Boze sponsor Toto spreekt RTL aan op ‘smakeloos’ VI

Voetbal Inside-sponsor Toto zwicht voor de druk van zogenoemde ‘adverteerdersbellers’. Ze hebben RTL aangesproken op de ‘smakeloosheid’ van het RTL 7-programma. Dat heeft ze zojuist laten weten aan NU.nl. De mannen van VI gaven vrijdagavond hun conservatieve kijk op de Vlaamse transgender Bo van Spilbeeck, waarbij René van der Gijp verkleed als vrouw aan tafel ging. Niet alleen een groep kijkers, maar ook sponsor Toto blijkt helemaal over de zeik.

Adverteerdersbellers, voornamelijke linkse mensen die oproepen tot een boycot van een medium na publicaties of uitspraken die hen niet welgevallig zijn, boeken hiermee een succesje. Toto neemt nadrukkelijk afstand van de transgendergrap.

We vonden het optreden van Van der Gijp ronduit smakeloos en we nemen met klem afstand van alle kwetsende grappen“, stelt een woordvoerder van de Toto. “We snappen ook niet wat dit met voetbal te maken heeft. Wij zijn sponsor van het programma omdat het over sport gaat. Dit is ook de mededeling die wij aan RTL hebben overgebracht vandaag.

Toto benadrukt wel niet over de inhoud van het programma te gaan. “Maar we kunnen wel ons standpunt overbrengen. En daar zagen we nu ook aanleiding voor. We gaan ervan uit dat RTL dit ook overbrengt aan de makers van het programma.

Dat is natuurlijk min of meer een dreigement aan de mannen van Voetbal Inside om geen grappen meer te maken die adverteerdersbellers boos maken.

Het is ook een mogelijkheid dat Voetbal Inside zelf breekt met Toto. Johan Derksen liet eerder weten dat hij niet gesponsord wil worden voor sponsors die buigen voor types als Sunny Bergman.

RTL heeft al laten weten de grap te gaan bespreken met de VI-heren, al is RTL volgens VI-presentator Wilfred Genee wel een beetje hypocriet, omdat ze voorafgaand aan de uitzending wisten van de transgendergrap.

De andere twee sponsoren, Heineken en Gillette, waren vooralsnog niet voor commentaar bereikbaar, meldt NU.nl.

Lees ook:
Gijp als vrouw in VI: ‘Transgenders zijn niet normaal’ (zaterdag)
BN’ers kunnen niet lachen om Renate van der Gijp (zaterdag)
Belangenorganisaties willen nu toch echt boycot VI (zaterdag)
Barbara Barend en Hélène Hendriks verdedigen VI (zondag)
Arie Boomsma: ‘Neem VI-mannen in bescherming’ (zondag)
PvdA en GroenLinks willen boycot VI, VVD niet (vandaag)
Evers moest gieren om trans-Gijp; ook Borst steunt VI (vandaag)
RTL wist vooraf van transgendergrap Van der Gijp (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen