Evers moest gieren om trans-Gijp; ook Borst steunt VI

Radiomiljonair Edwin Evers begrijpt niet waarom sommige collega-BN’ers zo zuur doen over de transgendergrap in Voetbal Inside. Hij heeft juist heel erg gelachen om transgender-Gijp. Dat heeft hij vanmorgen gezegd op Radio 538. Van der Gijp zat vrijdag verkleed als vrouw aan tafel in Voetbal Inside als parodie op Bo Van Spilbeeck, de bekende Vlaamse transgender die vorige week aan tafel zat in De Wereld Draait Door. “Ik heb er erg om gelachen; zo simpel is het“, aldus Evers.

Evers zag het niet live gebeuren. “Ik kreeg een app van mijn broer, die er ook naar zat te kijken, en ik heb er onwijs om gelachen. Of het nou een heel slechte grap was of niet: ik heb er even om gelachen. Of het nou kan of niet.

De radiomiljonair stelt dat het imago van transgenders door dit soort grappen helemaal niet in gevaar komt. “Ik heb ook niet het idee dat ik daardoor heel anders tegen dat soort mensen aan ga kijken of wat dan ook. Ik moest eigenlijk René alleen maar een beetje uitlachen dat hij daar als gek ventje op die televisie zat.”

Evers is niet bang dat politieke correcte mensen hem gaan afslachten. Dit was gewoon leuke tv, vindt hij. “Ja, kom op! Het was gewoon een grap.

Ook Hugo Borst steunt de mannen van VI, schrijft hij in zijn AD-column ‘Stop alsjeblieft met de hysterie’. “Willen we in Nederland serieus die kant op? Tv-programma’s als Voetbal Inside verbieden zoals in allerlei buitenlanden grappen worden verboden? Zou Nederland daar minder homofoob van worden? Zullen we stoppen met de hysterie?

Vind je het afschuwelijk, dan zap je weg. Dan kijk je gewoon niet. Ik doe het wel, ik ben dol op de plaaggeest en de provocateur. Meestal zijn ze namelijk heel grappig. Maar ik geef toe: smaken verschillen.

Lees ook:
Gijp als vrouw in VI: ‘Transgenders zijn niet normaal’ (zaterdag)
BN’ers kunnen niet lachen om Renate van der Gijp (zaterdag)
Belangenorganisaties willen nu toch echt boycot VI (zaterdag)
Barbara Barend en Hélène Hendriks verdedigen VI (zondag)
Arie Boomsma: ‘Neem VI-mannen in bescherming’ (zondag)
PvdA en GroenLinks willen boycot VI, VVD niet (vandaag)

Foto: Radio 538

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen