blijken zijn trolaccounts collega-artiesten als Iris Kroes zwart te maken: “Succes! Wel jammer om te zien dat Weight Watchers uiteindelijk niets heeft geholpen…

Ene Marlous Hoogendoorn bevestigt in de krant dat zij de vrouw is achter tientallen nepfans van Dotan. “Als hij zichzelf op de radio had gehoord, nam hij contact met me op. Dan moesten we even gaan duwen.

Het verbijsterende artikel ‘Het trollenleger van Dotan’ kunt u hier lezen. Eén ding is zeker: de carrière van Dotan loopt op deze zaterdag onherstelbare schade op.

Foto: BNNVARA
69 Reacties op “Volkskrant vernietigt Dotan: zanger blijkt enge fantast”


 1. Rene

  Hahaha hij helpt zijn moeder weer aan het werk.

 2. Penny Wise

  Iedere wereldmacht gaat zo te werk om mensen te manipuleren. Fake people, fake news… blijkbaar dus ook fake artiesten.

 3. gerdien

  Hahahahahahahahahaha! Zo. Ik heb niet gauw een hekel aan iemand maar dit vond ik zo’n pretentieus nontalent dat 1 -niet al te orgineel- hitje weet op te rekken tot een heuse carrière. Waarbij hij ook nog eens voortdurend de zogenaamde eerlijke artiest uithing. Dat verhaal dat hij naast een fan in het vliegtuig zat dat op dat moment naar hem luisterde maar hem niet herkende leek me al te mooi om waar te zijn. Het is dus ook niet waar. De keizer had geen kleren aan maar wat zijn er veel mensen ingetuind.

 4. Ookdatnog

  SBS 6-ster Leonie ter Braak gaat nu ook overal op reageren..denk nu ze bij SBS zit dat ze ook belangrijk is …pfff😵

 5. scott_0

  Ken die hele Turk niet.

 6. Rubicon

  Grote dag voor de onderzoeksjournalistiek. Klasse Volkskrant

 7. Peter

  Ja hier heeft menigeen een broertje dotan.

 8. arthur

  Hopelijk vindt-ie troost in die sneue kutliedjes van hem.

 9. Erik

  Toont maar aan dat niets is wat het lijkt. Het afgelasten van de Dotan tournee afgelopen donderdag heeft vast en zeker te maken met dit artikel waarover hij dinsdag jl. door de Volkskrant is ingelicht.

 10. Peter

  Lekker (t)rommelen met Dotan.

 11. De Leukste Thuis

  Dotan de gladiolen…

 12. Actries van Houten

  Uit 2011:

  “Verder wordt Dotan ook niet blij van de venijnige reacties die onder singlerecensies van Dotans muziek verschijnen. Daarin wordt Dotan een fantast genoemd, die zijn eigen positieve reacties schrijft en fansites vult.”

  https://de-megaman.blogspot.nl/2011/03/merkwaardige-verhalen-rondom-dotan.html

 13. Hoessein

  Ik luister meer naar zijn muzikale talent……Zijn leugens interesseren mij niet…Voor mijn part pleegt hij een moord, als zijn muziek maar goed is…..

 14. `Flits Bom

  Alleen die naam al..

 15. Dien

  Precies zijn moeder!Die kwam ook altijd in het nieuws met de meest vreemde verhalen, minnaars, sektes. Was ook zo’n aandachtsjunk. Jammer Dotan, ik vond je zo’n aardige jongen, ondanks die moeder.

 16. Jelle

  Ik hoop dat hij dit voor hem verschrikkelijke nieuws gaat gebruiken als inspiratie voor veel mooie nieuwe nummers. Ik vind het namelijk een van de beste popmuzikanten van het land. (En ik sta niet op de loonlijst bij Dotan). O ja, wat er is gebeurd kan natuurlijk absoluut niet.

 17. @scott_0

  Nu dus wel.

 18. pleb

  Hee tammer/riazop/magistraler, hoeveel KLIKS gaat dit schandaal deze arme jongen kosten?

 19. Britt Scholte Lover

  Wat een smerige rat is het ook, allemaal boycotten deze nep zanger

 20. jeroen

  Die Patty zijn moeder is best wel een raar mensch inderdaad.

 21. Jeffrey

  Ok, nu vraag ik me ook af of dat verhaal van dat meisje in het vliegtuig wel waar is, die nietsvermoedend naast Dotan, Dotan zat te luisteren en deelde met hem. Dat zou ook zomaar een lulverhaal kunnen zijn van een narcist.

 22. Tom Smit

  Kom op zeg heel die enge artiestenwereld hangt aan elkaar van leugens en leugens deze snijboon is daar geen uitzondering op.

 23. Susan

  @jeffrey, nee is niet waar. Staat in dat artikel! Check ook even het geluidsfragment van Dotan bij Frank Dane ((538)over dit voorval. Heel genant als je nu weet dag hij keihard zit te liegen!! Linkje is te vinden in het artikel. Dotan’s carriere is wel klaar. Zou zeggen ‘hup, richting de kibboets van Job G’.

 24. Dominee Bonk

  Dotan is rijp voor.een inrichting samen met die vreselijke moeder

 25. `Flits Bom

  Nepartiest dit figuur.

 26. KingAlert

  Vraag maar eens aan de muzikanten van Marco Borsato waar zijn stem vandaan komt tijdens zijn concerten.

 27. Sven L.

  Poging tot sabotage van Dotan..?

  Sneu ‘onderzoek’ verder. Geen nieuwswaarde wat mij betreft. Geweldige zanger, daar gaat het om.

 28. Jogchem

  Tuurlijk, Sven L.

 29. Jo

  Haha prachtig om te lezen, maar de Volkskrant is een beetje laat. In 2011 was het al bekend dat Dotan valsspeeld.

  RIP DOTAN

 30. Rob

  Dat artiesten zichzelf boosten en pluggen etc met valse accounts is normaal en misschien niet eens zo erg. Dat je zieke fans gebruikt is wel erg. En dat je collega’s beledigd helemaal. Dat is het grootste probleem voor Dotan. Daarom is hij klaar. Mensen die hier, of op andere plekken, Dotan verdedigen zijn dezelfde mensen die de nepaccounts besturen. Over smaak valt te twisten maar Dotan maakt niet zo extreem bijzondere muziek om hem alles te vergeven. Het is trouwens smoes nummer 1 van mensen in het nauw om andere mensen op te voeren als daders of medeplichtigen. Als je bepaalde tweets van Dotan leest over juist dit soort praktijken waar hij van beschuldigd wordt Kun je niets anders dan hem voor altijd negeren. Wat. Een. Enorme. ###!

 31. Gerard B

  Wat een geweldig nieuws. Hoop dat we nu verlost zijn van dat getrommel van deze fantast. ‘Ben de Volkskrant heel dankbaar!

 32. Joop55

  Is gewoon en Waylon 2.0, heeft last van teveel zelfoverschattingswaanzin, jammer dat er zo op de GGZ is bezuinigd.

 33. Remi

  Ik heb het hele artikel gelezen, je bent al gauw 20 minuten verder.
  Maar zeer de moeite waard !

  Wát een jodenstreek, wat die vent flikt.
  Einde muziek-carriëre.
  Hier lult-ie zich écht niet onderuit, onze Dotan.

 34. Henk

  Bg, Remi, Gb, Joost Verkerk; doe ff normaal met jullie puberale idiote racistische geprovoceer!

 35. Remi

  @Henk

  Ja, het zal wel weer …’idioot puberaal racistisch geprovoceer’ … etcetera.
  Intussen kan ik al aan z’n neus (!) zien dat-ie niet deugt, deze Dotan.
  Met z’n wanhopig getrommel.

 36. Henk

  Druiloor

 37. Remi

  @Henk

  Je stemt GroenLinks denk ik ?
  Met je zalvende ‘we moeten begrip hebben voor iedereen’ commentaartjes …

 38. Tim

  Je leest nu heel vaak einde muziek carriere Dotan, maar de vraag is, Is dat ook zo. Want zijn hit nummer is echt een goed liedje. Als hij weer een hit nummer heeft zal niemand dan dat liedje willen luisteren.

 39. ann-Lynn

  Dat verhaal over dat meisje dat hem zou hebben gestalkt en zelfmoord zou hebben gepleegd … hopelijk dan ook niet waar?

  Tja: al is de leugen nog zo snel … de waarheid weten we wel snel?

 40. tammer

  Ach Ronnie Felx en BOEF hebben het spel allang op slot in de muziek in Nederland

 41. N

  Antisemitische karaktermoord op Dotan/Patty Harpenau!

 42. N

  Dotan/Patty Harpenau is onschuldig en slachtoffer van een walgelijke antisemitische haatcampagne: Lees zelf zijn verhaal:

  https://jonet.nl/dotan-maakt-line-up-seven-layers-festival-bekend/

 43. burgos

  UH Dotan? Nooit van die jongen gehoord.
  Ben je dan erg dom ?

 44. Vrede

  Die reacties op zijn facebook pagina van boze mensen zijn ook wel grappig.

 45. Stefan

  De muzikale carrière van Dotan, een paar jaar geleden nog genoemd als iemand die voor Nederland naar het Songfestival moest worden gestuurd, is na vandaag volledig over.

 46. rechtse_hetero

  Gelijkenissen: Dotan en Job G. manoeuvreren bedenkelijk en hebben beide Israëlische connecties!

 47. pleb

  @tammer/riazop/magistraler: als dat je definitie is van ‘muziek’ dan heb ik best wel veel medelijden met je :D

 48. Dominee Bonk

  Dotan is heel gemeen

 49. `Flits Bom

  Arme Dotan, hij wilde zo graag een ster worden.

 50. ****

  Half antisemitisch NSB-Nederland laat –weer– van zich horen! Dotan weet dit donders goed. Daarom reageert hij niet op de leugens van de Volkskrant.

 51. Marco

  De Volkstrant zet Dotan, op een schandalige wijze ,neer als een liegende Israëliet. Brr.

 52. Klavvie

  Wat een schitterende dag! En dat terwijl ik toch een enorme hekel heb aan zure krantjes als de Volkskrant :) Dotan… met z’n trommeltje. Enorm saaie muziek voor nog veel saaiere muurbloempjes.

 53. Anoniem

  Emigreren!
  Begin in Siberië maar iets als “De Toppers”….

 54. Floddero Flunk

  Hihi, die Dotan webcare blijft hijgen en kwijlen. Lief hoor :)

 55. Thom

  De ziekte van Gordon veroorzaakt meer en meer slachtoffers…

 56. K

  DOTAN IS ONSCHULDIG;

  https://jonet.nl/dotan-ontkent-trollenleger-sociale-media/

 57. @K

  U bent te goedgelovig.

 58. Bram

  Hij blijft maar liegen en draaien die Dotan.

 59. Gert J.

  @Bram
  Sun 15 Apr 2018 om 6:15

  @Bram, Moszkowicz deed dit ook.

 60. Dotan Harpenau

  Allemaal Nepnieuws.

 61. Dominique

  appel + boom

  https://www.groene.nl/artikel/hp-de-tijd-publiceerde-ooit-een-analyse-van-de

 62. Klavvie

  Het zit dus in de familie. Ernstig…

 63. Peter

  Extra pijnlijk ook dit: https://www.538.nl/evers-staat-op/dotan-reageert-op-brief-van-meisje-dat-hem-niet-herkende

 64. Klavvie

  “het is geen bizar en extreem verhaal” hahahaha

 65. Aardbei

  Is-ie dotan?

 66. Moshe Leegwater

  Hoi matties, hier de papa van Aron Leegwater. Ik wil alleen
  zeggen dat Dotan een voorbeeld is voor alle andere artiesten.
  Deze wereldgozer heeft mijn zoontje met leukemie, kanker
  en aids gisteren wederom de avond van zijn leven bezorgd
  door hem in zijn Ferrari door de stad te rijden en vervolgens
  samen talloze schimmige stripclubs te bezoeken.
  Dotan is een prachtig mens, een wereldartiest en een voorbeeld voor
  veel artiesten en mensen anno 2018. Aron is gelukkiger dan
  ooit en gaat weer knokken voor zijn leven. En ik wil ook nog vermelden dat Iris Kroes, Douwe Bob, Nielson en Marco
  Borsato kustartiesten zijn. Ik zweer jullie, swa. Deze Dotan
  verdient enkel lof en respect. Wat een meneer…

 67. Gershom Leegwater

  Shalom mensen, hier de aan ebola lijdende broer van Aron Leegwater.
  Schenk al jullie shekels aan dit prachtige mens die mij in het vliegtuig naar Jerusalem een donatie van 2 miljoen shekels voor de ebolastichting heeft beloofd.
  Dotan, jij bent een baken en (op)lichtend voorbeeld voor de gehele
  mensheid. Wat een man. Wat een fantastisch persoon. Ik buig
  in opperste nederigheid voor mijn Heer Dotan. Zeg mij wat
  te doen, oh oppermachtige Dotan. Ik beloof u eeuwige
  trouw…

 68. Aron Leegwater

  Shalom Dotan, jij vieze oplichter. Je zou m’n
  leukemiebehandeling toch voor me payen ? Lekker op
  Facebook mijn ziekte misbruiken om je eigen met shekels
  volgepropte zakken nog wat meer bij te vullen, jij
  smeerlapje.
  Fak joe met je gratis concertkaartjes. Ik wil
  keiharde shekels zien, sagbie. En snel ook. Terwijl jij vrolijk
  loopt te hoeren en snoeren, lig ik hier op mijn vochtige
  zolderkamertje kapot te gaan van de kanker. Tfoe…

 69. Charles

  Leonie ter Braak denkt dat zij iets voorstelt vreselijk onsympathieke reactie van zo’n flutmevrouw Weg met haar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.