Dotan trollde ook journalist van Brabants Dagblad

Geplaatst op Tue 17 Apr 2018 om 10:45

Dotan heeft zijn trollenleger ook gebruikt om een journalist van het Brabants Dagblad onder druk te zetten. Dat meldt de regionale krant vandaag. De Brabants Dagblad-journalist schreef in 2012 als vrijwillig voor muzieksite Counter Culture een recensie van het optreden van Dotan bij Paaspop. Hij gaf hem een 3 vanwege valszingen en dat leverde hem een woeste mail op van ene ‘Eric van Rijn’, een Dotan-trol die zich voordeed als muziekkenner en Omroep Brabant-medewerker.

Eric van Rijn dreigde Counter Culture op de radio in een negatief daglicht te zetten. “Zijn optreden was echt geen drie waard“, mailde hij. “Valse noten? Ik heb het gezien op 3FM en daar riepen ze ook dat het een sterk optreden was. Rare constatering, willen jullie ineens voor 3voor12 spelen of zo? Ik ga dit vanmiddag ook melden op Omroep Brabant waar ik voor werk qua radio.

Omroep Brabant heeft echter nog nooit van Eric van Rijn gehoord en dat is ook niet zo gek. Uit het Dotan-onderzoek dat de Volkskrant zaterdag publiceerde blijkt namelijk dat Eric van Rijn één van de 140 Dotan-trollen is. “Van Rijn is een trol die (door het management van) Dotan in het leven is geroepen“, aldus het Brabants Dagblad.

Haiko Peeters, oprichter van Counter Culture, moet met terugwerkende kracht lachen om de mail van de trol. “Dat is toch aandoenlijk, dat een volwassen vent op zoek is naar bevestiging van anderen. Dat hij op zo’n manier in de aandacht wil komen…

VPRO’s muziekplatform 3voor12, dat hierboven al even wordt aangestipt, lijkt zelf overigens in een nepverhaal van Dotan te zijn getrapt. Er is veel te doen om een verhaal van Dotan over een fan die naast hem in het vliegtuig zat. Aan 3voor12 vertelde hij precies zo’n verhaal, maar dan in de treinvariant.

3voor12-journalist Atze de Vries: “Dat verhaal over die fan in het vliegtuig – waar hij niet op ingaat – vertelde Dotan trouwens ook in mijn interview in 2014. Alleen dan ging het over de trein. En gebeurde het toevallig die week.

Het verhaal over de fan in het vliegtuig wekte argwaan, omdat die fan in een zogenaamde e-mail aan Dotan dezelfde taalfout maakte als hij zelf regelmatig maakt: een spatie plaatsen voorafgaand aan een dubbele punt.

Volgens het Brabants Dagblad maakte Eric van Rijn in zijn e-mails ook al die taalfout.

Lees ook:
Volkskrant vernietigt Dotan: zanger blijkt enge fantast (zaterdag)
‘Dotan, kom vanavond naar RTL Boulevard of verdwijn!’ (zondag)
NPO Radio 1 verontschuldigt zich voor liedje Dotan (maandag)
Universal Music eist reactie Dotan op Volkskrant-artikel (maandag)
Volkskrant werkt aan vervolg: collega’s over Dotan (maandag)
Dotan reageert alsnog uitgebreid op Volkskrant-artikel (maandag)
Zelfs met Dotan scoort Humberto Tan horrorcijfers (vandaag)
Humberto verbijstert met kritiekloos Dotan-interview (vandaag)

Foto: RTL
16 Reacties op “Dotan trollde ook journalist van Brabants Dagblad”


 1. mowl

  Enge vent dit, heel eng.

 2. SOLANGE

  Zijn moeder Patty Harpenau verteldr ast ze Joods was …ook niet waar…… hele vreemde familie Dotan moet psychische hulp krijgen

 3. Joop55

  Gewoon boycotten, kan die weer bij zijn mamma huilen.

 4. Baron Van Boetzelaere

  Dotan, Ga dood dan!

 5. psychiater

  Dotan, uw inschrijfformulier ligt inmiddels klaar. Ik verwacht u vandaag op de zwaar beveiligde gesloten afdeling van mijn kliniek. Zoals u weet wordt uw moeder Patty Harpenau hier reeds lange tijd behandeld, maar er is nog geen enkel resultaat. Wellicht ben ik niet in staat haar zieke geest te genezen. Ook voor jou is er geen hoop, maar in mijn kliniek is je medemens, waar jij zo veel om schijnt te geven, beschermd tegen jouw louche praktijken.
  Hoogachtend,
  Uw psychiater

 6. Japie

  Respectloze heikel is het. Voor mij mag hij zover zakken dat hij een uitkering moet aanvragen. Hopelijk wordt het hem geweigerd.

 7. Japie

  Respectloze eikel is het. Voor mij mag hij zover zakken dat hij een uitkering moet aanvragen. Hopelijk wordt het hem geweigerd.

 8. Stimpy

  “Trollde”? Wat doet die tweede l daar?

 9. Bloem

  Klopt het dat oplichter Dotan H. 11 panden heeft?

 10. scott_0

  They see mee trollin’, they hatin’

 11. Kaaskijker

  Op je fictieve account muziekjournalisten intimideren. Man man man. Dotan zal sporadisch nog wel eens een keer op de radio gedraaid worden maar op de keper beschouwd is zijn carrière voorbij.

 12. 123

  “Het verhaal over de fan in het vliegtuig wekte argwaan, omdat die fan in een zogenaamde e-mail aan Dotan dezelfde taalfout maakte als hij zelf regelmatig maakt: een spatie plaatsen voorafgaand aan een dubbele punt.”

  – Als je een pauze in de zin uit wilt drukken, dan is dit eigenlijk de manier waarop het hoort. Alleen doet bijna niemand dat, en plaatsen we massaal die (drie)dubbele punt ná het laatste woord vóór de pauze i.p.v. vóór het eerste woord ná de pauze.

 13. Stimpy

  @123

  Je hebt de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. Bovendien ben je in de war: het gaat hier om de dubbele punt, niet om het beletselteken.

 14. KingAlert

  123 en stimpy Misschien gezamenlijk de interpunctie nazi beginnen?

 15. `Flits Bom

  MIjn buurvrouw had Dotan bij het UWV gezien vandaag.

 16. `Flits Bom

  Dotan:=, / einde oefening.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.