PvdA en GroenLinks willen boycot VI, VVD niet

GroenLinks en PvdA scharen zich achter de oproep van LGBTI-organisaties aan de sponsors van Voetbal Inside om met het programma te stoppen, maar de VVD is tegen een boycot. Dat laten de partijen weten in de media. De mannen van VI zijn vrij conservatief en elke keer als ze een grapje over homo’s of in dit geval een transgender maken, staat progressief Nederland op zijn kop. Ook het zogenoemde Roze Netwerk van de PvdA staan op zijn achterste poten, laat ze weten op Facebook.

De PvdA roept RTL op VI van de buis te halen. “Naar onze mening krijgen homo- en transfobie een ongewenst platform; gesponsord door Gillette, Amstel Bier (van Heineken) en TotoNL.”

De partij wil dat de regering zich hiermee gaat bemoeien. “Wij willen de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven, die afgelopen week nog krachtige woorden sprak over LHBTI-emancipatie tijdens True Colors, dan ook vragen in gesprek te gaan met COC en TNN om te bezien of de middelen ter bestrijding van homo- en transfobie voldoende zijn.

VVD’s rising star Dilan Yesilgoz is het ermee oneens. “Ieder z’n humor. Zou de heren wel sieren als ze hun invloed ook een keer gebruikten om de matige LHBTI-acceptatie in de voetbalwereld aan te pakken. Beter daarover in gesprek, in plaats van vanuit de politiek bemoeien met de inhoud van programma’s of pleiten voor boycot.

Lees ook:
Gijp als vrouw in VI: ‘Transgenders zijn niet normaal’ (zaterdag)
BN’ers kunnen niet lachen om Renate van der Gijp (zaterdag)
Belangenorganisaties willen nu toch echt boycot VI (zaterdag)
Barbara Barend en Hélène Hendriks verdedigen VI (zondag)
Arie Boomsma: ‘Neem VI-mannen in bescherming’ (zondag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen