VI reageert in eigen show uitgebreid op transgender-rel

René van der Gijp is er niet zo van onder de indruk dat RTL heeft besloten om Voetbal Inside niet van de buis te halen na de transgendergrap. Sterker nog: RTL mag blij zijn als de heren nog verder willen als hun contract over drie maanden verloopt. Ze zouden er namelijk alle drie vrede mee hebben als dit het laatste seizoen is, vertelde de voetbalanalist vanavond in de RTL 7-show. “Dan doen we het nog drie maanden en dan kap ik er lekker mee, jongens. Dan gaan we wat anders doen.

Ieder grapje in VI opblazen tot megaproporties begint Van der Gijp een beetje te vervelen. “We zijn helemaal doorgeslagen, man. We zijn helemaal de weg kwijt. Volstrekt. Dan zeg ik jou: ik heb nog drie maanden een contract. Ik weet dat wij met z’n allen er geen punt van maken om te stoppen. Daar zijn wij inmiddels met z’n drieën wel achter, dat we danken: we kappen er wel lekker mee, wat moet ik met dat gezeik aan mijn kop het hele weekend van mensen die je bellen en appen? Ik wil gewoon heerlijk naar de Super Bowl kijken om vijf uur ’s nachts.

De voetbalanalist kwam direct aan het begin van de uitzending met een reactie. “Over vrijdag even, wat er gebeurde met dat pruikje: ik heb een paar belletjes gehad van de directie en een paar dingetjes enzo, maar het vervelende van tv-mensjes en mensjes die op tv komen, is dat ze zeg maar allemaal het idee hebben dat de kijker achterlijk is. Dus naar ons zitten nu 700.000 mensen te kijken die kierewiet zijn, die geen verstand hebben. Ik geloof dat namelijk niet.”

Niet homofoob

De VI-kijker weet heus wel dat je niet per definitie homofoob bent als je een homograpje maakt, aldus Van der Gijp. “Er is mij vanuit RTL gevraagd om hier te zeggen dat ik niets tegen homo’s heb. Ik heb inderdaad niets tegen homo’s. En dat ik niets tegen transgenders heb. Ik heb inderdaad niets tegen transgenders. En dat ik niets tegen lesbiennes heb. Daar heb ik ook niks tegen! Het zou mij een zorg zijn! Maar: ik denk dat heel veel kijkers dat dondersgoed weten.”

De kijker is niet volslagen idioot, aldus Van der Gijp. “Maar dat maak ik ze nu wel door dit te zeggen en uit te leggen. De kijkers van televisie zijn veel slimmer dan wij denken en zij kunnen makkelijk voor henzelf bepalen wat ik ermee bedoel als ik een grapje maak. Ik bedoel er helemaal niks mee, joh. Al ga jij nou in Soest verkleed als Janet Genee lopen. Wilfred, kom op joh, lekker doen joh, weet je? Ik kom naar je kijken. Ik zet de tribune neer en ga erop zitten.”

Er is mij ook gevraagd om vanavond bij RTL Late Night te gaan zitten, omdat daar transgenders zitten. Dan kan ik die transgenders vertellen: ‘Ik heb niks tegen jullie hoor.’ Dat weten ze toch ook wel joh, ze zijn toch niet achterlijk? Er zit vanavond een transgender bij Humberto die een boekje schreef, die ik zelf in ontvangst heb genomen. Die zaal zat toen vol met 200 transgenders.

Derksen

Johan Derksen: “Ik vind dat ik als nestor van deze tafel nog iets moet toevoegen. Nederland is een beetje aan het verzuren en wij worden achtervolgd door mensen met selectieve verontwaardiging. Je ziet soaps waarin discutabele dingen gezegd worden en cabaretiers mogen alles zeggen, maar als wij die de mening van het volk in de kantine vertolken iets zeggen...”

Ik ben weer gebeld door alle talkshows. Ze willen me thuis komen halen en weer ’s nachts terugbellen om erover te praten, maar het gaat nergens over.”

Wilfred Genee: “We moeten hier ook niet gaan zitten huilen.

Johan Derksen: “Ik huil niet, maar als je nou eventjes je mond houdt, want ik wou er nog even aan toevoegen: zo lang als ik hier zit, trek ik me niets aan van die selectieve verontwaardiging, trek ik me niets aan van zenderbaasjes. Zo lang ik hier zit, zeg ik wat ik vind. Ik kom niet uit Drenthe om hier om de hete brei heen te draaien. Of ze halen me van de buis of ze laten me mijn gang gaan.

Nog één keer die pruik

Derksen wordt doodmoe van alle politiek correcte mensen. “De mensen die ons willen naaien, halen onze glimlach weg en ja, dan wordt het heel hard.

René van der Gijp: “Of ik het nou wel of niet had moeten doen: ik heb wél bij deze meneer zulke grote tranen over zijn wangen zien biggelen. Dat was voor mij een absoluut hoogtepunt.

Johan Derksen: “We zitten hier nu al jaren, maar het mooist afscheid zou zijn als we gewoon van de buis gehaald worden.

René van der Gijp: “Dan zet ik in die laatste uitzending nog één keer die pruik op. Kan mij het nou schelen, zoek het uit!”

Lees ook:
Gijp als vrouw in VI: ‘Transgenders zijn niet normaal’ (zaterdag)
BN’ers kunnen niet lachen om Renate van der Gijp (zaterdag)
Belangenorganisaties willen nu toch echt boycot VI (zaterdag)
Barbara Barend en Hélène Hendriks verdedigen VI (zondag)
Arie Boomsma: ‘Neem VI-mannen in bescherming’ (zondag)
PvdA en GroenLinks willen boycot VI, VVD niet (vandaag)
Evers moest gieren om trans-Gijp; ook Borst steunt VI (vandaag)
RTL wist vooraf van transgendergrap Van der Gijp (vandaag)
Boze sponsor Toto spreekt RTL aan op ‘smakeloos’ VI (vandaag)
Humberto Tan steunt VI met transgender Monica (vandaag)
VI overleeft transgendergrap: talkshow niet van de buis (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen